Re: Schimbarea caracteristicilor unui lemn
Ca si Ciprian, am ajustat lemne DEF al caror "feel" mi-a placut, la dimensiunea unor lemne OFF, pt a putea juca cu ele mai agresiv. Constient de faptul ca totul se va modifica dar in sensul dorit de mine, mi-am asumat acest lucru. A iesit ceva f bun, mai ales ca ajustarile au fost facute gradual, cu teste intre ele. De asemenea am jucat cu lemne DEF cu suprafata nu f mare, pe care am aplicat fete soft ofensive si am acoperit necesitatile dintr-o anumita etapa.
Acum cand majoritatea producatorilor alearga dupa himera numita viteza si putere, uitand ca majoritar, productia este destinata jucatorilor medii, nu campionilor super-antrenati, ba mai mult de atat, uitand ca omul are niste limite, este foarte greu sa mai gasesti lemne care sa aibe reunite,toate caracteristicile pe care ti le doresti.
Un prieten intelept spunea nu de mult ca, la noi in superliga, se joaca cu lemne aflate sub viteza "rachetelor" pe care le intalnesti la unii incepatori sau jucatori mediocri.
Referitor la rasinile aplicate pe cant, DA, ele reduc vibratia. Sunt jucatori atat de senzitivi, incat fac diferenta intre banda de cant panzata si cea de plastic, dar intre un lemn fara sau cu rasini...
Cele pe care le-am aplicat eu, au avut in general in jur de un gram si au protejat excelent lemnele pe care le-am tratat. Este si o chestiune de gust. Daca-ti place enorm cum simti un lemn, este bine sa-l lasi asa cum este el, insa sa ai mare grija in timpul jocului, la accidente.
Daca esti intr-o perioada cand antrenezi mult servele sau procedeele noi si nu ai o coordonare excelenta a miscarilor, este mai bine sa protejezi lemnul.