Gulaș în p?ine!
View attachment 12756
Timpi de preparare
Timp de preparare: 40 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 1 ore, 10 min
Ingrediente
4 ardei capia
2 gogoșari
6 cartofi
2 morcovi
4-5 cepe
6 roșii
sare
500 g pulpă de porc
piper boabe și măcinat
3 căței de usturoi
boia dulce și iute
30 ml ulei
1 lingurita chili
4 p?ini rotunde
Preparare
1. Se spală bucata de carne, se taie cubulețe și se prăjește în tigaie, în uleiul de floarea-soarelui. Separat, se curăță și se toacă ceapa și se adaugă în tigaie. Se amestecă bine ca să nu se prindă de tigaie.
2. După ce s-a călit ceapa, se stropește cu apă călduță și se lasă să fiarbă la foc mic. Morcovii și ardeii se curăță, se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mare și se adaugă în cratiță.
3. Gulașul se condimentează cu sare, piper, cu boia iute și dulce. Dacă îl preferați mai condimentat, se poate dubla cantitatea de boia iute și de chili. Roșiile se opăresc, se decojesc și se pasează cu blenderul.
4. Piureul de roșii se toarnă în cratiță și se lasă să mai clocotească 5-10 minute, apoi se ia de pe foc și se toarnă în bolurile făcute din p?ine. Se mai bagă la cuptor 30 de minute și apoi se servesc ornate cu pătrunjel verde.
Pofta buna!!