Penhold vs Shakehand

Priza penhold este superioara prizei shakehand la jocul scurt, de pe masa. De asemenea, nu prezinta punct de indecizie (schimb fh/bh). Dezavantaje: rever mai putin puternic decat la sh iar unii ar spune ca la jocul de la semidistanta si distanta se pierde din forta. Jucatorii chinezi, SH, compenseaza "slabiciunea" jocului scurt prin folosirea reverului pentru a acoperi 70-80% din masa. La penhold imi pare dificil sa invarti paleta in mana, deci aparatorii prefera SH.
Un lucru este cert, penhold-ul chinezesc nu va disparea, a evoluat foarte mult de la Liu Guoliang la Ma Lin, la Wang Hao si acum la Xu Xin.
Ia uitati si o posibila alternativa la cpen http://www.supercpen.com/how-to-grip-the-supercpen.html

Este adevarata afirmatia: "Jucatorii chinezi, SH, compenseaza "slabiciunea" jocului scurt prin folosirea reverului pentru a acoperi 70-80% din masa." ?

Este adevarata afirmatia: "Jucatorii chinezi, SH, compenseaza "slabiciunea" jocului scurt prin folosirea reverului pentru a acoperi 70-80% din masa." ?

Se poate observa si in meciul de mai sus, la minutul 1.42, 1.56, 2.40 etc, Jike deschide jocul folosind reverul din partea de fh a mesei.

Urmaresc de mult acest topic si este foarte interesant !
Eu joc cu ambele prize si pot afirma cu tarie din scurta mea experienta ca fiecare priza are plusuri si minusuri si anume :
Shakehand avantajul este pe bh
Penhold avantajul este fh

Urmaresc de mult acest topic si este foarte interesant !
Eu joc cu ambele prize si pot afirma cu tarie din scurta mea experienta ca fiecare priza are plusuri si minusuri si anume :
Shakehand avantajul este pe bh
Penhold avantajul este fh
Adevarat dar efectele create de pe PH. sunt inegalabile ,dar mobilitatea trebuie sa fie mult mai mare care cam spune diferenta .

Se poate observa si in meciul de mai sus, la minutul 1.42, 1.56, 2.40 etc, Jike deschide jocul folosind reverul din partea de fh a mesei.
Eu cred ca Jike deschide cu tops de BH din partea de FH pt ca flip-ul este un procedeu pe care nu-l prefera sau nu-l stapaneste f bine. Asta inseamna ca "slabiciunea" este a jucatorului, nu a jocului scurt la priza SH.

Priza penhold este superioara prizei shakehand la jocul scurt, de pe masa. De asemenea, nu prezinta punct de indecizie (schimb fh/bh).
Cei cu RPB au punct de indecizie, iar acesta este in dreptul soldului opus mainii cu care tin paleta. Langa masa au avantaj, pentru ca pot sa returneze fara sa intoarca, dar daca folosesc reverul, atunci vor intoarce paleta.
Priza SH are punct de indecizie in dreptul cotului mainii care tine paleta.

Despre Shakehand si penhold

Despre Shakehand si penhold

sunt stangaci si folosesc stilul shakehand de cand sunt mic :D (altul nu stiam) , dar astazi am jucat in stilul penhold cu colegii de scoala, si mi-a placut , imi place ca mi s-a parut ca mana insasi mi-a fost ca o lama cu care taiam f usor mingea (pe forehand ),dar pe backhand mai putin, mai mult blocam,(daca aveam paleta mea atunci,caci nam avut-o, poate jucam mai bn si pe backhand) ;) , dar sa sti ca deageaba faci rotatia aia uriasa in stilul penhold ,daca in ambele stiluri , in momentul lovirii , mingea se taie doar pe o portiune micuta, (cam 3 mm , in afara de spatiul facut de urma mingii propriuzise pe paleta , si depinde de grosimea buretelui-cu cat e mai gros cu atata mingea se taie pe o suprafata mai mare ,cativa mm plus-) ,dar deoparte cu spinu si efectu, forta mai mare o ai in shakehand , iar rapiditatea din incheietura la penhold . Uitati-va la Xu Xin cum tine paleta de zici ca-i face parte din mana , ala da jucator , si pe langa faptul ca foloseste penhold are si un backhand formidabil ;)

Back
Sus