New balls, please!

da ... nici nu-s scumpe , adica 2 $ bucata ... la noi o sa fie preturile de la 2 euro in sus / bucata ...
si nici nu-s ITTF approved , doar 3 * normale ...
sunt scumpe pe moment ... nu cred ca merita , inca ...
Din informatiile pe care le am la 2 euro bucata vor fi foarte ieftine :( Am inteles ca o sa iasa un pret foarte mare la noile mingi. Sa speram ca o sa dureze mai mult.

French League says no to the poly balls!

National Federations can decide when to implement the new plastic balls. The French Table Tennis Federation analysed the implementation of the new ball and decided not to implement it, at least in the next season of the French League. So the French League will be played with the celluloid ball.

The French Federation officially announced the reasons of its decision on its web site:

? It is thought that manufacturers won't have enough supply on time (at least not until summer when players are in the pre-season) DHS informed that they haven't started the mass production, while Xushaofa informed that they have enough stock, but its ball won't be used in the 2014 and 2015 ITTF World Tour Circuit.

? The world production isn't ready yet.

? There is no enough stock currently, so no enough balls to train

? There is no information from manufacturers

? Celluloid balls will continue to be manufactured

? Clubs still have large stock of celluloid balls
French Federation's report also mentioned the situation in Germany. The Germany Federation recommends that the Bundesliga, second and third division implement the new ball, while people in charge of other divisions can decide if they implement or not the poly ball.

I can't understand it. I'm not sure about when poly balls will be available to public but i guess it will be soon. New balls will be available in some countries this May but DHS said they haven't started mass production until now. Maybe those balls will be produced by other manufacturers.

Also CTTSL will not use new balls for this season. Probably they have the same reasons of French League to do this.

Anyway, I hope new DHS balls be available soon.

......................................................................................
So the French League will be played with the celluloid ball.

Poate nu se citeaza din acelasi autor, dar, in caz contrar, frantuzii astia se contrazic grav. :rolleyes:

In saptamana 22-26 aprilie la Victoria s-au putut testa mingile noi de plastic.La Oradea,la Pingpongmania la Marius a ajuns una pt teste ,la Brașov la Gelu este una si la Gura Humorului la Dan mai este una.Cu ocazia urmatoarei tabere o sa aveti posibilitatea sa testati mingea de plastic,deocamdata este f scumpa si nu se comercializeaza decit catre cluburi,dar in curand o sa se joace in primele 5 divizii din Germania.

Ca obs, suna diferit si are mai putin efect ,in rest nu am putut constata alte mari diferente.

Din cate se vede, noile mingi vor fi mai lente, cu spin mai mic. Am pus mana pe una de la Andro si era foarte tare, lucru care pare sa confirme comportamentul din review-ul de mai sus.
Eu cred ca daca vor fi mai rezistente si mai rotunde, vor avea succes si pe piata, nu doar la concursurile oficiale.

Eu am primit una de la Emi, am testat-o, pare perfectă,...am dat drumul sa cada pe masă (de la jumatate de metru ) concomitent cu alta *** si am constatat ca modelul nou a mai țopăit pe masă de vreo cinci ori dupa ce se oprise cealaltă....asa ca s-ar putea să nu fie mai lenă. Oricum, la aceasta dată sunt f scumpe, in jur de cinci euro...daca rezista de cinci ori mai mult decat celelalte poate-si merita banii.

Este mai lenta in timpul jocului,deoarece rotatia imprimata este mai mica si automat contactul cu masa nu are o aderenta asa mare care sa ii sporeasca viteza in cazul tospinului,si tot o data este mai rapida la efectele backspinului(taiata) la fel contactul cu masa fiind mai slab aderent face ca mingea sa sara mai departe si nu este oprita de efect.in concluzie cum ati putut constata toti cei ce au testat mingile de plastic au usoare alte caracteristici dar nu mult diferite.Exista 2 variante de mingi de plastic,cu sudura la mijloc si fara dintr-o singura bucata.Cele ce o sa apara in campionatul Germaniei sunt cu sudura.Oficial mingile nu se comercializeaza inca doar cu titlu de testare si promovare si de aceea sunt la aceste preturi(5 euro).Preturile de vanzare la mingile de plastic s-a stabilit pentru primul an undeva in jurul sumei de 2 Euro,si vor aparea peste circa 2 saptamani

P.S. La lasarea libera mingea de plastic sare de mai multe ori fiind mai elastica decat mingea de plastic.Iar la mesele cu suprafete melaminate patineaza mai tare decat la mesele vopsite,deci comportamentul mai apropiat de cele de celuloid se obtin pe suprafetele vopsite.

Ultima editare:
New balls, please!

P.S. La lasarea libera mingea de plastic sare de mai multe ori fiind mai elastica decat mingea de plastic.Iar la mesele cu suprafete melaminate patineaza mai tare decat la mesele vopsite,deci comportamentul mai apropiat de cele de celuloid se obtin pe suprafetele vopsite.

In video e mai lenta si sare mai putin din masa.

Eu am primit una de la Emi, am testat-o, pare perfectă,...am dat drumul sa cada pe masă (de la jumatate de metru ) concomitent cu alta *** si am constatat ca modelul nou a mai țopăit pe masă de vreo cinci ori dupa ce se oprise cealaltă....asa ca s-ar putea să nu fie mai lenă. Oricum, la aceasta dată sunt f scumpe, in jur de cinci euro...daca rezista de cinci ori mai mult decat celelalte poate-si merita banii.

Dimpotrivă sunt foarte fragile ,cel puțin cele din prima generație .in Italia un comerciant cunoscut a fost nevoit sa le trimită înapoi deoarece se spargeau foarte ușor cu diferența de temperatura.pretul spus de dumneavoastra mi se pare cam exagerat ,aici se găsesc la doi euro dar cred ca ușor ușor va cobor? si se va menține la 1,50? bucata.

FH tenergy 05
BLADE Viscaria
BH xiom vega europa

.....pretul spus de dumneavoastra mi se pare cam exagerat ,aici se găsesc la doi euro dar cred ca ușor ușor va cobor? si se va menține la 1,50? bucata.
Posibil sa fie exagerat, si mie imi par destul de scumpe,...posibil sa vorbim de calitati diferite, sau atat au costat cand am primit de la Emi (cadou). Poate ne trimiteti si nou 100 de bucati. Multumesc!
....Cele ce o sa apara in campionatul Germaniei sunt cu sudura.Oficial mingile nu se comercializeaza inca doar cu titlu de testare si promovare si de aceea sunt la aceste preturi(5 euro).Preturile de vanzare la mingile de plastic s-au stabilit pentru primul an undeva in jurul sumei de 2 Euro,si vor aparea peste circa 2 saptamani
........

FH tenergy 05
BLADE Viscaria
BH xiom vega europa[/QUOTE]

Posibil sa fie exagerat, si mie imi par destul de scumpe,...posibil sa vorbim de calitati diferite, sau atat au costat cand am primit de la Emi (cadou). Poate ne trimiteti si nou 100 de bucati.

Nu stiu ce sens ar avea acum ca un jucător sa se antreneze cu mingile di plastic având in vedere ca cel puțin in Italia se va juca din 2015 ar crea doar confuzie pentru sportivi.din curiozitate unul o probează o data si atât .oricum părerea me personală este ca cel putin pana la un nivel mediu (serie B) nu se va nota diferența.poate doar pentru cei cu iarba care pun foarte mult accent pe spin.

FH tenergy 05
BLADE Viscaria
BH xiom vega europa

In video e mai lenta si sare mai putin din masa.
Asa este ,este mai lenta si inaltimea sarituri este mai scurta decat la celuloid,dar numarul sariturilor este mai mare.Eu cu toate mingile cu care am facut acest test ,cele de plastic au sarit intotdeauna maiputin dar de mai multe ori,sau egal cu ceea de celuloid.Daca faci acelasi test numai cu mingi de celuloid o sa fie si acolo diferenta la nr de sarituri,si inaltime.Principiile de selectie a mingiilor se bazeaza pe niste dimensiuni cu anumite tolerante.Depinde si daca mingea cade pe sudura sau pe centrul emisferei,unde este mai elastica.

Back
Sus