buna ziua domnu!!!personal sunt un mare iubitor al acestui sport..vreau sa ma confesez in fata dumneavoastra pt k am facut multe greseli intrun an jum sau 2 pt alegerea lemnului sau mai ales in alegeea fetelor....si foarte putin am evoluat la cat timp am incercat sa ma antrenez..si fiecare turneu amatur care particip la incepatori parca vin tot mai dezamagit de la el.acum aprox 2 ani am vrut sa ma apuc serios de tenis si am luat un lemn ofensiv cu simnt stiga infinity vps si yasaka 7 soft max pe fh si bh2..bun dupa vreo 5 luni de chinuri groasnice miam dat seama k fetele sunt prea sensibile la spin de intrare cred k si tehnica slaba care o aveam atunci....si am schimbat fetele de atunci a inceput distractia in sensul rau:am schimbat pe nitaku alelgh bh fh 2,mai bune de control dar numa o saptamana dupaia topswtul a disparut si parca nu imi mai placea sa joc cu ele arau foarte bune la blocuri si cam atata....leam dat jos si gata...am pus cu burete mai tarisor yasaka x pa bh2,rising dragon 2 fh.....aici o mers parca mai binisor dar aici aveam probleme mari la conter loop..am schimbat si setapul asta am zis sa incerc cu o europeana pe rever si pe fh cu o chinezarie si a fost donic baracuda bh max ssi fh big diper galaxy cu burete albastru max_la acest setup miam luat si robot k sa ma antrenez si mai mult cel putin 1h pe zisi de 2 ori pe sapt cu un prieten km de nivelul meu....tot aici dupa o vreme am bagat si ulei de tuning x_teme power booster o fost fff bine o perioada dar cum aplicam mai mult ulei cu atata incepea pe fh sa am vechile probleme la primirea servelor si la spinul de intrare.....intrun mare final am dat jos chinezaria si am pus pe lemn doar cu un singur strat de lipici fara nimica alceva pe bh tot donic baracuda max si pe fh jola samba +max..pana acuma acest pt mine este cel mai bun setup ........dar tot am cateva probleme la receptionare servelor tip thomohak si cateva side spin efect maxim din partea adversarului.......de la ultima competitie am venit fff dezamagit pt k am jucat fff bine poate cel mai bine am dat totul ce a fost mai bun si din 40 de amatori doar pe locul 28.asta este in mare parte confesatia mea,....si acum incepe intrebarea merita sa incerc fete tip senwich adik sort pips k sa nu prea am probleme cu servele urate si sensiblilitatea la spin dupa 2 ani de chinuinta cu fete normale.....m_am gandit la 802_40 friendship sau la joola expres ultra sunt putin nehotarat ...am uitat sa mentionez varsta 27 ani...sper k sa ma ajute sfatul dumnevostra ...multumesc
Salut!
Sa stii ca textul tau fara alineate este foarte greu de parcurs
Stiga VPS V est eun lemn bun, dar este prea rapid pentru un incepator.
Cum le-am recomandat si altora, iti propun sa iei un lemn ALL+ cu fete RAkza 7 soft sau asemanatoare, cu grosimea nu mai mare de 2.0 mm.
Problemele la receptionarea serviciului vin din lipsa de experienta si a echipamentului care este peste nivelul tau de pregatire.
Ca idee:
- fetele max - NU
- booster - in nici un caz!
- fete chinezesti - poate, dar cred ca iti schimba stilul de joc intr-un mod greu de modificat ulterior.
- sandwich sau anti - doar daca te hotarasti sa mergi pana la capat cu hotararea, adica sa folosesti respectiva fata mereu.
Faptul ca ai un robot e bun, dar nu e suficient. Totusi, daca ai un partener de nivelul tau, incearca sa alternezi robotul cu partenerul, dar nu jucati meciuri. Ar fi bine sa faceti antrenament, daca vrei sa progresezi.
Faceti teme simple, contre diagonal sau linie, topspin la capac diagonal sau linie, pe ambele parti, pe rand, cate un jucator.
Exersati in pauza serviciu si preluare.
Tenisul de masa este un sport greu de practicat la un nivel mai mare si nu se poate fara efort la antrenament.
In final, ti-as recomanda sa gasesti doua fete cu duritate medie, poate Xiom Vega Japan sau oola MAXXX 450 (chiar si 400!) grosime 2.0 si sa joci cu ele pe un lemn ALL+, nu mai rapid (Yasaka Sweden, Donic Allplay etc. - vezi in acest topic recomandari asemanatoare sau discuta cu cineva de la o firma care comercializeaza materiale).
Apoi lipesti fetele fara niciun booster si treci la antrenament, cu partenerul sau cu robotul. Concentreaza-te sa dai cat mai multe mingi pe masa, chiar daca nu dai extrem de tare (la partener) si sa dai mingea pe masa de fiecare data (la robot).
Succes!