probleme la lipirea unei fete

speed glue pe burete pana fata devine plata. lipita, lasata 12 ore la presa. Garanat nici o problema dupa aia;)

(at) Claudiu84: nu dispun de speed glue:(

(at)Joo: intradevar asta am zis, dar de ce cu celelalte fete adera lipiciul la lemn?:))

Curata lemnul cu smirgel fin,stergel de praful care s-a format si ungel uniform lipiciul pe lemn,daca iti raman pete mai adauga un strat de lipici,cand s-a uscat bine pune fata,preseazal bine cu un tub de spray s-au o sticla de apa minerala.
Pe fata daca ai lipiciul ramas nu mai trebuie uns.

Ar mai putea fi o problema , daca lemnul a fost lacuit foarte mult atunci .. nu prea se lipeste nici o fața bine pe el .
Exact ce a spus si dl. Antal , trebuie curatzat lemnul .
Daca nu te descurci , da-mi un telefon si vedem ce este de facut .

Nu ai speed glue....nici o problema. Diluant auto D506. (60% toluen)... dai cate maini e nevoie pana se aplatizeaza fata! :)

e bine de stiut, :D mi-ati fost de mare folos
am curatat bine-bine lemnul, nici urma de lac sau altceva, am lipit fata cu 3 straturi pe fata si doua subtiri pe lemn, urmeaza testul de anduranta, daca pana deseara nu se dezlipeste, atunci mergem sa jucam si vom vedea:D

Cu spring fresh am reusit sa lipesc perfect o iarba OX! Cine a incercat sa lipeasca cu speed glue o astfel de fata stie ce chin e! Dupa ce am agitat bine flaconul(foarte important!), am dat doua straturi pe lemn, un strat pe fata(nu s-a incretit de loc!!!), lasat pana lipiciul devine transparent, apoi aplicarea fetei si roluirea. Nu s-a format nici o bula de aer! E un lipici foare bun. Am uitat sa precizez, lemnul a fost lacuit cu lac fixativ pentru par.

problem solved!!! acetona si smirghel, lasat la uscat o ora, curatat bine-bine de praf, 3 straturi pe fata, 2 subtiri pe lemn, ieri am jucat 2 ore si nici un semn de dezlipire,

multumesc mult!!!

Daca ai dat jos tot lacul de pe lemn, dupa mai multe dezlipiri s-ar putea sa ai surpriza neplacuta sa-ti apara fenomenul de exfoliere a lemnului. Daca lemnul nu e protejat si cantitatea de adeziv este in excedent, apa din compozitia adezivului moaie fibrele furnirului, si adezivul face priza in fibra. Si cand dai sa dezlipesti apare surpriza...

nu ma speriati acuma!!!:))))))) nicicum nu e bine, daca e lacuit lemnul, nu se lipeste, daca nu e lacuit, se exfoliaza:)))....ma descurc:D

Stai linistit.
Daca lemnul a fost lacuit, este practic imposibil sa revina la suprafata exfoliabila de dinainte. Porii s-au inchis mai mult sau mai putin si va fi greu de exfoliat.
Daca ai folosit smirghel dupa diluant, atunci e aproape sigur ca nu se mai intampla.

Nu te speria lasa asa fetele daca s-au lipit bine pana simti ca nu mai au spinul [efectul ]obisnuit,ori se formeaza urme de dezlipire[se observa o denivelare].
In zilele in care nu joci tine-l cu o carte peste fete si v-a ramane etans.

Back
Sus