fața ideala pt. bakhand?

Re: fața ideala pt. bakhand?

VISCO a spus:
Atentie, Dawei Inspirit Quatro nu este nicicum "tacky". Este doar "grippy" ca orice fata europeana!
Multumesc de precizare, deja am cam redus nr. de fete din care voi alege.

joc cu hurricane 2 si hurricane 3 si le lipesc o data la 2 saptamani cu fair chack(cred ca asa se scrie) Fac chestia asta dupa indelungi incercari. Am incercat sa lipesc la fiecare joc dar imi convine mai mult perioada de 2 saptamani pt ca am mai mult control datorita faptului ca nu sar chiar asa de tare daca le lipesti mai rar. Oricum nu sunt chiar asa sensibile la speed glue, nu-si schimba proprietatile radical ca fetele cu burete moale tocmai datorita buretelui f tare. Pe forehand nu vreau sa schimb hurrican-ul 2 pt.nimic in lume(poate pt dipper 2 daca fac rost de el :) ), dar as fi vrut sa schimb hurrican-ul 3 de pe rever pt. ca am avut o experienta neplacuta: prima data cand am jucat cu adversar cu fata anti si cu altul cu iarba tot backspinul meu(foarte pronuntat) se intorcea inapoi la fel de pronuntat desi adversarul nu depunea nici un efort aproape, este probabil singurul neajuns al acestor fete(pt. mine) Asa ca a trebuit sa-mi schimb stilul cu astfel de adversari si ma gandeam ca poate cu fete cu burete soft altfel ar sta lucrurile, dar pierd pe partea cealalta la control, spin, efect si topspin!Am ajuns la concluzia ca trebuie sa joc in continuare cu hurricane3 si pe rever si sa depun mai mult efort si atentie cu jucatorii cu iarba, decat sa schimb fata.Asta daca nu-mi cade in mana o fata care le face pe toate! Spre exemplu: la al doilea meu concurs in Amatour la Galați(ultimul turneu de acolo) am cazut in grupa cu 5 jucatori cu iarba! NU MAI JUCASEM NICIODATA CU JUCATORI CU IARBA!!!Si bineinteles ca am pierdut la toti pt. ca nu am reusit sa ma adaptez la jocul lor!Dar razbunarea va fi crunta :D !!! Data viitoare voi fi pregatit, intre timp m-am mai documentat cu privire la tactica de joc impotriva acestor jucatori si sper sa pun in practica teoria!

Dinu Gheorghe( Sanitaru) are cred hurricane 3 pe forehand si mi-a spus ca nici el nu o lipeste decat odata le 2 luni! Si cred ca la experienta lui stie ce face, ma bucur ca am ajuns si eu la aceeasi concluzie singur!

lemnul pe care il ai daca este cel care este pe forum este prea lent .incearca dhs h-king sau altul asemanator.

stiu ca e lent dar e primul lemn profi si l-am luat pt. control desi e catalogat off. Acum mi se pare lent pt ca m-am obisnuit cu el, dar cred ca o sa incerc si un lemn mai de control (yasaka sweden classic) si unul mai rapid timo boll tricarbon pt a putea face comparatie...De fapt primul meu lemn a fost nittaku h-wl (daca tin bine minte)era off+3 (lemnul lui Wan Liqin)si mi-a venit odata cu fetele din China dar era f f f rapid si l-am vandut dupa doua luni.La lemne inca mai am de incercat...

Clipper Wood este cel mai potrivit lemn pentru fetele kinezesti . Unii lauda si Avalox , dar pe astea nu le-am incercat ( inca 😉 ). O fata(pe rever) care face pereke buna cu seria Hurricane 2/3 (pe forehand) este Sriver. Asa ca sa nu mai cautati , imprumutati de undeva si testati.

Iti schimbi cumva set up -ul ,ca nu mai apare in semnatura ta nimic,Vali?Cred ca fetele DHS sunt facute pt.STIGA :?:

am incercat sriver pe backhand si chop-ul e mult mai inalt, si deci atacabil de adversar, plus e mai usor si cu o fata grea si una usoara paleta pare dezechilibrata! O sa mai lucrez totusi la chop, pt ca in rest sriver e bun pe rever, dar ce grosime ar trebui sa aiba buretele?

Cipi a spus:
Iti schimbi cumva set up -ul ,ca nu mai apare in semnatura ta nimic,Vali?Cred ca fetele DHS sunt facute pt.STIGA :?:
Interesanta idee cum ca fetele ar fi facute pt Stiga, dar s-ar putea sa fie un sambure de adevar in sensul in care primele lemne europene folosite de chinezi au fost cele de la Stiga. Eu doar am observat ca , cu Clipper fetele kinezesti au si saritura mai buna si mingea penetreaza buretele. Cu carboane tipice fetele au feeling "dead" , iar cu lemne flexibile nu prea poti folosi buretele.
Cat despre semnatura mea ... :mrgreen:

Dado.daniel a spus:
am incercat sriver pe backhand si chop-ul e mult mai inalt, si deci atacabil de adversar, plus e mai usor si cu o fata grea si una usoara paleta pare dezechilibrata! O sa mai lucrez totusi la chop, pt ca in rest sriver e bun pe rever, dar ce grosime ar trebui sa aiba buretele?
Un burete de maxim 1.9 face si faza defensiva si cea ofensiva 😉 . Oricum iti trebuie o fata usoara ca sa ekilibreze paleta. Greutatea setupului e un factor foarte important mai ales cand ai adversari care joaca repede sau scurt-lung. De la un anumit nivel in sus o sa vezi ca iti lipsesc fractiuni de secunda ca sa executi o lovitura.

dinu silviu a spus:
1.Dintre toate fetele enumerate si folosite nu m-am impacat cu "NIMBUS"inclusiv "soft"desi mi-a fost recomandat de "VISCO",pe care alaturi de VALI de la Timișoara ii consider cei mai buni teoreticieni(practica este altceva si depinde de multi factori}.
2.nu inteleg de ce va tot complicati cu adezivii pe baza de apa atita timp cit exista cele pe baza de solventi.eu am vrut sa cumpar de la buzau adezivi si nu aveau decit tibhar normal.cea ce inseamna ca daca marile firme produc inseamna ca se si consuma .
nu contest pricepererea practica a lui VISCO si VALI.
am uitat subiectul,fete bh:recomand sriver sau solcion si fh tenergy05.
Nimbus Soft e o fata foarte buna , dar conteaza si lemnul pe care e pusa. De curiozitate, ai jucat-o pe un lemn rigid sau rapid? Parerea mea e ca Nimbus merge pe un lemn mai flexibil , dar nu exagerat de flexibil totusi. Chiar pe Mazunov e ok, doar ca trebuie sa ai mana rapida. De carboane nici nu poate fi vorba pentru ca pierzi spinul, mingea ajunge la lemn imediat - penetreaza prea repede buretele.

vali a spus:
dinu silviu a spus:
1.Dintre toate fetele enumerate si folosite nu m-am impacat cu "NIMBUS"inclusiv "soft"desi mi-a fost recomandat de "VISCO",pe care alaturi de VALI de la Timișoara ii consider cei mai buni teoreticieni(practica este altceva si depinde de multi factori}.
Nimbus Soft e o fata foarte buna , dar conteaza si lemnul pe care e pusa. De curiozitate, ai jucat-o pe un lemn rigid sau rapid? Parerea mea e ca Nimbus merge pe un lemn mai flexibil , dar nu exagerat de flexibil totusi. Chiar pe Mazunov e ok, doar ca trebuie sa ai mana rapida. De carboane nici nu poate fi vorba pentru ca pierzi spinul, mingea ajunge la lemn imediat - penetreaza prea repede buretele.
De exemplu pe lemnul meu tibhar somsonov alpha ( un lemn flexibil si "moale" ) merge de minune nimbus soft lipita de 5 luni ...

Marian023 a spus:
vali a spus:
dinu silviu a spus:
De exemplu pe lemnul meu tibhar somsonov alpha ( un lemn flexibil si "moale" ) merge de minune nimbus soft lipita de 5 luni ...
asta e combinatia perfecta as zice

Pana la urma in privinta booster-elor exista vreo interdictie oficiala? Se pot folosi in meciuri oficiale? As vrea sa stiu si care este efectul pozitiv (daca exista) pe care il aduc acestea fetelor, daca ma poate ajuta cineva cu o informatie i-as fi recunoscator. Sunt diferente mari intre lipirea cu apa si lipirea cu apa + booster?
Multumesc

Boosterele inmoaie fetele aducand astfel spin mecanic in plus si le elasticizeaza. Aduc mai putina viteza in plus fata de speed glue. Diferenta intre lipirea cu apa si lipirea cu apa DUPA TRATAMENTUL CU BOOSTER, este de o operatie in plus. Exista un adeziv pe baza de apa care contine booster (deci liprea cu apa+booster), el se numeste Falco Tempo Unlimited.
Folosirea boosterelor a fost interzisa de ITTF ca o cale de consecinta a faptului ca sa interzis orice modificare adusa unei fete, asa cum iese ea din fabricatie si aprobata ITTF. Cel mai bun raspuns pe care l-as putea da la intrebarea legata de folosirea boosterelor in concursurile oficiale, ar fi sa intrebati organizatorii acelor concursuri, ce mijloace de detectie a boosterelor au. 😉

VISCO a spus:
Boosterele inmoaie fetele aducand astfel spin mecanic in plus si le elasticizeaza. Aduc mai putina viteza in plus fata de speed glue. Diferenta intre lipirea cu apa si lipirea cu apa DUPA TRATAMENTUL CU BOOSTER, este de o operatie in plus. Exista un adeziv pe baza de apa care contine booster (deci liprea cu apa+booster), el se numeste Falco Tempo Unlimited.
Folosirea boosterelor a fost interzisa de ITTF ca o cale de consecinta a faptului ca sa interzis orice modificare adusa unei fete, asa cum iese ea din fabricatie si aprobata ITTF. Cel mai bun raspuns pe care l-as putea da la intrebarea legata de folosirea boosterelor in concursurile oficiale, ar fi sa intrebati organizatorii acelor concursuri, ce mijloace de detectie a boosterelor au. 😉
Multumesc pentru raspuns, Visco, m-am edificat in privinta plusurilor pe care le aduc boosterele...in privinta concursurilor oficiale si a mijloacelor de detectie...in tara cel putin inca nu exista, cred ca sunt putine cluburi care sa dea cateva sute de euro pe un Enez sau cum se cheama :)...cred ca se poate lipi si cu cel mai infect toluen posibil si tot nu il va detecta nimeni decat cu nasul de la mama natura, nu cu cel artificial :lol:
mersi inca o data.

Cat despre semnatura mea ... :mrgreen:[/quote]
Sper sa nu gresesc spunand ca setup-ul tau(Vali) e acum unul tipic jucatorilor chinezi si din cate am mai vazut si eu pe la altii se pare ca Sriver-ul e buna pe BH si cea mai folosita ,asteptam si parerea lui Vali!

Cipi a spus:
Sper sa nu gresesc spunand ca setup-ul tau(Vali) e acum unul tipic jucatorilor chinezi si din cate am mai vazut si eu pe la altii se pare ca Sriver-ul e buna pe BH si cea mai folosita ,asteptam si parerea lui Vali!
Da , setupul meu actual este des intalnit pe la kinezi si l-am abordat pe moment din motiv de corectare a unor greseli pe care le-am dezvoltat jucand cu fete soft. Cu ce joc acum e destul de hard , inclusiv Sriverul (L).
Sriverul e des folosit de catre kinezi , as zice eu ca este apropiat ca feeling si ca viteza de fetele kinezesti. E si ceva mai usor asa ca mai usureaza setupul.Doua fete kinezesti pe paleta e prea greu.

Eugen a spus:
VISCO a spus:
Multumesc pentru raspuns, Visco, m-am edificat in privinta plusurilor pe care le aduc boosterele...in privinta concursurilor oficiale si a mijloacelor de detectie...in tara cel putin inca nu exista, cred ca sunt putine cluburi care sa dea cateva sute de euro pe un Enez sau cum se cheama :)...cred ca se poate lipi si cu cel mai infect toluen posibil si tot nu il va detecta nimeni decat cu nasul de la mama natura, nu cu cel artificial :lol:
mersi inca o data.
Toluenul pute nu gluma, se simte.

VISCO a spus:
..putin probabil sa se detecteze boosterul deoarece fetele deja sunt tratate chimic de producatori pentru efectul de speed-glue..

Back
Sus