Roboti tenis de masa home made

Stiu, am dat cu el. Dar aproape 3 mingi pe secunda mi se pare prea mult. Era parerea mea, din ce am dat eu. Domnul zicea de 6 secunde, ceea ce mi se pare foarte mult. De asta mi-am spus opinia daca tot face soft, sa ia in calcul si acest lucru.

Re: Roboti tenis de masă home made

Tinand cont ca ii pune un controler electronic ar trebui ca la maxim sa poata alimenta 1.5 sau chiar 2 pe secunda.

Trebuia facuta o mecanica de alimentare mai smechera ptr 2 mingi pe secunda.
Deocamdata nu am gasit secretul robotelului japonez din filmuletele de pe youtube, care desi are alimentare tot cu disc din asta cu gaura, totusi mingile sunt impinse pe teava in sir indian ca sa spunem.

Cred ca tine de precizia discului si de forma decupajului din disc, adica acest decupaj trebuie sa fie mai mic decat mingea si sa forteze mingile sa intre pe gaura si sa impinga si mingea dinainte...
Din pacate eu n-am reusit asta deocamdata, la mine mingea cade pe teava deocamdata. Trebuie sa caut un recipient cu pereti mai duri ptr alimentare cu mingi, petul de plastic este enervant deoarece peretii se deformeaza. Cred ca o sa caut tot teava de PVC de diametru cat un PET si o sa fac diferite incercari poate reusesc sa conving mingile alea sa urce pe teava.

Pnetru cine are posibilitatea de un mic strung sau CNC cred ca partea mecanica ar fi o joaca, ar fi fain sa colaboram adica cineva priceput sa faca partea mecanica, iar la partea de control a motoarelor si soft ma ocup eu ptr ca asta e si jobul meu.

O sa mai lucrez la el cat se poate, dar nah cu o bormasina si un fierastrau pendular e mai greu sa iasa ceva profi...

Am mai vazut pe net tot asa un robotel la care mecanismul de aruncare este un polizor de ala de ascutit cutite de turatie foarte mare si montat pe ax tot asa o roata.
Ar mai putea si folosite si alte motorase de viteza mare gen de la flex, sau ceva freze ...

Joola TT Buddy, are doua motoare, asezate unul sus si unul jos, cu sens de rotatie opus. Din diferenta vitezei lor de rotatie, se obtine topspin, no-spin sau backspin. ;) Catre cele doua motorase, mingea vine prin usoara cadere, pe un "tobogan" scurt, de vre-o 8-10 cm. Discul de alimentare are o singura crestatura, dar viteza de rotatie variaza de la aprox. 10 RPM, la peste 120 RPM.
10 RPM este prea putin, chiar si pt un incepator iar 120 RPM este foarte mult chiar si pentru un avansat.

Trebuia facuta o mecanica de alimentare mai smechera ptr 2 mingi pe secunda.
Deocamdata nu am gasit secretul robotelului japonez din filmuletele de pe youtube, care desi are alimentare tot cu disc din asta cu gaura, totusi mingile sunt impinse pe teava in sir indian ca sa spunem.

Cred ca tine de precizia discului si de forma decupajului din disc, adica acest decupaj trebuie sa fie mai mic decat mingea si sa forteze mingile sa intre pe gaura si sa impinga si mingea dinainte...
Din pacate eu n-am reusit asta deocamdata, la mine mingea cade pe teava deocamdata. Trebuie sa caut un recipient cu pereti mai duri ptr alimentare cu mingi, petul de plastic este enervant deoarece peretii se deformeaza. Cred ca o sa caut tot teava de PVC de diametru cat un PET si o sa fac diferite incercari poate reusesc sa conving mingile alea sa urce pe teava.

Pnetru cine are posibilitatea de un mic strung sau CNC cred ca partea mecanica ar fi o joaca, ar fi fain sa colaboram adica cineva priceput sa faca partea mecanica, iar la partea de control a motoarelor si soft ma ocup eu ptr ca asta e si jobul meu.

O sa mai lucrez la el cat se poate, dar nah cu o bormasina si un fierastrau pendular e mai greu sa iasa ceva profi...

Am mai vazut pe net tot asa un robotel la care mecanismul de aruncare este un polizor de ala de ascutit cutite de turatie foarte mare si montat pe ax tot asa o roata.
Ar mai putea si folosite si alte motorase de viteza mare gen de la flex, sau ceva freze ...
Un cos de gunoi de plastic un bidon tronconic de lavabila sunt tocmai potrivite pentru rezervorul de mingi. Fa-i o gura tronconica cu baza mica in jos, astfel mingile sub actiunea gravitatiei vor cobora in teava colectoare. Fa o fanta longitudinala in teava, in care se va roti discul colector(prevazut cu 1,2,3 sau 4 locasuri)in plan vertical, transportand mingile la discul de antrenare.Am vazut solutia asta pe un filmulet pe Youtube, dar nu-l mai gasesc!

Pana nu postati filmuletul sau o poza eu n-am inteles nimic sincer sa fiu...
Cred ca am vazut si eu ceva cu o chestie helicoidala care impingea mingile pe teava, o sa incerc sa caut poate gasesc ceva...
Am masurat aseara curentul consumat de motorase:
-cel care arunca mingile la 3.6 Volti consuma 400 mA
-cel care invarte discul la 5 Volti consuma 100 mA
Este ok ma asteptam sa consume mai mult, o sa ma incadrez cu driverul circuit integrat L293D pana in 10 RON costa, care are 2 canale in ambele sensuri sau 4 canale unisens si suport un curent total de 1.2 A
Sper ca azi sa lipesc si driverul si sa-l conectez la PIC.
La partea cu mecanica am facut o pauza deoarece am cam ramas in pana de idei ptr alimentarea cu mingi.
P.S. Iata un robotel de pe Instructables, facut la imprimanta 3D... dar cine are imprimanta 3D in tara asta :D ?
http://www.instructables.com/id/Homemade-table-tennis-robot/
Am downloadat si pasii completi de constructie in format PDF, daca vrea cineva ii trimit pe mail arhiva...
Daca aveti alte idei de alimentat cu mingi care sa permita ca mingile sa poata fi impinse pe teava si sa nu cada gravitational, faceti o schita chiar si in Paint si postati aici...
- - - Actualizat - - -
http://www.youtube.com/watch?v=tt2jELbgtes&feature=channel&list=UL
Inca un robotel superb al userului suzu1243 ... interesant sistemul de alimentare

Ultima editare:
Exact. Cu acest sistem mingea nu are cum sa nu intre spre rola de antrenare. Totusi rezervorul superior trebuie sa aiba partea inferioara tronconica, pentru ca mingea sa ajunga usor in tubul de alimentare, de unde va fi preluata de discul de alimentare.

Daca ai gasi si ce face fiecare buton ar putea fi folosit, dar ca si intrare la un PIC, altfel nu stiu cum l-ai putea folosi...
Banuiesc ca tu ai vrea sa montezi motorasele direct pe iesiri?
Intr-adevar cred ca ledurile RGB sunt controlate variind tensiunea de alimentare, deci oarecum ar fi ok...dar mai mult nu pot sa stiu.
Daca cumperi ar fi interesant de legat iesirile la un osciloscop si de vazut ce forma de tensiune scot anumite butoane, si daca duc si curent intr-adevar poate s-ar putea folosi ptr variat treptele la motor.
In cel mai rau caz se poate conecta la intrarea ADC a microcontrolerului si de folosit ca si telecomanda ptr robotel.
Cand ajung la acesta etapa chiar o sa ma gandesc la acesta solutie merci!

Re: Roboti tenis de masă home made

Scuze, in link-ul ala nu e specificata puterea, are trei iesiri pe 12v cu max 2A pe canal.
Un buton colorat inseamna o culoare care e alcatuita din 3 leduri, deci cate o valoare pt fiecare motor.
Schema pe care vreu sa o folosesc are 3 motoare deci e super ok.

Aia am vazut si eu dar trebuie sa stii exact si ce forma de unda iti trebuie ca sa aprinzi acele LEDURI...daca vrei intreb colegii de la HW.
Din ce stiu eu diferentele de tensiune ptr a colora un LED RGB in diferite nuante sunt foarte mici si acest lucru n-o sa te ajute prea mult la control de motoare.
Adica s-ar putea cand apesi pe butonasele alea o iesire sa varieze de genul 11 11.5 12 V ceea ce ptr motoare nu te ajuta deloc...
Intereseaza-te mai intai exact ce o sa ai pe iesiri

Back
Sus