catalin M duceac
senior
Re: lemn TIMO BOLL ALL+
multumesc Mario mersi ca ma sustii!!!
multumesc Mario mersi ca ma sustii!!!

Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: Această funcție se poate să nu fie disponibilă în anumite browsere.
cum itzi explici ca ai sta se scrie legat dar a-i invata se scrie despartzit? :roll: (din enigmele gramaticii) 8)mah.horea a spus:LA varsta ta mai bine ai sta cu ochii cat cepele pe forum si a-i invata ceva din experienta celor mai in varsta in loc sa vii sa ne arati limita iq-ului tau :shock:
Invata puiul pe gaina :lol: ,nu Mario :?: :?: :?: :?: :?:
Sunt formele a doua timpuri diferite: optativ si respectiv perfect compus...Are dreptate "puiul"acidutzu a spus:cum itzi explici ca ai sta se scrie legat dar a-i invata se scrie despartzit? :roll: (din enigmele gramaticii) 8)mah.horea a spus:LA varsta ta mai bine ai sta cu ochii cat cepele pe forum si a-i invata ceva din experienta celor mai in varsta in loc sa vii sa ne arati limita iq-ului tau :shock:
Invata puiul pe gaina :lol: ,nu Mario :?: :?: :?: :?: :?:
Scuze, dar nu ma pot abtine nici eu...."ai invata"- modul conditional optativ(si nu timpul "optativ); timpul prezent.Nu vad unde e perfectul compus...??? :wink: Poate la tine in propozitie ..."nu m-am putut abtine"...iulian a spus:Sunt formele a doua timpuri diferite: optativ si respectiv perfect compus...Are dreptate "puiul"acidutzu a spus:cum itzi explici ca ai sta se scrie legat dar a-i invata se scrie despartzit? :roll: (din enigmele gramaticii) 8)mah.horea a spus:LA varsta ta mai bine ai sta cu ochii cat cepele pe forum si a-i invata ceva din experienta celor mai in varsta in loc sa vii sa ne arati limita iq-ului tau :shock:
Invata puiul pe gaina :lol: ,nu Mario :?: :?: :?: :?: :?:. Scuze, dar nu m-am putut abtine
![]()
Off...Iuliane, Iuliane...nu stau acum sa te invat gramatica limbii romane(nu a altei limbi), dar trebuie sa iti spun ca esti intr-o mare eroare. Este vorba de fraza: "LA varsta ta mai bine ai sta cu ochii cat cepele pe forum si a-i invata ceva din experienta celor mai in varsta in loc sa vii sa ne arati limita iq-ului tau " Nu este corecta...aici este exact cum ti-am spus: mod conditional optativ si timp prezent. Corect este "ai invata".iulian a spus:corect partial, optativ poate fi folosit cu sau fara "conditional" (sau cel putin cand l-am invatat eu se putea) iar restul nu este prezent: "a ii invata" pe ei "ii" deci "a invata" este in realitate forma de infinitiv a verbului. Uff daca si la tenis as fi asa de pregatit teoretic...)
Edy, nu e niciun balamuc....stai linistit...sunt doar cateva divergente...atat(intr-adevar nu unde trebuie...).Scuze!De acum ne vom accesa doar pe tenis.Promit! :wink:edy_alex2 a spus:asa...balamauc balamuc balamuc......ca in Romania!!!!Haideti sa lasam gramatica deoparte......si sa ne accesam asupra tenisului....fiecare stie carte in felul lui,iar domnul care a deschis subiectul data viitoare sa puna poza cu ce i se cere ....nu cu ce vrea el,ca doar vorbim romaneste(in felul nostru).
bravo mario! invata-i limba romana pe cei ce n-au fost capabili sa o invete la timpul potrivit iar acum, ne fac natia de ras prin felul cum vorbesc si scriu.Mario a spus:Off...Iuliane, Iuliane...nu stau acum sa te invat gramatica limbii romane(nu a altei limbi), dar trebuie sa iti spun ca esti intr-o mare eroare. Este vorba de fraza: "LA varsta ta mai bine ai sta cu ochii cat cepele pe forum si a-i invata ceva din experienta celor mai in varsta in loc sa vii sa ne arati limita iq-ului tau " Nu este corecta...aici este exact cum ti-am spus: mod conditional optativ si timp prezent. Corect este "ai invata".iulian a spus:corect partial, optativ poate fi folosit cu sau fara "conditional" (sau cel putin cand l-am invatat eu se putea) iar restul nu este prezent: "a ii invata" pe ei "ii" deci "a invata" este in realitate forma de infinitiv a verbului. Uff daca si la tenis as fi asa de pregatit teoretic...)
Ceea ce spui tu isi are incidenta in urmatoarea fraza:
"Iulian a intrat pe http://www.tenisdemasa.ro pentru a-i invata (pe ei-i)-adica pe noi, nestiutorii, gramatica limbii franceze.", unde "a invata"-infinitiv.
Ufff...daca si la tenis ai fi asa pregatit.... :lol: