Profilul paletei ideale

Re: Profilul paletei ideale

Greu de zis , paleta ideala nu prea exista . Exista doar paleta potrivita fiecarui stil. De multe ori cu palete flexibile si soft unii (printre care ma numar si eu) nu pot genera efect desi se zice ca alea is cele mai cele. Conteaza felul fiecaruia de a lovi mingea
Cred ca cei ce "freaca" mingea dau mai bine cu palete flexibile. Eu dau de parca vreau sa o sparg sa nu mai vina inapoi si cu o paleta moale si soft simt ca mi se desfac furnirele cand dau.
De asemenea ma incurca dwell time mare , vreau cand lovesc mingea sa plece unde am intentionat nu sa plece in fractiunea urmatoare.

Am pus acest titlu, pentru ca FIECARE sa descrie care ar fi profilul paletei ideale pt jocul sau. De aceia cand cineva scrie la putere - 140 cp, nu ma prea ajuta . :D La final as vrea sa incerc sa fac o medie prin care sa inteleg mai bine care sunt cerintele "speciei umane" :wink: .

Un dwell time mai mare te ajuta la topspinul din taiat .... poti sa simti cat de taiata e mingea.
La capac e de preferat un dwell time mai mic.

vali a spus:
Greu de zis , paleta ideala nu prea exista . Exista doar paleta potrivita fiecarui stil. De multe ori cu palete flexibile si soft unii (printre care ma numar si eu) nu pot genera efect desi se zice ca alea is cele mai cele. Conteaza felul fiecaruia de a lovi mingea
Cred ca cei ce "freaca" mingea dau mai bine cu palete flexibile. Eu dau de parca vreau sa o sparg sa nu mai vina inapoi si cu o paleta moale si soft simt ca mi se desfac furnirele cand dau.
De asemenea ma incurca dwell time mare , vreau cand lovesc mingea sa plece unde am intentionat nu sa plece in fractiunea urmatoare.
Acesta este un alt aspect al aceleiasi probleme.

Am spus 140 cp pt ca nu stiu sa definesc exact puterea unui lemn. Asa, dupa bunul simt, as putea sa spun ca prefer lemnele "puternice", care sa fie insa si flexibile.

rflash a spus:
Un dwell time mai mare te ajuta la topspinul din taiat .... poti sa simti cat de taiata e mingea.
Personal , nu vad diferenta . La fel de bine ori o bagi in masa ori o dai in tavan. Depinde cat efect vine . Nu mai ai timp sa mai simti , trebuie sa stii cat dai deja la contactul cu mingea.
Kreanga sau Samsonov de exemplu nu prea au taine cu aparatorii in timp ce Ma Lin se kinuie, iar lemnele europenilor sunt cu dwell time mai mic.

flash a spus:
Am spus 140 cp pt ca nu stiu sa definesc exact puterea unui lemn. Asa, dupa bunul simt, as putea sa spun ca prefer lemnele "puternice", care sa fie insa si flexibile.
Multumesc, nu era un repros. :wink:

vali a spus:
rflash a spus:
Personal , nu vad diferenta . La fel de bine ori o bagi in masa ori o dai in tavan. Depinde cat efect vine . Nu mai ai timp sa mai simti , trebuie sa stii cat dai deja la contactul cu mingea.
Kreanga sau Samsonov de exemplu nu prea au taine cu aparatorii in timp ce Ma Lin se kinuie, iar lemnele europenilor sunt cu dwell time mai mic.
As spune ca "dwell time" mare este avantajos pt generarea efectului propriu (out going) dar dezavantajos la receptionarea efectului venit de la oponent (in coming). De fapt, tot de viteza neuronala a fiecaruia, este vorba. :lol: Daca ai reflexe bune, este mai bun un dwell time mai mic.

LEMNUL
1.Greutate: 80-90 gr
2.Echilbru :neutru
3.Senzitivitate:vibratii scurte sau deloc
4.Viteza : Off
5.Putere : -
6.Dimensiuni : lungime lama-157 mm,latime lama-150 mm, grosime lama-6 mm si maner-100 mm
7.Priza :concav, drept
8.Materiale:lemn multistrat (5), lemne compozit(5-7)
9.Altele:Sa nu aiba "falcile" mari langa prasele,sa nu aiba manerul prea subtire sau bagat prea
mult "in lama"
10.Fiecare lemn e unic,daca am avea 10 la fel tot am gasi diferente
11.Lemnu ideal e ala cu care te-ai obisnuit
FETELE
1.Viteza:Off
2.Aderenta : medie
3.Greutate:usoare
4.Duritate topsheet:mediu spre tare
5.Duritate burete:35-38 (cred ca difera in functie de firma producatoare)
6.Elasticitate generala:medium elastic
7.Aderente (grippy)
8.Pips in
9.Altele:Sa nu se toceasca repede
10:Sunt fete care sar prost sau f bine ,acelasi model si aceeasi firma.

Am introdus criterii pt. "Putere" la lemn, ca sa ca sa reduc confuziile. :wink:

VISCO a spus:
As spune ca "dwell time" mare este avantajos pt generarea efectului propriu (out going) dar dezavantajos la receptionarea efectului venit de la oponent (in coming).
... asta am spus si eu
Andrei, nu e nici un unghi acolo, este vorba de duritatea buretelui, se masoara prin aplicarea unei forte fixe asupra unui strat de cativa cm din acel burete si in functie de cat de mult se deformeaza primeste acel coeficient in grade.

luxten2006 a spus:
LEMNUL
1.Greutate: 80-90 gr
2.Echilbru :sensibil spre varf
3.Senzitivitate:vibratii medii si mari
4.Viteza : Off+
5.Putere : -
6.Dimensiuni : pre
7.Priza :flared (cu maner usor aderent)
8.Materiale:lemn 5 staturi (koto - spruce - limba)
9.Altele:lama subtire ... stratul de baza (cel din mijloc) sa nu fie foarte gros
10.Cum zicea Visco odata ... lemnul sa domine fețele dar
FETELE
1.Viteza:Off
2.Aderenta : maxim (daca se poate mingea sa stea lipita atunci cand se intoarce fata cu susul in joc ... cel putin asa face a mea)
3.Greutate:nu am de ales (deci grele)
4.Duritate topsheet:mediu spre tare
5.Duritate burete:habar nu am ce inseamna unghiul ala ... burete tare
6.Elasticitate generala:tare
7.Lipicioase(maxim)
8.Pips in
Multumesc Luxten 2006.

Back
Sus