Prima paleta

wuizi

newbie
boboc
Scor reacție
0
Vârstă
16
Locație
Tg. Neamt
Vreau sa incep sa particip la competitii si ma gandeam sa imi achizitionez o prima paleta avand in vedere ca pana acum am jucat cu paleta unui prieten. In bugetul meu(300ron) urmatoarele mi au atras atentia:
https://joola.de/en-eu/products/joola-table-tennis-racket-rosskopf-classic
https://tt-shop.ro/522-8080-ovtcharov-expert.html#/35-tipul_manerului-flared / https://tt-shop.ro/523-8081-ovtcharov-striker.html#/35-tipul_manerului-flared
dar am vazut si recomandari pentru paletele preasamblate de la HMblades: https://hmblades.com/produs/paleta-...in-lemn-hm-blades-x-dominus-fete-hippocampus/
Am vazut ca paletele custom(lemn fete separat) sunt mai apreciate insa in bugetul meu nu prea sunt o varianta.Astept niste pareri si recomandari.

sfatul meu ,pt ca am facut aceeasi greseala, la inceput,nu te grabi,pune niscaiva banuti deoparte ,mai adauga la cei 300 si asteapta momentul in care ai un buget adecvat.Primul pas ar fi sa-ti gasesti stilul de joc,eventual consulta-te cu un antrenor.
Cand am inceput, am cumparat una fix ca tine,cu 300 lei,in nicio o luna am schimbat-o cu ceva serios.

Poti sa-ti faci paleta custom de pe Aliexpres la banii astia.

Lemne populare pentru incepatori sunt Yinhe U2, Yinhe U2 Spin, DHS G7/PG7 toate un pic peste 100 RON

Pentru FH poti sa-ti iei DHS H3/Skiline 3 Neo comercial, DHS H8, Friendship Batlle II National/Provincial (blue sau orange sponge), 729-08 PRO, Big Dipper V (in functie de stilul de joc si de ce obiective ti-ai propus sa atingi in sportul asta). Toate au o calitate buna si sunt in jur de 100 de RON. Sa iei negru pentru FH.

Pentru rever cel mai popular si cel mai bun cauciuc ieftin pentru incepatori este Yinhe Moon 12 Blue. Si acolo mai ai alte optiuni in functie de preferinte, dar e mai complicat in functie de stilul de joc.

Pe langa asta mai ai nevoie de o husa (30 RON), o solutie de curatat (cea mai buna din ce am incercat eu pana acum care merge bine atat pe grippy, cat si pe tacky este High Rev 3.0) un cutter din ala de bricolaj cu lama de 65 de taiat fetele si un lipici (cel mai bun este DHS No15). Sau gasesti pe cineva sa-ti lipeasca paleta.

Poti sa-ti faci paleta custom de pe Aliexpres la banii astia.

Lemne populare pentru incepatori sunt Yinhe U2, Yinhe U2 Spin, DHS G7/PG7 toate un pic peste 100 RON

Pentru FH poti sa-ti iei DHS H3/Skiline 3 Neo comercial, DHS H8, Friendship Batlle II National/Provincial (blue sau orange sponge), 729-08 PRO, Big Dipper V (in functie de stilul de joc si de ce obiective ti-ai propus sa atingi in sportul asta). Toate au o calitate buna si sunt in jur de 100 de RON. Sa iei negru pentru FH.

Pentru rever cel mai popular si cel mai bun cauciuc ieftin pentru incepatori este Yinhe Moon 12 Blue. Si acolo mai ai alte optiuni in functie de preferinte, dar e mai complicat in functie de stilul de joc.

Pe langa asta mai ai nevoie de o husa (30 RON), o solutie de curatat (cea mai buna din ce am incercat eu pana acum care merge bine atat pe grippy, cat si pe tacky este High Rev 3.0) un cutter din ala de bricolaj cu lama de 65 de taiat fetele si un lipici (cel mai bun este DHS No15). Sau gasesti pe cineva sa-ti lipeasca paleta.
daca tot dai sfaturi ,incearca sa fi putin nationalist ca de de carcotasi e plina lumea ,asa ca incearca sa insufli spre cei din tara ta si a mea ,si enumera pe ...nu intr-o numita ordine .HM ...LEVI si alti participanti la bunastarea tenisului amatur din aceasta tarisoara ,nu de alta dar ei pun chiar si suflet in ceea ce fac si altiiiiii fac pe marii consultanti si promoveaza materiale de joasa calitate ceea ce nu are ce cauta intr-o tara care se declara a fi ,dezvoltata si mai clar cu parcurs European. alte comentarii de prost gust ...nu ma intereseaza si nici nu intentionez sa atrag vreo atentie asupra mea ,dar ...cred ca e momentul sa te implici mai tare pe antrenamente ca bineinteles mai devreme sau mai tarziu te vor ajuta ,chiar si la o gandire Sanatoasa.PACE ...tie cititoru-le

daca tot dai sfaturi ,incearca sa fi putin nationalist ca de de carcotasi e plina lumea ,asa ca incearca sa insufli spre cei din tara ta si a mea ,si enumera pe ...nu intr-o numita ordine .HM ...LEVI si alti participanti la bunastarea tenisului amatur din aceasta tarisoara ,nu de alta dar ei pun chiar si suflet in ceea ce fac si altiiiiii fac pe marii consultanti si promoveaza materiale de joasa calitate ceea ce nu are ce cauta intr-o tara care se declara a fi ,dezvoltata si mai clar cu parcurs European. alte comentarii de prost gust ...nu ma intereseaza si nici nu intentionez sa atrag vreo atentie asupra mea ,dar ...cred ca e momentul sa te implici mai tare pe antrenamente ca bineinteles mai devreme sau mai tarziu te vor ajuta ,chiar si la o gandire Sanatoasa.PACE ...tie cititoru-le
1. Nu este etic sa fac asta. In principiu recomand ceea ce mi-as cumpara si eu sau cred ca s-ar potrivi pentru o anumita persoana avand in vedere ceea ce spune / ceea ce doreste.

2. Levi nu am avut avut si nu am incercat niciodata...

3. HM am incercat doar doua: una cu aramid carbon (nu mai tin minte modelul) la interior si acel HM X-Gloria cu ALC la interior. Mie nu-mi place aramidul si nu e un composit pentru mine. Dar intre lemnul cu aramid de la HM si Donic Lind Hexa Carbon se vede diferenta. NU as putea sa spun niciodata cuiva care doreste aramid sa nu ia acel Donic doar din pur nationalism pentru ca acel DOnic are o logica pe care am inteles-o.

4. Pentru niciuna dintre cele doua HM nu am inteles logica lor. Arata bine, sunt finisate destul de frumos, am inteles ca exista doar foarte mici variatii intre lemnele din aceeasi serie (stiu, controlul calitatii e de cacat la DHS, dar asta e), dar trebuie si o logica. Inner ALC se joaca doar cu cauciuc tacky pe FH - pentru ca asta este motivul pentru care o astfel de paleta a fost creata (sa vina China si sa domine scena mondiala cu mingea de 40+). Acea Gloria nu este suficient de flexibila, nu are catapulta, nu e head heavy si e prea rigida pentru H3 NEO. SI daca H3 NEO nu merge pe ea, nu merge nimic cu unghiul de aruncare sub el precum Skiline, Battle II, Jupiter 3 Asia, 729-08, Mercury II. Poate doar un H8, dar apoi vine intrebarea legitima de ce ai juca pe FH un H8? Raman hibridele, dar pentru un D09c, un C55, un K3 PRO exista optiuni cu sinergie mult mai buna ca un inner ALC rigid

5. Pentru rever trebuie sa pui un tensor - mai ales pentru oamenii la inceput de drum. Daca Arlyate ala e prea gros (cum se simte acel Gloria de exemplu) sau prea fin tesut, nu o sa-ti ridice nici un incepator o minge cu bakspin pe rever. Daca e prea larg tesut iti afecteaza FH

6. Echipamentul trebuie sa te ajute, nu sa te frustreze. Si trebuie sa contribuie sa dezvolti lovituri rezonabile concomitent cu conturarea unui roadmap privind dezvoltarea ta ca jucator. Korbel se joaca la inceput de drum pentru ca este ieftin, te introduce in universul BF (si manerele lor au caracteristici particulare) si in universul Limba/Limba. Dintr-un Korbel poti evolua in HH2 sau Nitakku Accoustic Inner carbon sau BF ZLF/ Tomokazu fara nici o problema pana ajungi in top 20 mondial. Din acel Yinhe U2 Spin poti trece la DHS 301, DHS 301Z, DHS King acb, Viscaria sau Stiga NCT VII fara probleme. De la PG7 poti trece atat la all wood precum Tibhar BS -Sig1 (ca sa fim nationalisti si sa o sustinem pe Bernie), DHS Fang BO B cat si la Long 5 + variatiuni.

7. HM si LEvi sa faca lemne cu logica la preturi accesibile si o sa aiba succes pe piata. O Limba - Aoyus x 5 - Limba dupa TIbhar BS -SIg1 cu maner chinezesc (slim) sau chiar cu maner BF (FL , ST) s-ar vinde ca painea calda daca rade 0.1mm-0.2mm (fata de BS -Sig1) din Aoyus ala central (sa fie la vitezxa undeva la nivelul de Long 3). Pentru Koto-Aoyus x 5 - Koto se poate copia DHS Wang Hao (asta e lemn special conceput pentru penhold, dar se poate juca fara probleme cu orice priza de la Hobby pana la semi pro. Yinhe U 2 Spin are avantajul ca este mai subtire decat lemnele similare (si este ieftin la calitate buna). Un lemn special (DHS FANG BO B) ar putea fi Koto-Aoyus-Koto (thin)-Aoyus-Koto (thin) - Aoyus - Koto. Asta nu s-a vandut datorita manerului prea mic, dar e o combinatie foarte buna. Lemnele cu carbon/compozite sunt mai greu de facut si nimerit, dar repret, ele trebuia sa aiba logica

P.S. Pentru referinta detin si joc: DHS 301 (FL), DHS 301 (CS) - dap, ma mai distrez si penhold uneori, DHS 301Z (FL), DHS 506+ (clona de clipper, varianta nationala de la acel PG7), Nitakku HH2 (FL). Le am pe astea pentru ca eu am mana mica si-mi place un maner mai mic, ingust sus spre capul paletei (am priza shallow), si aripioare adanci (sunt Fh dominant si asta este un must have la flickuri).

Deci ,daca dai dovada ca nu faci haz de necaz la idei contrare ,astept sa folosesti si lemne ,marca Levi sau altele din spectrul made in Romania si dupa aceea ,cu calm si buna intelegere putem sa dezbatem ce merita sa achizitionam .Sa nu uitam ca nu se mai pleaca de la acelasi bagaj de cunostiinte de la care am fost initiati o data....candva, cu un secol in urma ...

Deci ,daca dai dovada ca nu faci haz de necaz la idei contrare ,astept sa folosesti si lemne ,marca Levi sau altele din spectrul made in Romania si dupa aceea ,cu calm si buna intelegere putem sa dezbatem ce merita sa achizitionam .Sa nu uitam ca nu se mai pleaca de la acelasi bagaj de cunostiinte de la care am fost initiati o data....candva, cu un secol in urma ...
Personal, eu incerc sa uit ce am invatat cu 30 de ani in urma :P Am inceput cu un 729 I5 si cauciucuri FH 729FX si BH RITC 729 cu doua perechi de schimb pe vremea cand in Romania nu prea se stia de speed glue.

Dar acum, cam astea sunt configuratiile pentru tenisul de masa modern si mingea de plastic. Sau cel putin asta am auzit de pe la scolile de tenis de masa din China, Japonia, Suedia (la suedezi la place Yasaka Sweeden Extra aia la inceput, dar e un chin de jucat cu ea). La noi din ce vad pe Amatur si pe la Steaua, Rapid, Dinamo e foarte popular BF.

Pentru penhold nu ai cum sa iesi din Yaska Ma Lin Extra Offensive, Yaska Ma Lin Carbon, DHS 301, DHS 301Z, DHS Wang Hao. Acolo lemnul este extrem de important pentru ceea ce inveti sa faci cu el. Iar resursele de invatare de calitate pentru stilul asta sunt extrem de putine, greu de gasit si depind de un sistem integrat care utilizeaza niste parametri deja prestabiliti. Iar de experiemnte in Romania pe asa ceva, nici nu cred ca putem sa vorbim.

Personal am dat o caruta de bani pe acel Nitakku HH2 (89g) sa vedem cum ne intelegem. Si pe FH ne intelegem excelent, dar mai trebuie sa lucram pe rever... Dar in principiu, imi place lemnul, calitatea este excelenta, iar singurul lucru deranjant e pretul si faptul ca Hina s-ar putea retrage din activitate si lemnul ar putea deveni indisponibil pe viitor. DHS 301 (89g) exista, ne intelegem foarte bine pe ambele parti si-mi place. Ce e deranjant la 301 este controlul calitatii, dar cu un pic de slefuire si un lac bun se rezolva si asta. Acel 506+ nu se mai gaseste, dar HH2 se simte oricum ca un 7 ply all wood, deci asta e.

Dar daca HM, Levi sau orice roman incep sa faca lemne care au sens, pe mine nu ma deranjeaza brandul. Nu joc DHS pentru ca scrie DHS pe ele ci pentru ca ma simt bine cu manerul mic subtire si ingust la varf. Iar de recomandat altora incepem cu ce stim ca se joaca, stim si cum se joaca si incotro putem sa progresam de acolo. Dupa cum spuneam, pe structura de Korbel (as introduce aici si Accoustic daca accesul la Tung este facil) , PG7, Yinhe U2 Spin, Yinhe U2/PG3 se pot aduce imbunatatiri. Si etnocentrismul poate garanta o prima de pret de pana la 50% pentru un produs de calitate in asemenea cazuri. De carbon nu pot sa comentez pentru ca acolo este mult mai complicat, dar recomandarile pentru stilurile ofensive, penhold si modern defense merg catre acele lemne in dezvoltarea jucatorilor pentru ca ele fac parte dintr-un sistem pentru care exista resurse de invatare. Daca orice producator vine cu propuneri interesante care subscriu sistemului, dupa cum spuneam, brandul nu prea conteaza.

Chiar as putea spune ca la incepatori in Romania 2026, pretul este argumentul cel mai important in alegerea echipamentului.

Subiecte similare

Utilizatori care vizualizează acest subiect

Back
Sus