AmaTur: Turneu S "tenisdemasa.ro Cheile Grădiștei", ediția a II-a - Turneu pe categorii de vârstă, 6-8 iunie 2025

Buna ziua! Am o nelămurire în legătură cu modalitatea de calcul la acest turneu. Oricum as face calculele îmi dă cu virgula. Am terminat turneul la U49 pe locurile 13-14, cu 4 victorii în grupe, eliminat în primul tur eliminatoriu. La egalitate cu mine, 4 victorii în grupe și eliminat tot în primul tur, este și Sursilov. Amândoi am terminat pe locurile 13-14. Eu am obținut 37p, el 41.03p. Cum s-a calculat? As vrea doar sa inteleg. Mulțumesc!

Aseara n-a fost corect, s-a calculat dupa regula turneelor A ... azi am refacut dupa regula A special, conform regulamentului, adica MP plus nr. de victorii

Multumesc! Am inteles acum. Deci nici vorba de
Punctare
Turneul face parte din categoria de Turnee Speciale (pe lângă Butterfly și Xiom), separat în grilă, cu un bonus de 25%.
La copii se punctează conform grilei Amatur plus un bonus de 25% doar la categoria de vârstă din care face parte (în caz că joacă și la o categorie superioară, aceasta NU SE VA PUNCTA).
La adulți se punctează conform grilei Amatur plus un bonus de 25%.
Categoria MASTERS nu se punctează.​

Domnule Burcea, dupa cum spunea si Florin si dupa cum scrie si in anuntul turneului, citat de dvs, s-a puctat conform grilei amatur, a turneelor speciale, si a intrat separat in grila. Informatiile despre punctare sunt aici: https://www.amatur.ro/tenisdemasa/info Jos de tot scrie:

La turneele A Special se aplică următoarele reguli:
- victorie în grupe și pe tabloul eliminatoriu principal: 1p
- victorie la dublu și pe tabloul secundar (dacă există): 0.5p
- punctajul jucătorului va fi egal cu MP din clasamentul folosit la turneu plus punctele câștigate
- se punctează și victoriile rezultate în urma unor w.o.
- nu se exclud de la calculul mediei punctajele cu 0v.​

Dvs. aveti mp 32.95 si ati avut 4 victorii. Deci, dupa cum si apare la dvs. in grila, aveti 37 de puncte si va aparea in separat in grila.

Am înțeles din prima modalitatea de calcul, scrie și în info, totul este f clar, nu am absolut nici o nemulțumire. Din contră, organizarea și condițiile de joc au fost foarte bune, mulțumesc și pentru formatul cu grupe superioare. Am vrut doar sa evidențiez ca nu avea rost sa fie scrisa acea sectiune cu 25% bonus. Repet, nu am nemulțumiri!

A fost foarte frumos turneul, e locatia mea favorita, insa prezenta la categoriile u29 si u39 a fost destul de scazuta . Sper ca pot sa vin cu o sugestie pentru urmatoarea editie, intrucat modul de acordare a punctelor mi se pare motivul pentru care nu s-au inscris multi.

Eu cred ca modul de acordare a punctelor trebuie sa se faca conform unui turneu A la acest turneu, decat cel de tip MP+ victorii . Intrucat daca o categorie de varsta are putini jucatori, oportunitatea de a face puncte este foarte mica, mai ales pentru cei din categorii inferioare care joaca contra elitisti.

Adica in situatia in care intr-o grupa de 4 jucatori ,se afla 2 elitisti, 1 Avansat si un Hobby. Daca Hobby castiga contra avansat , iar avansatul are 0 victorii, atunci tot jucatorul avansat o sa primeasca mai multe puncte decat cel de la Hobby. Iar Elitistii, care oricum vor castiga contra cel avansat si hobby, se vor bucura de +2 .

Ca si comparatie, la turneul XIOM sau Butterfly pe echipe , ajungi sa joci intre 5 si 11 meciuri, cu oameni de aceeasi categorie pe care ai sanse sa ii bati . Iar la turneul pe varste ajungi sa joci mai putine meciuri, iar daca faci parte dintr-o categorie inferioara, cu atat mai putine sanse sa castigi ceva.

Am înțeles din prima modalitatea de calcul, scrie și în info, totul este f clar, nu am absolut nici o nemulțumire. Din contră, organizarea și condițiile de joc au fost foarte bune, mulțumesc și pentru formatul cu grupe superioare. Am vrut doar sa evidențiez ca nu avea rost sa fie scrisa acea sectiune cu 25% bonus. Repet, nu am nemulțumiri!

Punctele bonus, atat de la turneele A plus (50%) cat si de la turneele S (25%) apar separat in grila.

A fost foarte frumos turneul, e locatia mea favorita, insa prezenta la categoriile u29 si u39 a fost destul de scazuta . Sper ca pot sa vin cu o sugestie pentru urmatoarea editie, intrucat modul de acordare a punctelor mi se pare motivul pentru care nu s-au inscris multi.

Eu cred ca modul de acordare a punctelor trebuie sa se faca conform unui turneu A la acest turneu, decat cel de tip MP+ victorii . Intrucat daca o categorie de varsta are putini jucatori, oportunitatea de a face puncte este foarte mica, mai ales pentru cei din categorii inferioare care joaca contra elitisti.

Adica in situatia in care intr-o grupa de 4 jucatori ,se afla 2 elitisti, 1 Avansat si un Hobby. Daca Hobby castiga contra avansat , iar avansatul are 0 victorii, atunci tot jucatorul avansat o sa primeasca mai multe puncte decat cel de la Hobby. Iar Elitistii, care oricum vor castiga contra cel avansat si hobby, se vor bucura de +2 .

Ca si comparatie, la turneul XIOM sau Butterfly pe echipe , ajungi sa joci intre 5 si 11 meciuri, cu oameni de aceeasi categorie pe care ai sanse sa ii bati . Iar la turneul pe varste ajungi sa joci mai putine meciuri, iar daca faci parte dintr-o categorie inferioara, cu atat mai putine sanse sa castigi ceva.

Și eu sunt de acord, sistemul actual de punctaj mi se pare total demotivant pentru jucătorii din categoriile inferioare. Este prima dată când am participat la acest tip de turneu și, deși organizarea și locația au fost excelente, nu voi mai reveni la edițiile viitoare dacă se păstrează același mod de acordare a punctelor. Înțeleg sistemul pentru turneele pe echipe, dar nu consider că se potrivește pentru un turneu individual. Ar fi mult mai echitabil un sistem similar cu cel de la turneele A, în care chiar contează efortul și rezultatele fiecăruia.

Turneul s-a desfășurat în condiții excelente. Oameni cu suflet care s-au îngrijit să avem tot ce ne trebuie. Sala impecabila! Felicitări tuturor celor implicați!
Consider că punctarea după grila unui turneu A nu va rezolva chestiunea prezentată și argumentată mai sus de colegii de la Hobby și Avansați. Schimbarea modului de punctare nu-i va ajuta sa termine mai sus în clasament. Cred că soluția constructivă ar fi organizarea unui tablou de consolare, cum de altfel se întâmplă și la celelalte doua turnee AmaTur S. Pe acel tablou, cel puțin teoretic, vor fi jucători apropiați că valoare și astfel și colegii de la Hobby și Avansați să poată puncta. Sugerez această idee întemeiată și pe faptul ca turneul beneficiază de o logistica excelentă. Mai tot timpul au fost mese libere unde oricine putea juca amicale sau se putea încălzi. Cred ca se poate găsi loc și pentru tabloul de consolare fără a complica prea mult desfășurarea turneului.

Turneul s-a desfășurat în condiții excelente. Oameni cu suflet care s-au îngrijit să avem tot ce ne trebuie. Sala impecabila! Felicitări tuturor celor implicați!
Consider că punctarea după grila unui turneu A nu va rezolva chestiunea prezentată și argumentată mai sus de colegii de la Hobby și Avansați. Schimbarea modului de punctare nu-i va ajuta sa termine mai sus în clasament. Cred că soluția constructivă ar fi organizarea unui tablou de consolare, cum de altfel se întâmplă și la celelalte doua turnee AmaTur S. Pe acel tablou, cel puțin teoretic, vor fi jucători apropiați că valoare și astfel și colegii de la Hobby și Avansați să poată puncta. Sugerez această idee întemeiată și pe faptul ca turneul beneficiază de o logistica excelentă. Mai tot timpul au fost mese libere unde oricine putea juca amicale sau se putea încălzi. Cred ca se poate găsi loc și pentru tabloul de consolare fără a complica prea mult desfășurarea turneului.

Ca exemplu la categoria U39

Dorcu Emanuel, a avut 5 victorii, printre care m-a batut si pe mine , si a luat 23 puncte
Eu am avut doar 3 victorii , si am luat 30 puncte. clar nu meritam.

Alt exemplu este ca cel care a castigat la U39 , a facut un punctaj urias , castigand cu usurinta impotriva jucatorilor MP redus/ categorie inferioara.

Tabloul de consolare o sa dea ocazia elitistilor/openistilor necalificati , sa faca poate chiar mai multe puncte decat cei calificati, cei din cateogoria inferioara tot nu au neaparat de castigat

Aceeași poveste a fost probabil la mai toate categoriile, ex la U49: eu cu 5v am luat 25 puncte, domnii cu 4v au luat 37 și 41 puncte
Diferența mi se pare enormă la punctaj, clar data viitoare nu voi mai străbate 200 km in eventualitatea obținerii unui punctaj cu mult mai mic decât cei cu victorii mai puține, nu mi se pare just

Un alt exemplu,, în cazul meu, la U49, am terminat pe locurile 15–22 cu două victorii (una în grupa superioara) și am primit 15.9 puncte. Dacă s-ar fi aplicat sistemul de la turneele A, aș fi primit aproximativ 23 de puncte. Uitându-mă la ceilalți care au terminat pe aceeași poziție, diferențele de punctaj sunt destul de mari și greu de justificat.
​​

Să vedem acum câți nemulțumiți vor fi. Bănuiesc că în varianta acesta scade la mulți punctajul.

Poți să faci o simulare în oglindă cu ambele variante?

Păi in fiecare variantă scade cuiva punctajul, față de cealaltă ... în cea combinată vor fi mai puține scăderi, dar probabil vor mai fi unii nemulțumiți de punctele altora :wink:

... pe pagina turneului la sectiunea "Puncte" (Calcul punctaj categoria X) vor aparea ambele variante

Pe total unde este mai favorabil:
-pe varianta A plus 25%
Sau
-pe varianta MP plus 1 pct de victorie?
'

Back
Sus