marcelgiosan
1971-2020
Festivitate de premiere începători
Festivitate de premiere începători
Festivitate de premiere începători
Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
De exemplu, as dori sa-l rog pe domnul Marcel sa ne comunice public in ce regulament scrie ca "ai voie sa-ti stergi paleta dupa fiecare 6 puncte jucate, sa o dai cu oarece solutii sau sa fragmentezi jocul dupa cum crezi de cuviinta"?
Salutare! Vreau sa aduc in discutie un subiect care ar fi trebuit discutat de ceva timp; dupa cum ati observat,sunt unii "colegi" care vor sa castige cu orice chip,si apeleaza la tot feluri de tertipuri neregulamentare si au inceput sa fie sustinuti si de organizatori .
De exemplu, as dori sa-l rog pe domnul Maricel sa ne comunice public in ce regulament scrie ca "ai voie sa-ti stergi paleta dupa fiecare 6 puncte jucate, sa o dai cu oarece solutii sau sa fragmentezi jocul dupa cum crezi de cuviinta"?
Aduc in discutie acest subiect deoarece ar trebui sa luam atitudine impotriva celora care au uitat ca TENISUL DE MASA este un sport si Fair-play-ul ar trebui sa primeze.
Felicitari organizatorilor! (Se putea si mai bine dar asta e).
Sistemul informatic n-are nimic de-a face cu situația de ieri. E doar karma.
O să încerc să explic sistemul de joc de la A la Z ca să vedeți ce s-ar putea întâmpla dacă....
1. Grupe inferioare.
Aranjare jucători în ordinea MP-ului după regula șarpelui. în cazul în care în grupele inferioare sunt mai mulți jucători din același oraș programul avertizează acest lucru și se fac mici permutări (pe verticală - pentru a nu permuta jucători cu diferențe mari de MP).
Ex. Ieri au fost 12 jucători din Iași și conform regulii șarpelui în grupele 2 și 6 am fi avut câte 2 Ieșeni.
S-au făcut permutările pe verticală (altă poziție în coloanele 5 și 7) și ați fost protejați să nu jucați în grupele inferioare între consăteni. E singura intervenție umană în toată desfășurarea concursului.
La fel băcăuanii, care au fost în număr de 21 la concurs, nu aveau voie să fie mai mult de 2 în aceiași grupă inferioară. După cum ușor se poate vedea (jucătorii din același oraș sunt trecuți în program cu aceiași culoare - ieșenii cu verde, băcăuanii cu roșu) erau două grupe în care se întâlneau câte 3 băcăuani.
?n urma permutărilor au rezultat grupele inferioare pe care le știți.
2.Grupe superioare
Se fac după o schemă de joc prezentată încă de acum 3 săptăm?ni în anunțul turneului: 1645
Adică,
Grupa superioară nr. 1 va fi alcătuită din: Locul 1 din grupa 1, Locul 2 din grupa 6, Locul 3 din grupa 4 și Locul 4 din grupa 5.
Grupa superioară nr. 2 va fi alcătuită din: Locul 1 din grupa 2, Locul 2 din grupa 7, Locul 3 din grupa 5 și Locul 4 din grupa 6.
șamd până se completează toate grupele superioare.
Priviți din nou la culori:
?n grupele superioare jucătorii din același oraș nu mai pot fi protejați pentru a nu cădea în aceiași grupă.
Se putea întâmpla la fel de bine să fie anunțată schema de joc: 1675 și atunci aveam:
unde, în grupa 12 erau 4 ieșeni, sau altă schemă în care ieșenii nu se întâlneau în superioare.
Sau, se putea ?ntampla ca jucătorii din Iași să iasă din inferioare de pe alte poziții (Dragoș Bogza de pe 1 în loc de 2, Iacob Gabriel de pe 2 în loc de 3 și atunci altele ar fi fost grupele superioare)
Ideea prezentării schemei de joc în anunțul turneului este aceea de a nu lasa loc de suspiciuni jucătorilor.
Ca și "can-can", la Targoviște, Dl. Dinicescu a verificat cu h?rtie și pix dacă schema de joc anunțată a fost respectată la realizarea grupelor superioare Open.
3.Eliminatorii
Principala idee e ca jucătorii 1 și 2 din aceiași grupă superioară să nu se întâlnească decât în finală.
Pentru asta se fac două urne (partea de sus și partea de jos a tabloului) și dacă locul 1 merge în partea de sus a tabloului, locul 2 este dirijat în partea de jos.
Mai departe doar sorții hotărăsc cine cu cine joacă. Ieri sorții au purtat numele lui Văleanu Cosmin cel mai mic jucător prezent la concurs.
?n concluzie, trebuie să aveți în vedere că pentru o transparență totală, intervenția organizatorului e minimă (micile permutări de la începutul concursului) iar cum și cu cine jucăm ține doar de soartă și de clasarea pe care o avem în inferioare și superioare.
Nici nu vreau să mă gîndesc ce discuții erau în AmaTur acum câțiva ani când tot concursul se ținea cu pixul.
Mulțumim FlorinBN pentru minunatul instrument (program) pe care ni l-ai pus la îndem?nă.
M-am simtit bine la Bacău,ca si anul trecut.Si, voi mai veni...