Aseara am postat o poza, cu o masa din mijlocul arenei, unde patru copii jucau un fel de dublu, in timp ce majoritatea celor care mai eram in cursa ne trageam sufletele dupa infernul inferioarelor si superioarelor, insa - cum marturiseste planul indepartat dintr-un colt al fotografiei - mai erau 2-3 mese unde se desfasurau ultimele acte ale luptelor crancene pentru calificarea pe tabloul eliminatoriilor.
O imagine asemanatoare m-a primit si azi pe la 11 la Aria, unde ma dusesem dupa un tricou uitat acolo ieri de unul dintre "fratii nostri mai mari" (cum ii placea sa spuna inimosului domn Vladoiu cu circa un an mai devreme) - sala deja era linistita si curatata de orice urma a sambetei, de parca ieri nu s-ar fi intrecut intre ei/ele Cosmin si d-l Petrescu, Roman si Roman, Boaca si Marinescu, Sicoe si Balog si ceilalti merituosi openisti... Insa la prima masa (care, presupun, ieri era a favoritului 1, Cosmin, si unde activam si eu mai devreme, in iunie si iulie...) se intreceau deja trei amatori ai tenisului de masa, in plin matineu de duminica - cu niste lovituri si pozitionari care mi-i aminteau pe copii din poza de aseara.
Sic transit gloria mundi, sau vorbind mai vesel, asa este farasul normal al lucrurilor: campionii se duc acasa, si-si lasa locul altora, care la randul lor au sansa sa devina viitori purtatori ai coroanelor de laur. (cum zice vorba lu' Napoleon despre bastonul de maresal purtat in ranita)
Un turneu tare, un eveniment special si frumos lasa intotdeauna urme adanci...
Gelu merita felicitari pentru formatul de turneu ales pentru primul turneu A+ al anului (aviz si la urmatoarele mega-turnee). Felicitari si pentru cuvintele frumoase si meritate exprimate de cei de la open.
In ce priveste amatorii, pa langa cei 4 merituosi de pe podium, care sunt mai aproape de open decat de noi, pamantenii simpli ai pingpongului,

trebuie sa remarc trei cunostinte bune de pe locurile 5-8: Farkas junior, Imecs senior si colegul Barabas (singurul care m-a batut ieri, insa categoric, si chiar de doua ori - perfect meritat...) - care au atins o performanta foarte frumoasa la un turneu de "Grand Slam" al AMatuRului, cu dispute/grupe super-echilibrate si unde in fiecare sectiune de eliminati (0 victorii, o vicotrie, 2 victorii, loc 3 superioare, etc.) gasim posesori de cupe si medalii AmaTur!!
Alex, Adonis si Emi, a fost o placere sa fiu langa voi, cat-de-cat la butoanele uneia dintre sectiunile turneului. De mult n-am mai lucrat intr-o echipa asa de buna.
Inchei reluand cateva dintre cuvintele lui Dani Leo: scuze daca ieri am suparat pe cineva. Daca s-a intamplat sa nu fiu in anumite momente atat de politicos pe cat doream, in mod sigur era pentru ca sa ma pot concentra pe gestionarea cat mai eficienta a timpului, ca sa ne incadram intr-un interval cat mai scurt si sa ne simtim cat mai bine pana la capat. (Subliniez si eu ideea extrem de buna a lui Emi privind impartirea sarcinilor si contabilizarea de catre el a mingilor, paharelor + a foilor grupelor. Si sa nu uit, Adonis, tine-o tot asa, ai fost la inaltime ca figura-cheie a staffului toata ziua, si ti-ai pastrat calmul si ai fost in continuu intelegator cu noi totii!!)
Chapeau si multumiri - Hai ai nostri!!