hello!
As avea si eu nevoie de un sfat sa imi aleg o paleta.
Joc tenis de mica (amator), am avut doar o singura paleta cu iarba (Gold Cup - care acu are vreo 20 de ani) si a inceput sa se dezmembreze de vreo 2 ani asa.
M-am impacat f bine cu ea si niciodata nu m-a interesat prea mult teoria tenisului si nici marcile de fete/lemne etc iar de vreo luna jumate tot citesc forumuri cu tehnici de alegerea paletei si ma uit la magazinele care vand lemne si fete.
Mentionez ca paletele din comert preasamblate nu se potrivesc deloc cu stilul meu de joc (cu alte cuvinte joc bine doar cu paleta mea) si de aceea am luat decizia sa`mi construiesc o paleta pe care s`o mai tin 20 de ani

).
Din cate am citit am un stil defensiv si mi-ar trebui un lemn/fete din care mingea sa nu sara prea mult, cat mai mult control, fetele le vreau pe ambele cu iarba, iar lemnul sa fie greu.
Vechea mea paleta avea un lemn f greut (am pus-o pe cantar si acum mai cantareste 160g cu zimtii tociti si 50% din ei rupti) si as vrea ca si noua paleta sa fie cam la fel si ideal sa se comporte la fel (returnez mingea ca si cum nu ar avea efect imprimat de la adversat si se intoarce la adversat cu acelash efect pe care l-a imprimat el).
Am fost la un magazin si baiatul de acolo mi-a recomandat 2 fete la fel negre cu iarba (cred ca erau donic si erau vreo 140 lei una) si grosute de vreo 2mm fiecare - nu stiu ce model erau, dar cantarite si taiate zicea ca ar avea 50g => deci una peste alta imi trebuie un lemn de 110g.
Acuma..unde gasesc eu un lemn defensiv de 110g. Am citit niste review-uri f bune despre un lemn LKT Toxic 3; si din specificatii imi cam place cum e, dar pe el scrie ca are 84 de grame si la descrierea de la un magazin (tt mall sau ceva de genu) scrie ca are 70g.
Baiatul care mi-a recomandat fetele mi-a sugerat si un lemn donic gros si mai greut (el zicea ca are 100g si ca e defensiv). Cand am ajuns acasa si m-am uitat pe net cred ca era vb de DONIC OVTCHAROV SOFT CARBON V1 despre care am gasit ca are 90g si mie-mi pare a un ALL (are viteza prea mare).
Dupa aceasta experienta nu prea mai am incredere in "sfaturile" celor care lucreaza la magazinele specializare.
Legat de fete, tot de pe net am gasit 3 fete care m-ar tenta, in afara de cele Donic de 2mm despre care nu stiu modelul. Este vb de CTT National Pogo (care are 0.6mm), 729 Friendship 755 zimti lungi (1mm) si Double Fish Prasidha 1615 zimti lungi (1mm).
Intrebarea mea legata de fete este urmatoarea: cum mi-ar afetca jocul fetele mai groase fața de cele mai subtiri despre care am detalii?
Iar daca pun fete mai subtiri pe lemnul acela toxic 3, o sa fie si mai usoara. Sunt sanse sa ma obisnuiesc, dar daca nu o fac, trebuie s-o iau de la capat cu cumparatul altei palete si sincer nu ma mai simt capabila sa trec iar prin asta.
Pe de alta parte este si mai ieftina decat cealalta varianta, dar e calitativa? As putea sa merg pe varianta celorlalte 2 fete donic (sau ce erau) cu lemnul la 90 de grame, dar nu am chef sa sara mingea in out mereu.
Aveti cumva alta sugestie? Mersi si scuze de roman

)