O sa raspund la asta, insa mai mult in nume personal, raspunsul nereflectand opinia Echipei AmaTur sau al organizatorilor acestui turneu, ci pur si simplu parerea mea personala, din calitate de organizator tehnic.Salut, nu aș dori să greșesc și nici să acuz sau să punctez negativ.
Este o chestiune de interes personal, care poate fi utilă și altora.
În anunț este menționat "MASTERS + ELITE – 56 participanți + 4 Wildcard", iar apoi se precizează că "Separarea categoriilor Masters și Elite se va face în ultima săptămână".
Art. 5.1.3 spune:
"Numărul de grupe/participanți din fiecare secțiune a unui turneu se stabilește de către organizator în anunțul turneului afișat pe forum. El poate fi modificat în funcție de numărul de participanți și structura lor, cu minim 72 de ore înainte de începerea turneului."
În cazul de față, însă, nu este precizat câți jucători vor reveni la Masters și câți la Elite, criteriul efectiv al acestei separări urmând să fie stabilit ulterior.
În condițiile în care înscrierea se face la o categorie (Elite), iar după luni, ora 21:00 retragerea intră deja sub incidența R1, cred că ar fi util ca în anunț să fie clarificat de la început cum intenționați să faceți separarea Masters/Elite și după ce criteriu vor fi repartizați jucătorii.
Din ce știu nu există un prag de 55 MP prevăzut pentru Masters — tocmai de aceea consider că ar trebui clarificat modul în care se aplică regulamentul de la pct 5.1.3, unde se specifică ".. din fiecare secțiune..".
Poate greșesc, dar chiar dacă organizatorii au dreptul să modifice numărul de participanți și structura lor cu minim 72 de ore înainte de începerea turneului, ei tot vor trebui să posteze în anunțul turneului numărul de grupe/participanți din fiecare secțiune, Elite și Masters separat.
Spun asta pentru că nu mi se pare corect să fiu înscris la Elite, iar în ultima săptămână să aflu că sunt repartizat la Masters și să mă aleg și cu penalizări, iar organizatorii o numesc "în timp util". Pentru organizatori, dacă postează în ultima săptămână este considerat timp util, dar pentru jucători, dacă se retrag în ultima săptămână, nu este considerat timp util.
Art. 3.4: "În funcție de numărul de jucători înscriși și de valoarea acestora se poate organiza categoria Masters, desprinsă din Elite. În decembrie se va organiza o categorie Masters, de test, în cadrul Turneului Memorial Maria Alexandru după care se va stabili sistemul de joc din cadrul turneelor A plus."
La turneul A "MEMORIAL MARIA ALEXANDRU", Sala Sporturilor CHIAJNA, 13-14 decembrie 2025 Turneu TEST
s-a specificat ca:
Categoria MASTERS: Fără grupe superioare
Celelalte 4 categorii vor avea grupe superioare de 3.
Acum întrebarea este, ce s-a decis după turneul de TEST?
Vă mulțumesc pentru clarificare!
Sunt doua aspecte aici, la capitolul timp:
1. Prioritatea la clasament expira duminica, ora 9, deci atunci se cam stie cine e in lista peincipala si cine nu (de asta se si face separarea aia in ultima sapt). Deci mai devreme de duminica ora 9, nu se poate face separarea.
2. Penalizarile R1, care intra in vigoare luni, ora 21. Dupa cum ai spus, si tind sa-ti dau dreptate (cred ca si restul organizatorilor de A+ uri de anul asta ar fi de acord), separarea ar trebui facuta inainte de momentul respectiv.
Legat de MP, nu e stabilit prin regulament acel 55, dar am vazut ca s-a tinut cont de numarul asta la mai multe turnee A+.
Principalul scop al separarii e ca toata lumea care e in lista principala inainte de separare, sa ramana in lista principala. Ca sa explic la ce ma refer cu asta, o sa dau un exemplu: daca in lista inainte de separare am 21 de medii peste 55, nu ar fi ok sa fac Masters de 18, iar cei 3 ramasi pe dinafara sa-i trimit intr-o "lista de asteptare Masters". Mai degraba fac 24, cu cei 21 de 55+ plus cele mai bune 3 medii de sub 55 (in acelasi timp e ok din punctul meu de vedere sa se aloce si 18 locuri la Masters, cu conditia ca cele mai slabe 3 medii de la Masters sa coboare la Elite).
Daca nu ma insel (rog pe cineva care are timpul necesar sa verifice si sa ma corecteze, daca este cazul), separarea categoriilor s-a decis odata cu expirarea prioritatii la clasament. Facand un calcul simplu, asta da 36h unui participant repartizat la Masters sa se retraga (si aici au fost mecanisme diferite de a procesa retragerea anul acesta, probabil ar trebui reglementat si aspectul asta la anul). Oricum, timp arhisuficient pt cine urmareste nitel turneul. Cei care nu urmaresc bazandu-se ca vor fi la Elite in loc de Masters sunt in culpa, daca e sa ma intrebi pe mine, specifica du-se clar ce si cum din primele liste postate.
Sper ca a raspuns macar intr-o oarecare proportie la intrebare, Miky.
Spor la antrenamente!