Recomandare paleta pentru incepator-intermediate

Dalween

boboc
Salut.

As dori sa achizitionez o paleta pentru a ma ajuta sa "trec la nivelul urmator" ( momentan sunt incepator-intermediate, fara intentia de a deveni profesionist ).
Ca si buget, undeva la 250-300 lei.

Ce recomandari aveti?

Salut. Nu-s nici eu profesionist dar tot asa ca tine am cautat ceva de acest nivel si mi-am luat Joola Carbon Pro. Acuma am vazut ca au facut o reducere super buna la decatlon. De la 170 lei la 100 lei. Se merita pretul mai ales ca peste tot este scumpa. Eu sunt foarte multumit de ea. Nu stiu daca o gasesti in anumite magazine dar o poti comanda online. Si daca te intereseaza recenzii poti citi de pe amazon

In cazul ca doresti ceva mai avansat ,putin, am o oferta mai interesanta ,adica dubla ,toate produsele fiind noi .
pret 650 lei...

Pt Clau.
De ce trebuie sa-mi vorbiti cu aroganta? Daca asa tratati utilizatori noi mi se pare de prost gust. Si totusi traim intr-o tara libera si avem fiecare dreptul la opinie sau doar ,, profesionistii " au dreptul sa vorbeasca?? Joc tenis de 3-4 ani, am schimbat vreo 3 palete si am vazut diferenta intre o paleta proasta si una decenta. I-am recomandat baiatului ce am simtit ca este bun pt ca eu joc cu aceasta paleta de cateva luni si se simte diferenta. Plus ca daca dai 100 lei mai ramai cu 200 si in timp dupa ce va progresa isi va lua separat lemn si burete ca acuma gasesti multe combinatii pe care sa le incerci. Dar oricum nu mai intru aici pe forum am sa las profesionistii sa vorbeasca.

Salut.

As dori sa achizitionez o paleta pentru a ma ajuta sa "trec la nivelul urmator" ( momentan sunt incepator-intermediate, fara intentia de a deveni profesionist ).
Ca si buget, undeva la 250-300 lei.

Ce recomandari aveti?

Salut!
Sunt foarte multe alternative ….
O varianta ar putea fi Yasaka Sweden Extra, pe care sa lipesti Rakza 7 soft. Dar depasesti binisor bugetul…
E destul de greu sa gasesti o paleta la banii astia.( poti cauta la anunturi vanzare-cumparare, sunt multi colegi care te pot ajuta)
Spor sa ai!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pt Clau.
De ce trebuie sa-mi vorbiti cu aroganta? Daca asa tratati utilizatori noi mi se pare de prost gust. Si totusi traim intr-o tara libera si avem fiecare dreptul la opinie sau doar ,, profesionistii " au dreptul sa vorbeasca?? Joc tenis de 3-4 ani, am schimbat vreo 3 palete si am vazut diferenta intre o paleta proasta si una decenta. I-am recomandat baiatului ce am simtit ca este bun pt ca eu joc cu aceasta paleta de cateva luni si se simte diferenta. Plus ca daca dai 100 lei mai ramai cu 200 si in timp dupa ce va progresa isi va lua separat lemn si burete ca acuma gasesti multe combinatii pe care sa le incerci. Dar oricum nu mai intru aici pe forum am sa las profesionistii sa vorbeasca.
Scuze daca a parut aroganta. Dar daca dupa 3-4 ani de tenis inca sunteti la paleta din Decathlon preasamblata nu cred ca puteti sa recomandati altora cu ce sa joace.
Eu va recomand sa participati macar la un turneu organizat de Amatur in zona d-voastra.
Tratez utilizatorii noi, ca si domnul care a cerut acum un sfat, cu mult respect, de asta am intervenit inainte sa isi ia o paleta cu care nu are ce invata sau avansa.​

Va recomand sa cautati fie pe forum, la sectiunea vanzare-cumpararare, fie pe Olx. Cu un pic de rabdare, aveti posibilitatea sa gasiti si lemne la un pret accesibil, si fete de paleta de o calitate relativ buna. Sunt jucatori care doar testeaza o fata, apoi o vand cu un pret mai mic. De asemenea, dupa ce identificati un material de tenis - fie ca e lemn, fie ca e fata de paleta-, gasiti o descriere a acestuia pe site-ul https://revspin.net.

Caracteristicile pentru o fata:

Caracteristicile pentru lemnul recomandat mai sus:

De asemenea, cam la orice produs sunt oferite si recenzii; cand am avut rabdarea sa le consult, nu de putine ori am evitat sa cumpar materiale care nu erau potrivite.

Din nefericire, la paletele preasamblate, marea problema, in opinia mea, o reprezinta lemnele, apoi fetele. Calitatea acestora lasa de dorit; cu o astfel de paleta nu aveti cum sa executati lovitura de drive backhand/forehand, pentru ca, mai tarziu, sa treceti la topspin - sunteti nevoit sa executati lovitura din brat, fara a folosi prea mult efectul de la paleta. Este adevarat ca sunt si jucatori consacrati in Amatur care folosesc astfel de palete, dar au un stil defensiv - sa greseasca adversarul.

Daca veti utiliza site-ul revspin.net, viteza, pentru un lemn de control, ar trebui sa aiba valori cuprinse intre 8 si 8.7; pentru 9 deja lemnul este off (ofensiv).

Ca sa nu confuzam aiurea omul care a intrebat ceva punctual si a nu recomanda ceva ce au unii sau altii la vanzare, sa facem un custom setup de pe Aliexpress pentru banii aia

Lemn: DHS Pg7 (~120Ron) E cam singurul lemn ofensiv bun la bani putini ca sa ne incadram in buget. E un 7 ply cu Limba top si restul Ayous flexibil si destul de rapid pentru un 7 ply. Ai un sweeet spot decent si in mod natural un unghi de aruncare mediu pe o orientare verticala specifica DHS. Calitatea este decenta (dar cauta sa fie lacuita cu un lac pe baza de apa). Manerul la FL nu este cel clasic mic si foarte ingust al DHS, dar aripioarele sunt totusi inalte in cros sectiune si adanc decupate. Daca poti cere greutatea, 88-89g sunt golden.

Pentru jucatorii defensivi Yinhe Galaxy 980 cam la aceeasi bani. Orientare orizontala, cap mare, viteza medie si usor de manevrat. Destul de tare, dar are o usuaore flexibilitate care o face utilizabila pentru modern defense. Oricum, la banii aia, nu vei face un setup bun pentru defense

Pentru defense trebuie oricum mai multe informatii (long pips, anti-spin, tacky rubbers), stil de joaca, etc.

Pentru ofensiv la BH ai cam doua optiuni la banii aia:

1. Yinhe Moon 12 Blue M+ (medium hard) e cam 80 RON - cauciucul e o copie albastra dupa Notakku C1/G1, deci foarte grippy. Buretele M+ il pozitioneaza exact intre C1 si G1 la viteza si spin. AI un control la fel de bun ca C1 si poti bloca la fel de eficient ca la G1. Arcul este usor ciudatel pana te obisnuiesti cu el, destul de sus si alungit, dar te ajuta la jocul scurt si daca ai rever chinezesc nu prea conteaza in rest. Foarte insensibil la spin (aproape astringent)

2. Friendship 729-08 sau 729-08ES e cam 90-100RON. E o varianta de cauciuc tacky decenta pentru BH. Varianta cu ES este mai usor de jucat pe BH. Spin senzational, viteza medie spre ridicata, dar e cam greut (in g). Destul de sensibil la spin, dar blocheaza bine (daca nu ai un bloc complet pasiv). Varianta de 37' (47 ESN) este cea mai solida, dar poti juca si 36' (45 ESN) mai ales la varianta ES.

Pentru FH, nu stiu daca H3 NEO intra in buget sau nu. Oricum, chiar si varianta comerciala si fara HAIFU booster sunt super ca sa inveti tenis de masa.

H3 NEO 39' 2.1mm sau 2.15mm (~130 RON). Lipicios, viteza mica, spin foarte ridicat, arc mediu, control bun si te obliga sa dezvolti tehnici corecte de lovire
sau Friendship Battle II Provincial blue sponge 39' (~100 RON). Foarte lipicios, viteza un pic mai mare ca H3 NEO, Spin mai ridicat, control usor mai dificil ca la H3 NEO, arc mediu-jos

Gaseste pe cineva care sa-ti taie si sa-ti lipeasca paleta. Lipiciul NO 15 de la DHS e cel mai bun

Back
Sus