Probleme Dezlipire Lemn

Cu siguranta asta e cea mai buna varianta, sa-l trimit la specialist. Insa mie imi place sa "mesteresc" si daca am alt lemn acum, pot sa incerc eu, sa vad ce iese. Va multumesc tuturor pentru ajutor! Maine voie incerca :>
 
Buna ziua, am intampinat o problema cu lemnul. Intr-o zi am observat ca mi s-a dezlipit (pot spune chiar "desfacut") lemnul intre stratul de Carbon si cel de lemn de pe mijloc. Este o perfecta dezlipire, nici de cum o rupere. Banuiesc ca s-a dezlipit de la diferentele de la temperatura la care am supus lemnul, tot iesind afara in frig, in timpul turneului, ca era prea calc inauntru. Lemnul meu este Timo Boll ALL+.
A mai intampinat cineva aceasta problema? Se mai poate face ceva? Cu ce lipici as putea sa incerc sa-l lipesc, il voi mai putea reface sa fie la fel ? Va multumesc

atentie ce folosesti ca si adeziv pentru paleta !
personal, nu ti-as recomanda Poxipol decat dupa ce l-ai incercat pe 2 bucati de lemnt.
exista direrite variatiuni de Poxipol, incearca sa gasesti ceva legat de lemn, insa si aici este o mica-mare problema. Poxipolul este, ca si celebrul SuperGlue bazat pe cianoacrilati a caror scop este sa se intareasca cat mai repede si mai tare ( de aia se numeste SuperGlue) , ori avand o paleta All+ , si oferindu-i un adeziv tare, se va schimba consistenta lemnului.
in plus, mai exista cateva mici-mari probleme : moleculele bazate pe cianoacrilati (metil-2 / etil-2 cianoacrilat ) , dupa intarire, nu mai ofera elasticitate adezivului si acesta, supus la socuri devine casant. in plus, adezivul contine si "aditivi" care il fac sa intre in profunzimea materialului (in cazul tau lemnul) si sa-i modifice consistenta si dupa ce vrei sa schimbi adezivul.

personal, ti-as recomanda sa incerci adezivul, dupa cum am zis mai devreme pe 2 bucati de lemn cat de cat slefuite, ca sa vezi cum se comporta.
ca si recomandare personala, incearca adezivul Bison ( http://www.bricostore.ro/9933-2632-large/adeziv-pu-max-mono-lemn-bison-075l.jpg ).
e adevarat, in poza este de PVC, insa daca nu ma insel exista si variante pentru lemn. pe de alta parte, versiunea de PVC, ar trebui sa ofere o elasticitate ceva mai crescuta deoarece PVC-ul folosit pentru utilitati (tevi) mai trebuie sa fie si elastic din cand in cad, trebuind sa faca fata si la schimbari de debit,temperatura,2-3 picioare cand te impiedici de vreo teava etc.

succes!
 
Eu am reparat cu Poxipol la sfatul Dl Pietris! Si a mers foarte bine, am reparat un Septear, un Zetro Quad si din pacate ALC-ul meu
 
Rasinile recomandate de mine au calitatile perfecte de elasticitate si sunt verificate personal.Nu se scufunda foarte adanc in fibra lemnului si nu-i schimba calitatile. Printre alte indicatii, au la instructiuni si lemnul.
 
Domnule Onut, am folosit rasinile recomandate de dumneavoastra. Acum lemnul e la presat, pentru ca sunt necesare 24 de ore pentru lipire. Cu toate ca l-am incalzit foarte tare in siringa, nu a iesit prin acul de siringa, insa am dat fara ac, cat am putut inauntru si apoi pe margine, si am incarzit cu feonul. Sunt sigura ca a intrat peste tot, singura nemultumire vizuala pe care o observ acum cat sta la presat, e ca cred ca am pus prea mult, pentru ca ramane aproximativ 1/2 mm spatiu de lipici intre straturi. Credeti ca e o mare problema excesul de lipici? Va influenta considerabil paramatrii lemnului ?
 
Rasinile umplu spatiile goale. Daca nu a-ti avut o presa sau ceva mai puternic, era normal sa ramana putin distantate straturile. Nu e grav. Sper ca a-ti indepartat surplusurile, cat timp solutia era moale. Dupa uscare, puteti folosi hartie abraziva, pt "modelarea" sau indepartarea unor "bavuri" sau imperfectiuni. Daca acestea nu exista, cu atat mai bine.
Lemnul va functiona ca nou.
 
Multumesc tuturor pentru ajutor, in special domnului Onut! Am terminat cu lipirea lemnului!!!
Bison albastru s-a dovedit un lipici excelent. Mingea sare uniform pe toata suprafata lemnului. Daca nu ai un ochii foarte bun, nu ai putea observa ca a fost lipit (asta dupa retusurile mele cu hartie abraziva) . Daca nu eram lacom, sa pun mult lipici, si puneam cantitatea minima, nici chiar eu nu mai puteam observa diferenta (acum fiind acel 0.5 mm de strat de lipici intre cele 2 foite de lemn).
A fost chiar usor, lipiciul dispersandu-se foarte bine pe lemn la incalzirea cu feonul !
 
Back
Sus