CUMPĂR Xiom Axelo, Xiom Strato sau Primorac Carbon Tamca 5000 modeul nou (3 Cititori)

alexv

rookie
junior
Scor reacție
11
Vârstă
47
Locație
București
Cumpar Xiom Axelo sau Strato
Butterfly Primorac Carbon T5000 modelul nou
(nu ma intereseaza lemnele vechituri cu fluture negru)
ofer in jur de 300 lei in functie de stare
preferabil din Bucuresti
0722 250 947

Am Strato ST si Stradivarius FL (prima seria ambele) dar având în vedere că nu există niciun lemn Bty Sh la sub 1200 de lei care să sară măcar asemănător cu cele 2 de mai sus (săritură la strato asemănătoare cu Schlager fluture negru iar la Stradivarius asemănătoare cu Gergely în opinia mea) apreciez că prețul corect pentru ambele este de un plin de motorină la mașina mea care să ma țină 2 săptămâni 😉 (800 lei). Și partea și mai proastă la aceste 2 lemne (stare extrem de bună, apropos) este că ambele au fețe noi pe ele, Strato are Jekill&Hyde și Stradivarius are Omega V Euro. Astfel nedorind să le dezlilesc (fețele nu sunt nici măcar testate) prețul unei palete depășește de 4 ori bugetul dvs (1200 lei fiecare). Dacă vă hotărâți să vă luați un lemn foarte bun cu care puteți juca tot restul vieții de acum înainte mă puteți contacta în privat și vă dau poze, video, etc, dacă nu vă doresc baftă în a găsii la preț de 2 sticle de vin acele lemne 😇

Salutare , părerea mea este sa mai puneți ceva peste acei 300 lei și să îl cumpărați de nou . Nu este așa scump primorac carbon. Găsești la băieți aici siguranță . Bafta
Postarea a fost unită automat:

Are userul vrg lemn primorac carbon parca 350 lei . 👍

Ultima editare:
Am Strato ST si Stradivarius FL (prima seria ambele) dar având în vedere că nu există niciun lemn Bty Sh la sub 1200 de lei care să sară măcar asemănător cu cele 2 de mai sus (săritură la strato asemănătoare cu Schlager fluture negru iar la Stradivarius asemănătoare cu Gergely în opinia mea) apreciez că prețul corect pentru ambele este de un plin de motorină la mașina mea care să ma țină 2 săptămâni 😉 (800 lei). Și partea și mai proastă la aceste 2 lemne (stare extrem de bună, apropos) este că ambele au fețe noi pe ele, Strato are Jekill&Hyde și Stradivarius are Omega V Euro. Astfel nedorind să le dezlilesc (fețele nu sunt nici măcar testate) prețul unei palete depășește de 4 ori bugetul dvs (1200 lei fiecare). Dacă vă hotărâți să vă luați un lemn foarte bun cu care puteți juca tot restul vieții de acum înainte mă puteți contacta în privat și vă dau poze, video, etc, dacă nu vă doresc baftă în a găsii la preț de 2 sticle de vin acele lemne
doresc un lemn de genul asta pentru distractie ca a doua paleta , sa lipesc niste fete vechi pe el, aceste lemne sunt atat de rapide incat nu se poate juca cu ele, mai ales la nivelul nostru de ama-taur :D
in alta oridine de idei nu inteleg de ce se lauda lumea cu lemne prima serie sau fluture negru, cand in realitate nu valoreaza nimic ( eu nu as da nici 50 lei pe ele )
lemnele se degradeaza in timp pentru ca absorb umezeala de la lipiciul pe baza de apa, de la transpratie , microfisuri de la impactul cu mingea, se degradeaza primul strat de furnir de la lipit dezlipit. etc
va dau un link de la un expert in domeniu in care explica clar, ca lemnele cu outer carbon tin in jur de 2 ani iar cele inner carbon se degradeaza chiar si dupa cateva luni (valabil pentru jucatorii pro )

Ultima editare:
Pai am vreo 15 lemne folosite mai mult de 2 ani pe care ar trebui sa le arunc înseamnă :))
fiecare face ce considera, dar realitatea este alta din pacate

am un lemn Yasaka Ma Lin Carbon cumparat de mine in 2009 vai de capul lui , a avut sute de fete lipite ,acum sare mai incet ca un lemn de paleta asamblata de la magazin, ce ar trebui sa fac cu el sa cer 5000 lei pe el ca altii dupa forum ( nu dau nume )

Yes, table tennis blades degrade over time, though much more slowly than rubber. Degradation happens due to physical damage from impacts, such as hitting the table, which can cause chips or delamination. Frequent rubber changes and moisture absorption from sweat can also damage the top layers, weakening the blade and affecting its performance.

How blades degrade
  • Physical damage: Impacts from hitting the ball or table can cause cracks, chips, and delamination between the blade's layers.
  • Rubber changes: Repeatedly tearing off old rubbers can damage the top wood layers, making them weaker and more susceptible to moisture from glue and sweat.
  • Moisture and sweat: Over time, a blade can absorb moisture through the handle, which can soften the wood and change its characteristics.
  • Carbon blades: Some players note that carbon blades might change over time, possibly due to the carbon breaking down under stress, although this is not a universally observed phenomenon.
  • Internal structure: Changes to the blade's properties can occur from frequent gluing and regluing, especially at higher levels of play.

How to slow down degradation
  • Use protective tape: Wrapping the handle with tape can slow down the process of softening caused by sweat and moisture absorption.
  • Avoid damage: Be careful not to hit the blade against the table or other hard surfaces.
  • Handle with care: When changing rubbers, try to remove the old ones as carefully as possible to minimize damage to the top wood layer.
  • Proper storage: Store the blade properly to prevent moisture absorption and other damage.

fiecare face ce considera, dar realitatea este alta din pacate

am un lemn Yasaka Ma Lin Carbon cumparat de mine in 2009 vai de capul lui , a avut sute de fete lipite ,acum sare mai incet ca un lemn de paleta asamblata de la magazin, ce ar trebui sa fac cu el sa cer 5000 lei pe el ca altii dupa forum ( nu dau nume )

Yes, table tennis blades degrade over time, though much more slowly than rubber. Degradation happens due to physical damage from impacts, such as hitting the table, which can cause chips or delamination. Frequent rubber changes and moisture absorption from sweat can also damage the top layers, weakening the blade and affecting its performance.

How blades degrade
  • Physical damage: Impacts from hitting the ball or table can cause cracks, chips, and delamination between the blade's layers.
  • Rubber changes: Repeatedly tearing off old rubbers can damage the top wood layers, making them weaker and more susceptible to moisture from glue and sweat.
  • Moisture and sweat: Over time, a blade can absorb moisture through the handle, which can soften the wood and change its characteristics.
  • Carbon blades: Some players note that carbon blades might change over time, possibly due to the carbon breaking down under stress, although this is not a universally observed phenomenon.
  • Internal structure: Changes to the blade's properties can occur from frequent gluing and regluing, especially at higher levels of play.

How to slow down degradation
  • Use protective tape: Wrapping the handle with tape can slow down the process of softening caused by sweat and moisture absorption.
  • Avoid damage: Be careful not to hit the blade against the table or other hard surfaces.
  • Handle with care: When changing rubbers, try to remove the old ones as carefully as possible to minimize damage to the top wood layer.
  • Proper storage: Store the blade properly to prevent moisture absorption and other damage.
de ce nu iei lemn nou atunci? strato inca se mai fabrică. As putea să iti aduc unul nou sigilat la 430 lei dacă dorești (-10% față de prețul de la noi) și aș putea să aleg și greutatea aproximativ (daca vrei mai greu sau mai ușor).

doresc un lemn de genul asta pentru distractie ca a doua paleta , sa lipesc niste fete vechi pe el, aceste lemne sunt atat de rapide incat nu se poate juca cu ele, mai ales la nivelul nostru de ama-taur :D
in alta oridine de idei nu inteleg de ce se lauda lumea cu lemne prima serie sau fluture negru, cand in realitate nu valoreaza nimic ( eu nu as da nici 50 lei pe ele )
lemnele se degradeaza in timp pentru ca absorb umezeala de la lipiciul pe baza de apa, de la transpratie , microfisuri de la impactul cu mingea, se degradeaza primul strat de furnir de la lipit dezlipit. etc
va dau un link de la un expert in domeniu in care explica clar, ca lemnele cu outer carbon tin in jur de 2 ani iar cele inner carbon se degradeaza chiar si dupa cateva luni (valabil pentru jucatorii pro )
În video e mai mult chestia despre marketing , pe principiul “lemnul se degradează în câteva luni, cumpără altul la fel” și tot așa 😂
Defapt , după ce am jucat și testat sute de lemne , pot să confirm faptul ca lemnul, cu cât este mai vechi, cu atât devine mai bun !
In timp, lemnul se usucă și devine cu mult mai mult feeling !
Nu comparați un lemn Yasaka Ma Lin care a fost construit să nu fie foarte rapid cu alte modele de lemne , nu este o comparație chiar potrivită !
Vă recomand să încercați un Viscaria fluture negru și pe urmă un Viscaria nou, se vede acolo cel mai bine diferența .

deci sa te credem pe tine Calin Galban de la Viseul de Sus, nu pe Zhang Jike LOL
este logic ca lemnul are mai mult "control" dupa ce se degradeaza si sare mai incet, probabil ca Viscaria fluture negru de care zici tu are deja mucegai nobil inauntru,de acolo vine "controlul "
daca esti asa pasionat de lemne vechi si "uscate" ai vrea sa imi dai un Yasaka Ma Lin nou la schimb pe cel vechi al meu fara sa iti cer diferenta de bani :)))

Ultima editare:
Păi crede pe cine vrei , din partea mea cumpără câte un lemn nou la fel în fiecare lună 😂
99% din cei care știm ceva tenis sunt de acord cu ce zic 😉

deci tu esti printre cei 99% care stiu ceva tenis si pe deasupra te pricepi la lemne mai bine ca Zhang Jike,
mai bine studiaza efectul Dunnig Kruger
link: https://ro.wikipedia.org/wiki/Efectul_Dunning-Kruger

Dunning-Kruger-Effect-02-13-2025.png

ca sa incheiem orice polemica cu acel "ai dreptate" spus la misto cu aer de superioritate
la min 11:30 zice si Timo Boll pe canalul lui de youtube acelasi lucru " dupa 2-3 ani lemnul devine mai soft si mai lent de la umezeala "

tb.jpg

Subiecte similare

Utilizatori care vizualizează acest subiect

• Back
    Sus