Yasaka sweden classic este un lemn putin "umflat', nu este atat de controlabil pe cat se spune...este elastic, topspin inalt ( asta inseamna "afara", asa ca trebuie sa inchizi mult...), nu e prea bun la capace...imi pare rau pt fanii acestui lemn ca-i fac un review negativ, dar asta e parerea mea...(...nu e din carti, am dat cu acest lemn cu cateva combinatii de fete)....seamana, oarecum, cu un lemn mult mai "pretentios" - Bty Innerforce ZLF....singurul avantaj este raportul calitate/ pret...foarte bun...pentru un lemn ofensiv...(asa cum il consider eu ca este, nu all)
De la firma Donic recomand Li Ping Kitex sau Waldner senso carbon...simt, viteza, control peste medie, foarte echilibrate...
De la Nittaku nu am dat cu foarte multe, dar Flyatt carbon e un lemn care are si el, ca si cele mentionate mai sus, cam tot ce vrei...iar, ca o mentiune, toate lemnele Nitttaku made in Japan au o finisare exceptionala, de top...
Joola Rhyzm are o aruncare medie...nu prea merge pe lemnele rigide ( inclusiv primorac Off-) ....e potrivita pe lemnele mai moi, sau medii, mai elastice...(vezi din gama Donic mentionate mai sus)
Pt lemne din gama Off, ca fete, de la Joola recomand Joola maxxx ( orice duritate, in functie de lemn), sau X-plode, pt FH... pe BH - Joola X- plode sensitiv.
Am o paleta formata din lemn Donic Li Ping si fete yasaka rakza 7 ( FH) si Rakza 7 soft ( BH)...exceptionala...control maxim, spin deasemenea, la superlativ, viteza mai mult decat decenta...( nu e de vanzare, ca sa nu interpreteze carcotasii...).
...ca o concluzie....nu recomand nici sweden classic, nici Primorac off-...mai devreme sau mai tarziu vei dori sa le schimbi...(dar, daca ar fi sa aleg intre cele doua, as lua Primorac-ul)
Dintre fetele cu care am dat pe Primorac, au mers foarte bine cele din gama Xiom Vega ( euro, pro sau japan - nu altele), Donic Acuda ( S2 si S3), Coppa (toate), Tibhar Genius optimum sound si TIbhar Evolution EL si FX...lemnul este potrivit inclusiv pentru fete tip sandwish...