tenergy 05

Re: tenergy 05

valigti a spus:
lipite cu noul adeziv sint la adevarata valoare ptr. ca adezivul pe apa nu face decit sa lipeasca fața de lemn si nu ii schimba caracteristicile , in schimb cel clasic , speed glue , ii da oarece viteza si spin pe moment , atunci cind sint proaspat lipite apoi dupa citeva ore .. situatia revine la normal si merg la fel ca atunci cind sint lipite cu "apa" . Deci nu influenteaza decit pe moment , ptr. ca se stie ca speed glue isi pierde din calitati dupa citeva ore , de aceea jucatori relipesc la fiecare antrenament sau ori de cite ori simt nevoia .
Momentan vad ca usor usor se trece pe noul adeziv , cu pasi mici dar siguri .
Cit priveste "frecventa de relipire" nu e cazul la solutia noua si la fețele pe "apa" . Sint facute de asa natura incit sa nu necesite relipire avind efectul glue incorporat , de aceea sint mai scumpe .
Dar ... nimic din ce e nou , ma refer la fețe nu se compara cu cele vechi lipite cu speed glue
cind ii dai 3-4 straturi si sar f.f. bine si au un efect devastator , cum zic eu "unt pe piine " .
..cred ca este chestie de obisnuinta, cine a "crescut" cu ''unt pe paine'', s-a antrenat si il simte va face schimbarea mai greu, probabil deloc, motive gasindu-se suficiente, pentru cei noi veniti in tenisul de masa trebuie mentionat ca nici mama adezivilor sau a fetelor nu-i va ajuta fara practica asidua, cei din fruntea clasamentului sunt jucatori vechi cu ani de transpiratie pe acelasi setup..

Cel mai mare inconvenient al metodei de lipire cu speed glue pentru mine a fost faptul ca aproape niciodata nu reuseam sa lipesc proaspat si sa obtin aceiasi parametri, acelasi efect, aceiasi viteza; practic de fiecare data jucam cu un setup putin diferit aspect care pentru o persoana mai noua in bransa(care nu are o mana asa formata) este destul de deranjant. In disperare de cauza am intrat pe forumuri din afara, am discutat cu fosti si actuali jucatori de divizie, dar rezultatul nu a fost incurajator. In ceea ce priveste fetele tenergy 05 am inceput sa joc de vre-o 3 luni de zile cu ele insa pot spune ca intre momentul in care le-am lipit si stadiul lor actual nu sunt diferente prea mari...Ca sa nu mai vorbesc de comoditatea noii solutii si timpul economisit.
La inceput am fost putin reticent cu privire la curatarea fetelor si a lemnului de solutie dar vreau sa spun ca, cel putin in ceea ce priveste aceste fete, nu sunt probleme.

Dar cu Sriver FX lipite cu apa este mai greu. Ideal ar fi sa folositi fete de tip nou de tip "tensor" sau "high tension" care au efectul speed glue incorporat. Fetele "clasice" daca nu sunt lipite cu speed glue, sunt mai "lenese", sunt bune pt cei mai putin antrenati dar la un moment dat se simte nevoia de viteza si spin mai mare.

..observatia lui flash este corecta, aceiasi problema am avut-o si eu cu speed glue, adezivul pe baza de apa impreuna cu fete tensor mi-a asigurat o constanta care mi-a permis sa ma obisnuiesc mai repede cu setup-ul si sa cresc in joc..
..dupa ce am citit rewiev-ul lui kolev as zice ca daca 05 sunt fete cu efect speed glue inclus atunci 64 sunt 05 cu efect de booster inclus..

Ca tot e vorba de tenergy as fi recunoscator daca mi-ati spune si mie in ce constau diferentele intre cea de 1.9 mm si cea de 2.1 mm.Exista diferente legate de viteza, control?
Multumesc

Deci iata ca Butterfly scrie acolo clar, ca "burete mai gros = viteza mai mare" si totusi cand da ratingul de viteza,spin si control al fetelor, acesta este exprimat unic, pt toate grosimile. Nu prea este corect nu-i asa? :idea:

VISCO a spus:
Deci iata ca Butterfly scrie acolo clar, ca "burete mai gros = viteza mai mare" si totusi cand da ratingul de viteza,spin si control al fetelor, acesta este exprimat unic, pt toate grosimile. Nu prea este corect nu-i asa? :idea:
grosime mai mare-viteza mai mare--control mai mic,greutate mai mare ...grosime mai mica -control mai mare+viteza mai mica, greutate mai mica... la spin sa se pronunte altii :D

yodasory a spus:
...cu mana :?:
puteam sa jur ca, cu piciorul :!: :mrgreen: :lol:
Nu stiu ce sa iti zic dar eu am vorbit cat se poate de serios. Deci lipiciul se ia de pe fete cu mana efectiv..adica prin frecare pelicula de lipici se indeparteaza usor in cazul fetelor Tenergy!

Glumeam :wink:
Banuiam ca se ia foarte usor avand in vedere ca este pe baza de apa, dar nu eram 100% sigur.
Mersi !

Cele pe baza de apa sunt diferite si conteaza si modul cum au fost aplicate. Daca s-au aplicat generos si sa format o pelicula de latex, atunci aceasta se curata de fiecare data mecanic, prin jupuire, la fel ca la adezivii VOC. Daca s-au aplicat prin tamponare cu un burete aplicator in cantitati reduse, atunci nu se formeaza pelicula si deci nu avem ce sa jupuim. "Resturile" formate se indeparteaza prin frecare cu degetul, asa cum spune Tycutz. Exista si unele care redevin lipicioase atunci cand sunt inmuiate cu f putina apa, deci nu este neaparat nevoie sa fie indepartate pt o noua relipire.

In sfarsit am avut ocazia sa dau cateva maini cu noul timo boll alc + o pereche de t05. In afara de faptul ca ai un control un pic mai bun la "scurte" rezultatul a fost dezamagitor :( . Nici nu se compara cu ce poate sa faca "batranul" tbs cu acest gen de fete...

VISCO a spus:
Am citit undeva ca ratingurile se dau la o grosime de 2.0 a buretelui. Acuma nu stiu cum e la fețe care nu se fac in 2.0 :mrgreen:

Sa va spun ceva: dupa ce ca sistemul de rating al fetelor si al lemnelor este si asa atat de inexact facut de insusi fabricantii de materiale, il mai "ametesc" si dealerii care pun din burtica lor tot felul de ratinguri "personalizate" care sporesc si mai mult confuzia. Foarte multa lume alege echipamentul pe care-l cumpara, dupa acele cifre, in lipsa posibilitatii de a le incerca inainte. Astfel se ajunge ca un om care vrea sa-si compuna un setup potrivit pt el, bajbaie printre acele cifre cumparand lucruri care nu i se potrivesc, renuntand la ele ulterior pt a incerca altele, astfel crescand vanzarile. Nimeni nu are vre-un interes sa puna pe picioare un sistem de rating care sa ajute real consumatorii de echipamente, din acest motiv.

Astazi am fost la alimentara.
Am cantarit 2 fete Tenergy 05 de 2.1 taiate pe un lemn Butterfly si 2 fete Yasaka MakV XS max taiate pe acelasi lemn (cu 2 mm mai mult). Rezultate:
2xTenergy 05 (2.1) = 105 g
2xYasaka MarkV (max) = 95g
Lemn Kong Ling Hui Special = 95 g
Pana A pune cele 2 fete Tenergy credeam ca greutatea setupului nu conteaza. Dupa ce am simtit in incheietura, antebrat si umar fiecare lovitura de topspin cu aceasta combinatie, pot spune ca greutatea conteaza.
Concluzie: Tenergy 05 de 2.1 este o fata superba dar grea!

adrian_vilcu a spus:
Am cantarit 2 fete Tenergy 05 de 2.1 taiate ...
2xTenergy 05 (2.1) = 105 g
2xYasaka MarkV (max) = 95g
Lemn Kong Ling Hui Special = 95 g
Buna,
a tercut prin mana mea trei lemne KLHS toate intre 81-84g., iar fetele T05 2,1 pe care le-am avut netaiate erau intre 68-71g, taiate pe KLHS ar trebui sa fie 46-max.48g. (cu adeziv cu tot).
In toamna am avut ocazia sa aleg o fata T05 dintre 30-40 de fete. Am dorit una cat mai usoara, asa ca ne-am pus sa le cantarim. Nici una nu avea peste 71g.
T05 este o fata grea, dar nu 52-53g. Cred ca cei de la alimentara au avut cantarul "reglat pe profit".

Back
Sus