Mulțumesc pentru sfaturi! Sa înțeleg ca nu exista soluții? !
Trimis de pe al meu GT-I9301I folosind Tapatalk
Ba da, dar are sens sa te complici pt o crestere in greutate msi mica de 2%, per total?
1. Daca joci f. bine, atunci umiditatea din paleta are efect asupra elasticitatatii lemnului si merita sa tii paleta intr-o incinta cu umiditate sub 20-30 % si sub 25 C. Mentinuta timp indelungat, lemnul se usuca incet si natural, devine mai rigid, senzatia loviturii este de contact "sticlos", mingia capata viteza mai mare. Pt jucatorii f buni, ce au control din tehnica si lovesc vontrolat in aceeasi zona in functie de ce vor sa trimita, se simte f bine. Pt un incepator ca mine, sare ca din prastie si trebuie puse fete cu control ridicat. Depinde mult si de setup-ul fetelor, ca daca pui fete cu duritate redusa, iti cam anuleaza efectul loviturii (efect=taria, nu spin-ul).
2. Cand lipesti fetele, nu grabi uscarea cu foenul, lasa, atat lemnul, cat si fetele sa se usuce incet, natural.
3. Poti sigila fetele, exista lacuri speciale, dar riscul este sa dai prea mult si atunci vei juca cu caracteristicile lacului, in loc de ale lemnului. In plus, trebuie asperizata suprafata dupa sigilare, altfel ti se desprinde fata repede[emoji33].
Este o problema de cum te simti confortabil tu, poti sa incerci variante cu sau fara risc sidaca tie ti se pare un castig cat de mic ar fi, de ce nu?
Eu, pt a micsora un pic greutatea, am mai luat putin din maner, am dat jos marca de pe cotor, ajustata pe margini sa devina un pic mai anatomica, poti castiga aici de la 3-5 grame, ce compenseaza cresterea de la umiditate. Efectul negativ, cand am vrut mai mult de 5 grame, am... descentrat paleta[emoji36][emoji24], mutat centrul de greutate, si, crede-ma, la priza TOC (cn) se simte al [emoji48] de rau, acum lemnul ala este....hobby, matrita de decupat, daca ma gandesc bine il mai pot folosi si pe post de separator termic pt alimentele fierbinti... sa nu distruga mobila[emoji17].
Alt efect negativ - nu il mai poti revinde usor. Cum eu doar cumpar si nu revand, nu ma deranjeaza.
Multumesc mult și o zi placuta!