Retete culinare internationale/traditionale.

Ce bun e gulas-ul ala. Am mancat doar la restaurant, dar credeam ca si painea trebuie pregatita diferit.
E buna orice paine rotunda?

Buna Marius,
E foarte bun gulasul, am mancat facut de bunica cu paine pe vatra.
Trebuie sa puna mai multa drojdie, ca sa poata sa tina zeama.

Pofta buna,

Șnițel vienez

Prin anul 2009, intr-o deplasate in Leoben, undeva in Austria, am aflat ca snitelul Vienez se serveste cu asezonat cu putin gem de fructe de padure... Am ramas si eu mirat cand chelnerul m-a intrebat daca vreau sau nu gem, dar gazdele mi-au explicat ca aceasta este reteta traditionala...

Sunt incantata dupa ce am intrat in acest forum. Sunt un om de afaceri din București. Hobby-ul meu joacă tenis în timpul meu liber. Așteaptă cu nerăbdare să avem un timp minunat.

Gulaș în p?ine!

View attachment 12756

Timpi de preparare

Timp de preparare: 40 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 1 ore, 10 min

Ingrediente

4 ardei capia
2 gogoșari
6 cartofi
2 morcovi
4-5 cepe
6 roșii
sare
500 g pulpă de porc
piper boabe și măcinat
3 căței de usturoi
boia dulce și iute
30 ml ulei
1 lingurita chili
4 p?ini rotunde

Preparare

1. Se spală bucata de carne, se taie cubulețe și se prăjește în tigaie, în uleiul de floarea-soarelui. Separat, se curăță și se toacă ceapa și se adaugă în tigaie. Se amestecă bine ca să nu se prindă de tigaie.
2. După ce s-a călit ceapa, se stropește cu apă călduță și se lasă să fiarbă la foc mic. Morcovii și ardeii se curăță, se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mare și se adaugă în cratiță.
3. Gulașul se condimentează cu sare, piper, cu boia iute și dulce. Dacă îl preferați mai condimentat, se poate dubla cantitatea de boia iute și de chili. Roșiile se opăresc, se decojesc și se pasează cu blenderul.
4. Piureul de roșii se toarnă în cratiță și se lasă să mai clocotească 5-10 minute, apoi se ia de pe foc și se toarnă în bolurile făcute din p?ine. Se mai bagă la cuptor 30 de minute și apoi se servesc ornate cu pătrunjel verde.

Pofta buna!!

! Excelent Vreau să-l gătesc

Back