Sa traiti D-nul Cristi si George !! .Am si eu nevoie de un sfat de la dvs. Sunt posesor de paleta cu următorul setup : lemn Xiom Stradivarius cu fata Tenergy 05 max, roșie la Bh si Tenergy 80 max la FH si este cam rapida pentru mine in momentul actual. De la Dvs as dorii un sfat, sa schimb ambele fețe cu altele mai soft si sa ram?n cu lemnul sau sa schimb lemnul cu un Maze ttec sau un TB forte si sa păstrez lemnul? Cu multă stima!!! App George te saluta Joni Moraru le la Dpir de la Severin :d
Stradivarius este rapid, mai rapid ca TBS. Eu l-as schimba cu Maze T-Tec fara sa ma uit inapoi. Cu fetele mentoinate va fi o paleta super-controlabila si viteza nu va lipsi pana la semi-distanta. Doar daca joci de la peste 3 metri de masa ai putea avea nevoie de ceva mai rapid pentru a face punct, dar nu pentru un joc defensiv de la distanta.
- - - Actualizat - - -
Buna ziua,
M-am apucat si eu de cateva luni mai serios via amatur si m-am hotarat in sfarsit sa imi cumpar si eu o paleta buna .
1. Ce joc practicati?
In general langa masa din pacate . Prefer sa atac cam orice minge care poate fi atacata.
2.Cu ce jucati mai mult
30% forehand, cu un topspin destul de slab
70 % backhand , topspin rar si slab insa mult mai precis si exact la lovituri drepte (chiar daca nu la fel de decisive ca si pe forhand ) si mingi taiate decat pe forehand.
3. Care este setup-ul actual cu care jucati?
chinezeasca : lemn Galaxy N-11 (ALL ) forehand Focus 3 Snipe (ALL) si backhand LKT Rapid Soft (ALL)
Paleta sper sa ma ajute sa progresez in general si la topspin in special.
Multumesc mult
Video (sunt cel in albastru ) :
Salut!
Filmuletul este prea scurt pentru a fi relevant. Totusi, observ ca ai tendinta de a taia mingile taiate si le ataci doar pe cele foarte inalte.
Topspinul cu FH nu e rau, dar lovesti mingea cam tarziu si nu are viteza , iar spinul e mic.
Serviciul este intotdeauna lung (mingea cade a treia oara in afara mesei), ceea ce o face atacabila de catre adversar.
Ar trebui ca, indiferent de paleta, sa stabilesti daca vrei un stil ofensiv sau unul allround sau defensiv si sa-ti cumperi o paleta in consecinta. In aces moment, te-as sfatui sa pastrezi lemnul N-11 si sa iei doua fete ceva mai rapide decat cele actuale. Fetele europene si cele japoneze sunt mai rapide, in general, decat cele chinezesti.
Pentru inceput ti-as recomanda o pereche de fete Donic Bluefire JP 03 sau JP 02 grosime 2.0 sau Yasaka Rakza X soft sau chiar Rakza 7 soft. Ideea este sa ai niste fete moi sau medii, cu control bun si care sa-ti ofere suficienta viteza. Daca vrei sa schimbi si lemnul, incearca Butterfly Primorac Off-, Donic LiPing Kitex sau alte lemne Off-. Domnul Levi face niste lemne Off- absolut extraordinare si poti sa-ti alegi simtul, forma manerului, viteza si greutatea.