AmaTur: Turneu B Moinești -Duminca, 23.11.2025, scoala nr.4 "Tristan Tzara" (2 Cititori)

Din ce stiu, pentru turneele B, regulile sunt (mult) mai relaxate comparativ cu turneele A. Au fost situatii cand am stabilit, in ziua concursului, sistemul de joc impreuna cu jucatorii, dupa ce, bineinteles, m-am consultat cu organizatorul local! In opinia mea, important e ca, prin alegerea unui sistem adecvat, jucatorii sa dispute cat mai multe partide, turneele B fiind organizate in scop de familiarizare si pentru placerea jocului. Ca multi alearga doar pentru puncte este o alta discutie!

Încep prin a va felicita pentru ospitalitate, insa dupa cum si domnul Gelu a mentionat,vreau sa atrag atenția asupra unor aspecte care se abat putin de la regulament:
- Regulamentul prevede ca grupa de 7 se poate într-adevăr organiza daca sunt 19 jucatori înscriși, in condițiile in care acest fapt este menționat in descrierea turneului cu lel puțin 72 de ore înainte de începere turneului, in situația de față, postarea fiind făcută sâmbăta la ora 19:12 (aproximativ 14 ore înainte de start).
- In situația dată, jucătorul este in probabilitatea de:
- a nu afla de modificarea privind organizarea grupelor , fiind pus in fața faptului implinit (ceea ce s-a si întâmplat)
- a afla de modificare, insa in caz de retragere nemulțumit fiind modificare, va fi penalizat in caz de retragere, perioada in care s-ar fi putut retrage fără penalizare fiind trecută.
- Regulamentul prevede ca in situația organizării unei grupe de 7, primele trei meciuri ale acelei grupe trebuie sa se joace simultan pe toate cele trei mese destinate categoriei, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult decât atât nici ordinea desfășurării meciuri nu s-a putut respecta.
Bineînțeles ca fac aceste precizări, în urma unor frustrări cauzate de faptul ca am fost in situația sa joc in aceasta grupă de 7 si fiind unul dintre necalificați, ceea ce nu scuză in niciun fel faptul ca am jucat slab. (Asta fiind doar problema mea).
Situația ar fi putut ușor evitata daca se organizau 4 grupe de cate 5, respectiv 4 jucatori, mai ales ca a existat si a 4-a masă disponibila.
Las in continuare extras din regulament in scopul celor detaliate mai sus.

ffmcSaa.md.jpg ffmcU8J.md.jpg

Si daca se faceau 3 grupe de 5 si una de 4 se plangea lumea ca joaca prea putin si fara miza in inferioare si ca nu este pus in anuntul turneului ca se poate face o grupa de 4. Char trebuie trecute in anuntul unui mic turneu B toate cazurile posibile si imposibile? Avea cineva de unde sa stie ca o sa ramana fix 19 (probabil cel mai rau numar posibil). Si la elite. S-au anuntat 3 grupe si a fost facuta una mare si frumoasa de 9 persoane, ca atatia au fost inscris. Si ca sa vezi...nu s-a plans nimeni. Hai sa nu mai cautam nod in papura si sa ne bucuram de joc. Conditiile de joc bune, mesele ok, temperatura ok, spatiu de joaca foarte generos.
Felicitari organizatorilor pentru turneu!

Si daca se faceau 3 grupe de 5 si una de 4 se plangea lumea ca joaca prea putin si fara miza in inferioare si ca nu este pus in anuntul turneului ca se poate face o grupa de 4. Char trebuie trecute in anuntul unui mic turneu B toate cazurile posibile si imposibile? Avea cineva de unde sa stie ca o sa ramana fix 19 (probabil cel mai rau numar posibil). Si la elite. S-au anuntat 3 grupe si a fost facuta una mare si frumoasa de 9 persoane, ca atatia au fost inscris. Si ca sa vezi...nu s-a plans nimeni. Hai sa nu mai cautam nod in papura si sa ne bucuram de joc. Conditiile de joc bune, mesele ok, temperatura ok, spatiu de joaca foarte generos.
Felicitari organizatorilor pentru turneu!
Daca si ne daca..Eu am semnalat niste abateri minore de la regulament. Nu inteleg postarea ta...hai sa ne bagam in seama. Am inceput prin a felicita organizatorul pentru ospitalitate dar daca mi-am exprimat frustarea argumentata si sustinuta de regulament, nu vad unde este problema sau "nodul in papura". Pana la urma nu am solicitat nimic, doar am semnalat ceva care conform regulamentului, n-a fost 100% cum ar fi trebuit.
Nici macar n-am scris de confuziile create din cauza rezultatelor trecute gresit (voit sau nu) pe foaia de joc, in urma carora un jucator calificat cu trei victorii a plecat acasa iar altul necalificat (avand doua victorii), a jucat un meci in eliminatorii (organizatorul poate confirma).
N-a blamat nimeni pe nimeni dar hai sa fim mai catolici decat Papa...

Buna ziua! Legat de grupa de 7 eu am luat decizia în calitate de organizator local. Fiind un turneu așa mic unde lumea vine sa socializeze și să se simtă bine m-am gândit că lumea ar vrea sa joace cat mai mult . Îmi pare rău dacă am deranjat . Pe viitor o sa țin cont de acest lucru. Legat de penalizare daca e să primească cineva eu sunt cel care trebuie penalizat. Va mulțumesc! Zi frumoasa!
Postarea a fost unită automat:

Daca si ne daca..Eu am semnalat niste abateri minore de la regulament. Nu inteleg postarea ta...hai sa ne bagam in seama. Am inceput prin a felicita organizatorul pentru ospitalitate dar daca mi-am exprimat frustarea argumentata si sustinuta de regulament, nu vad unde este problema sau "nodul in papura". Pana la urma nu am solicitat nimic, doar am semnalat ceva care conform regulamentului, n-a fost 100% cum ar fi trebuit.
Nici macar n-am scris de confuziile create din cauza rezultatelor trecute gresit (voit sau nu) pe foaia de joc, in urma carora un jucator calificat cu trei victorii a plecat acasa iar altul necalificat (avand doua victorii), a jucat un meci in eliminatorii (organizatorul poate confirma).
N-a blamat nimeni pe nimeni dar hai sa fim mai catolici decat Papa...
Legat de calificați și necalificați. Eu ca și organizator nu pot sta după fiecare jucator să îl întreb ce a făcut. Am trecut rezultate in calculator exact așa cum le-am primit de la dumneavoastră. După ce s-a făcut sesizare am corectat tabloul si concursul a mers conform regulamentului.

Buna ziua! Legat de grupa de 7 eu am luat decizia în calitate de organizator local. Fiind un turneu așa mic unde lumea vine sa socializeze și să se simtă bine m-am gândit că lumea ar vrea sa joace cat mai mult . Îmi pare rău dacă am deranjat . Pe viitor o sa țin cont de acest lucru. Legat de penalizare daca e să primească cineva eu sunt cel care trebuie penalizat. Va mulțumesc! Zi frumoasa!
Postarea a fost unită automat:

Legat de calificați și necalificați. Eu ca și organizator nu pot sta după fiecare jucator să îl întreb ce a făcut. Am trecut rezultate in calculator exact așa cum le-am primit de la dumneavoastră. După ce s-a făcut sesizare am corectat tabloul si concursul a mers conform regulamentului.
Asa este, aveti dreptate. tocmai din acest motiv nu am spus initial nimic despre acest lucru. Am mentionat acest lucru ca replica la raspunsul donului Geloo, pe care nu neaparat ca nu il inteleg dar il gasesc oarecum ostentativ la adresa mea si totodata ca un scut impotriva celor sesizate de mine.
Sunt de parere ca daca este ceva de laudat, trebuie de laudat (cum am si facut-o de altfel) iar daca este ceva de evidentiat, de asemenea trebuie facut acest lucru. Nu a acuzat nimeni de nimic pe nimeni si nici nu a cerut nimeni penalizarea nimanui.

Am jucat aproape 2 meciuri in plus din cauza celor care au scris rezultatul gresit si ce sa vezi, nu sunt suparat 😜. Iar din pricina "noilor" rezultate, s-a schimbat linia eliminatoriilor si am pierdut primul tur. Surpiza: iar nu sunt suparat! Si imi convenea mai tare o grupa chiar de 8 oameni, jucam mai mult, in acceasi bani 🤣. Asta e loteria amaturului! Ne adaptam in functie de situatia de pe "teren" si luptam! Uneori nu e cum ne dorim. Alte ori avem culoar lejer pana in elimantorii. Multumim Andrei pt ospitalitate si gazduire! 👋

Există un regulament si un organizator tehnic care trebuie să respecte acesta. Nu ne interesează cât de mic a fost turneul. S-a respectat regulamentul? Sau se respectă în funcție de mărimea turneului!?

Utilizatori care vizualizează acest subiect

Back
Sus