In C#, probabil ca interfata va fi in WPF
Am avut si eu intentia de a face un asemenea program acum ceva vreme, pentru un turneu amicesc la serviciu.
Dupa ce am studiat putin domeniul, am folosit cu succes
www.challonge.com.
Din mica mea experienta de a organiza un turneu de tenis de masă, pot spune ca problema este mult mai complexa decat pare la prima vedere.
Sunt o multime de sisteme de joc, fiecare trebuind tratat separat in program. Personal imi place foarte mult Swiss System. Cred ca s-a discutat la un moment dat despre acest sistem, dar nu stiu daca l-a si folosit cineva in turnee.
Revenind, realizarea unui program care sa contina macar cele mai uzuale sisteme de joc, putand a fi extins apoi si pentru alte sisteme, nu este deloc o treaba usoara si nici pe termen scurt.
Trebuie lucrat/discutat/colaborat cu cat mai multe persoane care organizeaza turnee, pentru ca doar acolo se gaseste experienta. Poti sa studiezi toate programele existente pe internet, nu este suficient DACA vrei sa faci ceva mai bun decat cele existente.
Si eu sunt programator, dar cu foarte putin timp liber la dispozitie pt proiecte open source. Totusi, sunt dispus sa dau o mana de ajutor daca se doreste crearea unui program care sa imbunatateasca organizarea turneelor. Inainte insa, trebuie vazut daca chiar este nevoie de un nou program, daca organizatorii cred ca un program nou, realizat si cu ajutorul lor, poate sa ii ajute mai mult decat cel/cele folosite in prezent.
Dupa parerea mea, nu un nou program pt sistemele de joc folosite ar putea aduce cele mai mari beneficii, ci mai degraba integrarea participantilor, a rezultatelor la turnee, etc., intr-un sistem mai mare, centralizat cumva. Eu nu stiu, dar poate ca Amatur chiar are asa ceva si este suficient.
In concluzie, trebuie intai identificata o nevoie a unui grup de organizatori pentru un nou program sau noi feature-uri la cele deja existente. Daca lumea este suficient de multumita de cele existente SAU nu exista suficienti doritori de a se implica activ in crearea unui nou program, eu unul nu cred ca se poate face ceva mai bun decat ceea ce exista deja.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk