Si eu vreau sa-mi cer scuze d-lui Paul si participantilor ramasi in sala la momentul stabilirii tabelului eliminatoriu, de dupa grupe, cand am avut o discutie aprinsa cu organizatorul delegat de dl Paul, in speta Lus. Nu am avut intentia de a deranja pe nimeni - desi este clar ca am facut-o - ci numai ca stabilirea meciurilor din aceasta faza sa se fa*ca in mod corect si nu arbitrar, asa cum mi s-a parut ca se intampla la momentul respectiv. Desi i-am cerut scuze d-lui Paul personal, am considerat ca e corect sa fac acest lucru si public din doua motive: 1. atunci cand gresesc fata de una sau mai multe persoane in public si scuzele trebuie sa fie tot publice, nu particulare; 2. deranjul pe care discutia mea cu Lus l-a provocat nu l-a afectat doar pe dl Paul, ci si pe unii dintre concurenti, desi la acel moment singurul meci oficial care se disputa in sala era cel dintre Nicu ( Brăila - Nick name "Elcyd " ) si Adi Staicu si acela in chiar faza in care consideram ca meciurile nu au fost stabilite corect. Este adevarat ca avea loc chiar la masa de langa locul unde am avut discutia ( cearta ) cu Lus.
Dupa ce am discutat cu dl Paul in seara respectiva, am stat si m-am gandit daca aveam sau nu dreptate la cu am procedat si am inteles ca, de fapt, nu conteaza acest lucru, pentru ca eu ar fi trebuit sa respect regulile stabilite de dl Paul in propria sala. Una dintre ele este ca organizatorul face regulile, indiferent daca deciziile acestuia sunt gresite sau nu iar a doua este ca nu se accepta certuri in sala dansului. Acum, la rece, am inteles asta si in viitor nu voi mai da prilejul sa mi se repete.
Desi, din motivele mai sus spuse, nu conteaza daca Lus sau eu aveam dreptate ( si acum cred ca era O.K. in ambele sensuri, desi atunci eram convins 100% ca era corect ce sustineam eu ), cred, totusi, ca s-a ajuns la acea discutie nu atat pentru ce a stabilit Lus, cat pentru modul in care mi s-a argumentat de catre acesta decizia lui: " eu sunt organizatorul si fac asa cum consider eu, iar cui nu-i convine poate sa nu mai participe " sau " cand ai sa organizezi tu un concurs, ai sa faci asa cum vrei tu " desi cred ca daca ar fi deschis Regulamentul Amatur, asa cum l-am rugat, problema ar fi fost lamurita imediat fie intr-un sens, fie in altul.
Printre cei carora le cer scuze, evident este si "Elcyd". Nu cred ca are sens sa intru in polemica cu el, pt ca am stabilit deja ca am gresit. Totusi, va trebui sa inteleaga ca intr-o sala nu foarte mare, unde sunt si 40-50 de persoane, este greu sa fie liniste totala. Totodata, sper sa tina cont ca si el - fara sa-si dea seama - poate deranja pe altii prin discutiile pe care le are pe margine atunci cand nu joaca ori prin plimbarile prin tarcurile unde se joaca. Nu-i aduc nici o acuza, ci incerc sa-l fac sa fie ceva mai ponderat, pentru ca la momentul la care l-am deranjat juca la masa nr 1, adica unde m-a deranjat si el, repetat, in meciul meu cu Nela, cand a trecut prin tarcul respectiv de 3-4 ori. Masa respectiva fiind amplasata chiar la iesirea din sala si langa pupitrul organizatorului, este de inteles ca cei care joaca la ea vor fi cei mai afectati. Cat despre linistea pe care si-o doreste cand joaca, aceasta dorinta este de inteles, pentru ca vrem toti sa avem parte de ea, indiferent ca ne referim la discutii aprinse, la plimbari repetate prin tarcuri, la rasetele galagioase are celor care se distreaza la glumele ori disputele amicale si personale ale altora ori la alte asemenea manifestari pe care eu le consider normale daca avem in vedere ca ne intalnim si ca sa ne distram si ca sa socializam si ca, da, suntem multi si, da, de multe ori ne deranjam uneori unii pe altii. Important este ca nu facem asta cu intentie si ca atunci cand ne dam seama sau suntem atentionati, vom avea grija pe viitor sa nu se mai intample.
Elcyd, nu esti de umplutura, dimpotriva, cred ca te-am tratat cu tot respectul ( excluzand greseala de mai sus si pe care mi-am asumat-o ), cel putin eu, dar la un concurs la care participa atatea persoane, cu firi diferite, care nu s-au intalnit poate de mult timp, etc., fiecare va fi deranjat la un moment dat de ceva. Si un meci cum a fost cel dintre Mircea si Giol sau cele de dupa acest meci, nu au fost urmarite in liniste pentru ca tu ai fost desconsiderat cand ai jucat, ci pentru ca era un meci in fazele superioare, atunci cand de regula cei care asista sunt mai putini decat la inceput si pentru ca meciurile astea sunt mai spectaculoase. Da, cu totii ne dorim sa fim urmariti si admirati pentru cum jucam, dar motivul pentru care nu se intampla asta trebuie sa-l cautam la noi, nu la altii. Cei care au ajuns sa fie urmariti poate in liniste in fazele superioare au fost si ei ca tine, dar au investit munca multa, multa, multa..., ore, zile si ani, fara sa fie urmariti si admirati de nimeni in timpul asta, si au cheltuit bani multi si au sacrificat alte interese ca sa ajunga sa se bucure de admiratia celorlalti. Si la randul lor, ei ii admira pe altii, mai buni si care au muncit mai mult. Si tot asa...
Don Paolo, SCUZELE MELE SINCERE, ATAT DUMITALE CAT SI PARTICIPANTILOR PE CARE I-A AFECTAT CEARTA MEA CU LUS.
Senzatia mea - si nu numai - este, insa, ca aceasta cearta pe care am avut-o cu Lus si in care nu au fost folosite nici de o parte, nici de alta, injurii ori cuvinte jignitoare, a fost amplificata artificial prea mult, pentru ca la alte concursuri, chiar si in aceasta sala, s-au vazut alte lucruri mai importante si mai picante ori deranjante decat aceasta cearta...
Nu este in intentia mea ca prin acesta postare sa jignesc sau sa deranjez pe cineva si nici nu voi mai da curs discutiei, indiferent de eventuale raspunsuri. Cred ca e de inteles, avand in vedere si dimensiunea mesajului meu...