Lectii servicii

Noroc cu australienii, ca mai intelege si Lumea Larga despre ce e vorba.
Interesant cum unii dintre GREII acestui sport fac publice demonstratii de tenis de masă care vor ramane pentru marea majoritate a iubitorilor acestui sport doar un simplu spectacol, neinteles. Si asta pentru simplul motiv ca explicatiile sunt NUMAI in limba nativa a protagonistilor. Japonezii si chinezii mai au bunul simt sa le traduca, bineinteles in limba...lor. Se pare ca multi uita ca totusi engleza este considerata, deocamdata, limba "universala" pe mapamond. Dar, ma rog, sunt convins ca felul acesta de a explica "fiecare pentru el" are considerente pur comerciale. Sau poate, dimpotriva: se ignora castigul material dintr-un prost inteles sentiment nationalist?
Ma intreb de ce Samsonov nu a explicat tehnicile pe care le prezenta cu ceva timp in urma in bielorusa, explicatiile fiind facute intr-un mod foarte profesionist de un comentator in engleza?
Sau Calin Creanga. Urmand exemplul lui Boll, Schlager si in general a scolii chineze de ce nu a dat explicatia tehnicilor prezentate in filmul sau de antrenament in greaca, sau si mai bine: in ROMANA?!
Oricum, multumim lui Grasomega si altor colegi de treaba care ne mai incanta cu cate un filmulet cu subiectul atat de drag noua. :clap:

vă înțeleg regretul, dar nu v-ați g?ndit dacă are vreo obligație cel care face filmul să-l mai și vorbească în limba în care vrem noi...? :D

Foarte explicit modul in care explica topsinul sau ”loop-ul”. Mi se pare extrem de util clipul.
Am urmarit un clip tot de la ei cu topsinul de backhand si mi se pare la fel de explicit. Asa ”tutoriale” mai zic si eu! Bravo!

- - - Actualizat - - -

Foarte explicit modul in care explica topsinul sau ”loop-ul”. Mi se pare extrem de util clipul.
Am urmarit un clip tot de la ei cu topsinul de backhand si mi se pare la fel de explicit. Asa ”tutoriale” mai zic si eu! Bravo!

- - - Actualizat - - -

topspin am vrut sa spun, bineinteles.

Zhang jike pendulum serve- slow motion

Zhang jike pendulum serve- slow motion

Hello everyone who like table tennis and Zhang Jike!
I made this video with the desire to give everyone can learn, practice ball handling technique Zhang Jike' reverse
If you like this video, please click the "like" and share with people around the world.
Thanks a lot for the ITTF, Janus770 !!!

Alt tip de serva foate interesant: Snake serve.
https://www.youtube.com/watch?v=o06btFlP48E

- - - Actualizat - - -

si mai sunt si alte serve de la TTedge.com la fel de interesante.
Cam tipul asta de serve se dau la mondiale... bine fiecare cu serva lui, dar tipul chiar le are. Eu cred ca cele mai ok serve ce le pot invata si cei din aceasta comunitate sunt alea batranesti :-D ( taiate, impinse, si cele 2 tipuri de serve rotunde ) astea deja is sf ... nu stiu cati de pe aici de pe forum stiu snake serves. Credca mosul din serve ne-ar manca pe multi de aici numai din servicii. Oricum is foarte interesante, trebuie foarte multa practica pentru asa ceva... mi-ai dat de gandit cu servele astea... credca ma apuc serios de exercitii :-)

Foarte tare serva , ma chinui si eu de vreo luna sa invat... dar, repetitia e mama invatarii !
Si eu incerc sa o invat..... dar dureaza :-) :-) Trebuie sa mergem in jungla sa vedem cum face sarpele, si apoi sa revenim inapoi la masa de tenis si atunci credca ne va iesi. Am sarit peste etapa asta din cate observ eu in filmulet. :-D

Back
Sus