cristian05
boboc
as dori sa stiu daca arunc mingea sa servesc si o las sa cada,nu o lovesc se pune punct pentru adversar?
:shifty:
Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
DAcristian05 a spus:as dori sa stiu daca arunc mingea sa servesc si o las sa cada,nu o lovesc se pune punct pentru adversar?
Asta numai daca sarim direct la 2.6 si nu vrem sa citim 2.5.2 unde se defineste punctul in joc si care spune clar ce am zis eu mai sus.Kobalt a spus:http://www.ittf.com/ittf_handbook/2010/2_laws_web_ Final3Sep2010cl.pdf
Paragraful 2.6 in combinatie cu alineatul 2.10.1.1 lamuresc pe deplin problema asta. Din momentul in care ai aruncat mingea in aer se considera ca serviciul a INCEPUT (nu scrie nimic de intentie de a lovi sau lucruri de genul asta...ai aruncat mingea? din momentul ala se considera ca ai servit...scurt si la obiect :mrgreen: )
:clap: Corect ,daca prinzi mingea se rejoaca puctul ;inseamna ca a fost deranjat unul dintre jucatori ,din public [ blitz ,miscari pe langa tarc ,etc.] ori aparitia obiect ,persoana in tarc . :wave:Durdun Gheorghe a spus:Eu stiu ca daca doar arunci mingea si o prinzi, nu se pune puncteaza, dar nu prea se intampla asta.
Mingea se considera jucata din ultimul moment in care e stationara in palma mainii libere, inainte de a fi aruncata intentionat pentru serviciu si pana cand schimbul se decide pintr-un punct castigat sau unul cedat2.5.2 The ball is in play from the last moment at which it is stationary on the palm of
the free hand before being intentionally projected in service until the rally is
decided as a let or a point.