Anul acesta am participat la 20 de turnee foarte reusite din toate punctele de vedere , dar ceea ce s-a intamplat la VinTul de Jos nu are termen de comparatie . Nu a fost un simplu turneu de tenis de masă , a fost o sarbatoare a comunitatii respective , iar noi "cei veniti de pe drumuri" ne-am simtit cu adevarat invitati de onoare al lor . Si incerc sa rememorez cronologic ziua de ieri :
- o ora de amorteala in masina s-a incheiat cand am intrat in sala de sport din Vint unde am strans primele maini ale prietenilor pe ritmuri de colinde care rasunau din boxe in sincron cu placuta melodie ping si pong a mingilor de celuloid .
- in timpul incalzirii am primit o brosura in care este prezentata comuna Vintu de Jos , partenerii organizarii sarbatorii ce avea sa se desfasoare si spre surprinderea mea si numele participantilor la turneu - o amintire scrisa ce va ramane in biblioteca personala printre cele mai dragi tiparituri .
- cateva cuvinte ale amfitrionului competitiei urmate de intonarea imnului national a dat o solemnitate si mai mare evenimentului .
- au inceput grupele inferioare si am remarcat timpii morti foarte redusi - e adevarat ca am avut o grupa de 6 participanti la 2 mese incat aproape ca nu am "shomat" deloc incat nici aparatul foto nu am avut cand sa il scot din rucsac ( imi fac acum "mea culpa" ca nu am deloc fotografii din timpul desfasurarii turneului ) .
- intre orele 12,50 - 14,00 am socializat in caminul cultural in iz de coniac de Blaj si tuica de Vint asezonate cu ciorba la cazan cat cuprinde si ardei iuti pt marirea vitezei de executie ; fara timpi morti si aici am trecut la friptura de porc cu piure si castraveti murati inecati in vin alb de MAI ADA marca VinT - iar ca acestea sa nu cada greu la stomac alunecau pe ritmuri de colinzi interpretate de copiii frumosi ai urbei imbracati in minunate costume populare si in ritmul de zurgalai ai calusarilor ce ne-au umplut inimile de bucuria mare a sarbatorii "unui neinsemnat turneu de tenis" .
- inceperea grupelor superioare a coincis cu aparitia soarelui , dar faptul ca el crea impedimente la cateva mese de joc ( la una si eu participam ) a fost nesemnificativ fata de faptul ca si natura zambea impreuna cu noi pt. ceea ce se intampla - asta ca sa nu mai spunem ca aveam nevoie de stralucirea soarelui care sa estompeze incetosarea privirilor datorita licorilor consumate

. Nici acum nu am scos aparatul foto de frica sa nu se "inverzeasca" - nu puteam garanta calitatea imaginilor din cauza operatorului :shifty: .
- totul sa incheiat la ceas de seara dar la o ora decenta ( in jur de 20,15 ) cu niste semifinale si finale spectaculoase si cu o premiere intr-o atmosfera destinsa si calda , asa cum a fost intreaga zi . La premiere a catadicsit sa ma insoteasca si aparatul foto , asta pt a nu imi strica total reputatia de "imagine-man" .
Si in final vreau sa aduc felicitarile si multumirile mele si ale sibienilor participanti la turneu urmatorilor : - NASULUI COMPETITIEI ( stima si respect
PRALEA CONSTANTIN ) - La Multi Ani sa traiasca si sa mai organizeze editiile viitoare , apoi OMULUI bun la toate
EMI BELTECHI , OMULUI de la butoane
FLORIN APIAN ( cu un sistem care in eliminatorii ne-a scutit sa mai tragem biletele ca la 6 din 49 ) si nu in ultimul rand SPONSORILOR : primar
VLAD GHEORGHE , viceprimar
JOSAN ION IOSIF si
intreaga lor echipa +
AS Mureșul Vintu de Jos ( noroc cu brosura pt improspatarea memoriei ) . Nu pot uita nici partenerul media
AB SPORT.RO care ne-a facut sa ne simtim si noi putin mai sportivi ca in alte dati :clap::clap::clap: .
SANATATE SI SARBATORI FERICITE TUTUROR AMATURISTILOR SI FAMILIILOR LOR ! :thumbup: Si cele cateva imagini realizate :