Frecventa lipire fete

Inainte am folosit revolution nr.3 iar acum joola X glue. Joola este mult mai bun decat revolution nr.3

Trimis de pe al meu SM-G357FZ folosind Tapatalk

Offtopic: Ati mentionat ca un lipici este mai bun decat altul, fara a aduce argumente care sa sustina afirmatia dvs. Din punctul meu de vedere, postarea dvs este inutila!
Ontopic: Am probat pana acum multe tipuri de adeziv, iar in top 3 se afla: 1. Nittaku finezip, 2. Revolution no3, 3. DHS Aqua Glue No 15.
Daca doriti argumente, vi le pot enumera: Nitaku FInezip se curata dupa 1-2 straturi date, Revolution no3 dupa 4-5-6, depinde de cat gros este dat, iar DHS-ul este identic cu finezip, insa daca nu il intinzi repede se "scamoseaza" imediat...

Joola se dezlipeste mai usor de pe fete decat Revolution 3. La Revolution 3 dupa ce dădeam jos fata mai dădeam câteva straturi suplimentare pe fata ca sa se dezlipeasca. Cu 2-3 straturi nu reușeam sa le dezlipesc, am si rupt din buretele de la câteva fete pana m-am prins sa suplimentez straturile. Personal cred ca e mai bun Joola dupa experientele cu Revolution 3

Trimis de pe al meu SM-G357FZ folosind Tapatalk

Ultima editare:
Exista o tehnica speciala la lipirea fetelor, astfel incat la urmatoarea relipire sa poti dezlipi usor de pe fete lipiciul vechi? Adica, trebuie sa aplici 1, 2 sau mai multe straturi de lipici? Sau trebuie neaparat uscate cu foenul? Sau ce trebuie sa faci pentru a dezlipi usor lipiciul de pe fete? Multumesc!
Acum am cumparat un lipici Joola.

Nu contest valoarea niciunui lipic,i insa cu siguranta ca cel mai popular este REVOLUTION 3. Cu cat aplici mai multe straturi, cu atat iti va fi mai usor sa dezlipesti lipiciul de pe fata(probabi ca lipiciul pe care nu l-ai putut da jos era aplicat intr-un singur strat si neuniform). De asemenea cu cat aplici mai multe straturi cu atat cresti caracteristicile fetei(viteza si spin). Ideal ar fi 3-4 straturi pe burete si 1-2 pe lemn. Cand dai straturile de lipici , sa le uniformizezi intr-o singura directie si apoi poti sa le usuci cu foenul miscandu-l continuu pentru a nu creste temperatura fetei prea mult intr-o zona de uscare. Stratul urmator il dai dupa ce fata s-a uscat(adica daca o atingi usor cu buricul degetului sa nu ramana pe el lipici de loc) si o lasi sa se odihneasca un pic , adica sa mai scada din temperatura care i-a dat-o jetul de aer cald(3-4 MIN). Daca ai intins un strat de la stanga la dreapta, urmatorul il intinzi de sus in jos iar urmatoarele le intinzi de la dreapta la stanga respectiv de jos in sus. E important ca straturile sa fie uniform aplicate pentru ca altfel se vor vedea mici denivelari si protuberante pe cauciucul fetei lipite. Fata o lipesti incepand de la maner in sus cu "tandrete" fara a o intinde sau apasa exagerat. Risti sa o tensionezi si sa ii modifici caracteristicile constante date de constructor. Poti folosi pentru a o rula un tub de spay sau o rola de aplicat tapet, cu o miscare de la maner spre varf pentru a evita bulele de aer care ar putea ramane sub fata. Dupa ce ai lipit fata pui 2 carti peste ea si o lasi asa cam 10-15 min si doar dupa aceea o tai.
Daca lipesti fata second, adica deja taiata, e indicat ca inainte de a o lipi sa o asezi pe lemn de proba, incepand din varful paletei. Poti sa ii faci cateva semne pe burete si pe cantul lemnului ca sa sti cum sa o pozitionezi pentru a se aseza simetric pe fata. Lipirea o incepi in aceasta situatie din varful paletei spre maner. In general fetele second "intra la apa" dupa o lipire si nu vor mai acoperii intotdeauna tot lemnul. Partea importanta in aceasta situatie este varful paletei si mai putin zona manerului deoarece aceasta nu este o zona de lovire. Sa nu faci gresala sa incerci sa "intinzi" sau sa o incalzesti excesiv pentru ai mari suprafata in scopul acoperii in totalitate a lemnului pentru ca o vei tensiona si va devenii mai rapida si mai putin controlabila. Las-o asa cum e ca sa ai parte de aceleasi caracteristici ale fetei la urmatoarea lipire.
Lipirea se poate executa cu aceleasi rezultate atat cu uscare cu foenul cat si cu uscare libera cu diferenta ca in ce-a de-a doua situatie timpul de lipire se tripleaza.
Primele 24 de ore dupa lipire vor determina o viteza si spin marit. E indicat sa incepi sa joci cu ea dupa aceasta perioada pentru a nu avea supriza modificarii caracteristicilor paletei dupa prima zi de joc.
La prima lipire vei invata, la a doua vei exersa si la a treia vei perfecta.... Succes!

Exista o tehnica speciala la lipirea fetelor, astfel incat la urmatoarea relipire sa poti dezlipi usor de pe fete lipiciul vechi? Adica, trebuie sa aplici 1, 2 sau mai multe straturi de lipici? Sau trebuie neaparat uscate cu foenul? Sau ce trebuie sa faci pentru a dezlipi usor lipiciul de pe fete? Multumesc!
Acum am cumparat un lipici Joola.

Spuneti-mi, va rog daca exista vreo metoda mai usoara de a dezlipi lipiciul de pe fete, atunci cand vrei sa relipesti si dupa ce dai fetele jos de pe lemn constati ca a ramas destul lipici pe ele.

Pentru curatarea lipiciului de pe lemn am gasit o solutie, respectiv am dat cu o carpa imbibata cu spirt si chiar a functionat, s-a curatat absolut tot foarte bine, dar pentru fete nu stiu ce as putea folosi sa reusesc sa iau lipiciul vechi de pe ele.

Am folosit lipici de la Joola, Revolution nr. 3 si Nittaku Finezip si e aceeasi situatia.Efectiv am facut basici la degete! Iar operatia de curatare dureaza foarte mult!Se ia destul de greu lipiciul de pe fete.
Observ ca dezlipirea ca o pojghita alba uniforma, pe care o extragi de pe fete in cateva secunde/minute exact cum vezi pe Youtube, cel putin pentru mine este un mit. Multumesc!
Adica ce e in acest videoclip pare aproape imposibil, in sensul ca eu nu reusesc sa dezlipesc de pe fete lipiciul in acel mod, atat de simplu !

Eu, tot ce am reusit, pare mai degraba ca in acest videoclip, dar m-am straduit... minute, chiar ore bune (nu sunt eu in film;))

Eu mi-as dori sa pot sa dezlipesc lipiciul de pe fete exact ca in primul videoclip dar nu cred ca e posibil atat de simplu !!!
Astept pareri. Multumesc !

Ultima editare:
Depinde de lipici, cele sub un brand sunt mai puternice, cele preparare de câțiva de pe forum sunt foarte ok din pct de vedere al dezlipirii, trebuie date vreo 2-3 straturi și se dezlipește ușor.

Trimis de pe al meu SM-A510F folosind Tapatalk

Da, de acord dar lipiciul preparat se dezlipeste asa de usor ca in primul videoclip postat de mine? E posibil asa ceva sau e vreo facatura?

Back
Sus