AmaTur: Turneu A Turneu "A" Agnita-28 mai 2016

Felicitari organizatorilor, participantilor, castigatorilor!
O mica greseala de calcul la clasamentul grupei superioare 4 avansati, fara de care cei doi finalisti s-ar fi intalnit inca din primul tur eliminatoriu :)

Nu a fost nici o gresala de calcul in cazul de fata ci transcrierea corecta a rezultatelor din foaie.DomnulKalman si Bogdan au sesizat pozitile lor in eliminatori si impreuna am vazut ca rezultatul de2/3 trecut in foaie era defapt 1/3 rezultat ce a schimbat pozitia lor in grupa.Am sa modific si pe forum dar cred ca numaizilele urmatoare.Multumesc de atentionare

Multumim organizatorilor pentru inca o zi de sambata foarte reusita petrecuta intre prieteni, la Agnita! Vom reveni cu drag! Cateva poze de la premiere incepatori.

Stiu ca aceasta postare va da naștere la un "val" de comentarii, dar pentru ca mișcarea Amatur sa se dezvolte corect, simt nevoia sa scot in evidenta si partile mai putin placute care ne-au afectat pe timpul turneului si care sper sa nu "jignească" organizatorii. Am văzut ca participanții evita sa discute aceste probleme cand sunt implicați sponsorii noștri și prin aceasta atitudine încurajează "reacții" mai puțin adecvate din partea lor, cu "dojeneli de curtea școlii" de genul "te scot din concurs" , "fac ce vreau eu".Totuși în această "mișcare" (Amatur), noi jucatorii suntem "piesele" cele mai importante. Fara noi participanții, aceasta nu ar exista. Venim si achitam din banii noștri taxele, transportul, materialele de concurs si "imaginea" sponsorilor. De aceste aspecte am avut senzația că organizatorii evenimentului au uitat. Unele din probleme nu au tinut efectiv de ei, dar altele chiar erau in "atribuțiile" lor. Am sa enunt pe scurt ce ne-a deranjat pe noi, in speranța că vom progresa cu toții, de la organizatori la participanți:
- retragerile din concurs pe ultima "suta de metri". Vina fiind strict în spatele amaturistilor;
- ora tarzie de incepere a concursului, pentru care cei prezenți nu erau vinovați;
- a fost bine ca am avut în deschidere si la premiere o cuv?ntare si niste diplome de merit din și pentru primarie, dar cred ca pentru noi era mai important sa avem din parte lor (aleșii locali) puțină apa la toalete, care au devenit insuportabile si greu de folosit dupa doar o jumatate de ora de la deschiderea concursului. Oamenii știu de ce!
-numerotarea meselor a lăsat de dorit. Am întâlnit la unele mese doua etichete cu numere diferite, acest aspect a creat confuzie, "forfota" inutila, timp pierdut si nervi din partea lui Emi. Aici, cred ca doar organizatorul putea să aiba un "cuv?nt de spus"...
- foarte mulți concurenți au ignorat doleanța lui Emi referitoare la "vestitele de-acum pahare", care vor rămâne o "ștampila" pentru acest turneu. Suntem cu toții responsabili de acest aspect, dar țin sa subliniez ca "vorbele de ocară" au ajuns să se abată de multe ori asupra celor care erau in preajma...nu neaparat asupra celor care chiar meritau. Atitudinea de "suveran" si "tatic suprem", cu dojeneli ca pentru copii nu cred ca își avea rostul, având în vedere ca mulți dintre cei prezenți nu erau chiar la prima tinerețe.
- condițiile de joc din sala mica, si care au afectat jocul multora, nu au fost dintre cele mai echitabile fata de restul participanților. Cred ca se puteau pune acele saltele la geamuri dinaintea inceperii turneului nu in timpul meciurilor, cu scări si vorbărie lunga...care în mod evident au deranjat cursul firesc al meciurilor. O masa in minus care dădea mai mult spațiu de joc era bine venită, chiar daca acolo au jucat "incepatorii". Sunt la inceput, dar sa nu uitam ca ei sunt viitorul!
- anunțarea servirii mesei înainte de terminarea grupelor inferioare cred ca a fost o greșeală, generând ?nt?rziere in desfășurarea turneului. Degeaba Emi își dorea continuitate, dar vina a fost împărțită între noi si cel care a anunțat ca se servește masa...
- Pentru cursivitate la mesele de joc, nu cred ca l-ar fi oprit nimeni pe Emi sa-si aduca niste prieteni sa-l ajute cu organizarea si "gestionarea paharelor". Pentru asa un turneu, 2-3 "ajutanti" în plus, coordonați cum trebuie, nu strică niciodată. Sigur se găseau destui si prin rândul nostru care sa dea o m?nă de ajutor! Dorința de a avea totul sub control unic, nu întotdeauna aduce un rezultat bun. împărțirea cum trebuie a sarcinilor si controlul celor care raspund de ele face diferența între sef si lider!
- tot aici vreau sa subliniez și un aspect care m-a cucerit: Premierea si aprecierea cum se cuvine a veteranilor din turneul Amatur precum si a celor mici care sunt viitorul nostru. Respect sincer pentru eforturile financiare ale lui Emi!
- Lăs?nd deoparte aspectele de mai sus consider ca a fost un turneu reușit. Felicit organizatorul si totodată îmi cer scuze fata de el daca s-a simțit putin lezat de concluziile mele,... poate ca nu l-am cunoscut în momentele cele mai prielnice. Sunt nou în Amatur, spiritul acestui sport și a felului cum este el organizat în toată tara, m-a cucerit definitiv, dar când ceva degenerează îmi place sa spun lucrurilor pe nume. Atitudinea care trebuie să ne călăuzească aici este de
RESPECT RECIPROC!
Felicit câștigătorii si învinși!
Scuze pentru eventualele greșeli de exprimare sau redactare! Scriu de pe mobil. Cu stima, Marius

Mr. Tomahawk

In pofida unor minusuri ale turneului (punctate de Marius), m-am simtit bine. Multumesc! :)

Intr-adevar, conditiile din sala mica (acolo unde au jucat o parte din incepatori in faza inferioarelor si toti in superioare) au lasat de dorit. Eu unul m-am simtit "incoltit" cand am jucat in superioare in sala respectiva. Intr-un fel am jucat in sala principala si in cu totul alt mod in cea secundara. Spre exemplu, in aparare, mingile laterale mai agresive nu puteau fi gestionate in corespodent cu capacitatea fiecaruia de a negocia situatia. La multe mingi am renuntat sa merg in lateral tocmai pentru ca mi se instala retinerea de a nu intra in perimetrul de joc al vecinului. Nu mai zic de lumea care statea pe banca chiar in spatele jucatorului, fara despartitor intercalat (asta ptr. ca nu era loc pentru a fi plasat) In consecinta, avantajele unor jucatori au fost practic anulate de cum a fost desfasurat spatiul din sala mica.

Sunt constient de faptul ca organizatorii au avut cele mai bune intentii cu punerea la dispozitie a unor mese suplimentare, care au servit la cresterea numarului de participanti la toate categoriile, dar, in concretul imprejurarilor, s-au generat dezavantaje pentru multi. Capacitatea sportiva ar trebui sa se masoare si sa se echilibreze prin prisma si in urma antrenamentelor fiecaruia, nu prin potrivirea sau nepotrivirea conditiilor de joc.

Totusi, toate acestea palesc in fata calitatilor umane ale dlui. Csaba si ale dlui. Emi. Le multumim sincer pentru efort, pentru ospitalitate. Respect!

Trimis de pe al meu SM-G386F folosind Tapatalk

Raspuns pt Marius_Ducu.

Nu cred ca acest comentariu pragmatic al tau va creea un val negativ de comentarii, ci mai degraba unul pozitiv .Eu unul chiar apreciez aceasta postare si pe cei ce au curajul de a isi exprima opinile deschis,public.Sunt in trafic dar revin.

Multumesc pt abordare acestui subiect.
Emi

Ultima editare:
Turneu "A" Agnita-28 mai 2016 in imagini - 1

Turneu "A" Agnita-28 mai 2016 in imagini - 1

A.S. Imi pare rau ca nu am avut, "in deplasare", timpul si conditiile tehnice de a posta mai rapid fotografiile promise.
A facut-o insa Cule (multzam), in preziua concursului, folosind tehnologia moderna mobila.

Asa arata vineri la orele 23:30 sala. Iar ei sunt cativa dintre anonimii din spatele turneului.

- - - Actualizat - - -

Turneu "A" Agnita-28 mai 2016 in imagini - 2

A sosit ziua mult asteptata. Turneul poate sa inceapa ... (a inceput la 9:50, dupa speech-ul oficialitatilor)

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 3

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 3

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 3 - Comunicarea grupelor

Datorita unei erori de program, sesizate de participanti la anuntarea grupelor, acestea au fost refacute, ceea ce a intarziat putin ora de incepere a turneului ..
Multumiri participantilor pentru rabdare si intelegere.

Merci pentru pozele din ajun,foarte graitoare,fratello,merci si colegilor de "sapa" de la sala(Cule si copiii "mei") pentru ajutor...dar,in anumite imprejurari,eforturile sunt de prisos in fata realitatilor crunte!Riscurile asumate s-au dovedit fatale si,in fata neajunsurilor semnalate de catre colegii nostri amaturisti prezenti la Agnita,imi asum in totalitate mea culpa si va datorez scuzele mele!In aceeasi ordine de idei,doresc sa-I multumesc lui Emi (acum in drum spre Germania)pentru efortul gigantesc depus in slujba unei cauze comune,incepute acum 5 ani cu turneul de la Victoria,si mai sper ca el sa-si continue drumul (din ce in ce mai scurt ) pentru indeplinirea idealurilor legate de tenisul de masa pentru copii si turneele din Amatur.DANKE,EMI!

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 4

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 4

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 4 - Start meciuri

Asa este, exista spatii mai putin propice pentru desfasurarea in conditii bune a meciurilor, dar, trebuie sa acceptam faptul ca aceste spatii nu sunt proprietatea Amaturului si nici a organizatorilor de turnee. Organizatorii trebuie sa se caciuleasca si sa faca un lobby intens pe linga proprietari pentru a primi accesul in aceste locatii. Daca alte sali nu exista, nu avem ce face, trebuie sa jucam in astea. Organizatorii isi dau toata silinta sa le faca cit mai practicabile. Dar, fiindca tot veni vorba, noi,participantii, ce facem pentru a contribui cit de cit la asigurarea si mentinerea unor conditii decente de desfasurare a acestei activitati ??? Vreau sa rog pe toti participantii la turnee,sa dea dovada de civilizatie si de bun-simt in folosirea locatiilor, sa foloseasca grupurile sanitare ca si cind ar fi cele de la ei de acasa. Nu putem sa dam vina pe organizatori iar noi sa ne purtam ca niste nesimtiti. Eu sunt convins ca nu organizatorii au creat mizeria de nedescris de la grupurile sanitare. Si, la fel de convins sunt ca nu organizatorii au aruncat in santul de scurgere a apei, fise care ne-au fost puse la dispozitie pentru achizitionarea cafelei de la automat. Haideti sa nu ne batem joc de munca oamenilor si, dupa aceea, sa mai avem si tupeul sa afirmam ca nu ne-au convenit conditiile.
Multumesc Csaby si Emi pentru implicarea si sufletul pe care il puneti in organizarea turneelor !

Poate cineva sa ma lumineze ?

Am scris cateva randuri acum vreo ora , pe care le-am postat pe topicul mai multor concursuri care tocmai s-au incheiat sau urmeaza sa se desfasoare in perioada urmatoare .
Acum nu le mai vad nicaieri .

Au fost "cenzurate" sau ....?

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 5 - in actiune

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 5 - in actiune

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 5 - incalziti deja ... bine

Vrem cerem organizatorilor,dar noi ce facem cum le multumim pentru efortul depus de acea echipa inimoasa !
Dupa ce am fost tratati,uni nici macar farfuria si tacamurile le-au lasat pe masa.
Oare vrem si servitori !!!

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 6 - spre superioare, cu putina pauza

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 6 - spre superioare, cu putina pauza

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 6 - spre superioare, cu putina pauza pentru refacere

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 7 - intra openul in scena

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 8 - drumul spre finala

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 8 - drumul spre finala

Turneu A Agnita - 28 mai 2016 in imagini - 8 - pauza si ... drumul spre finala

Back
Sus