Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
Ba da dar asta ajunge la 170, aproape 3mingii pe secunda.Si eu am zis o secunda, chiar mai putin. Nu-i cam acelasi lucru?!?
Un cos de gunoi de plastic un bidon tronconic de lavabila sunt tocmai potrivite pentru rezervorul de mingi. Fa-i o gura tronconica cu baza mica in jos, astfel mingile sub actiunea gravitatiei vor cobora in teava colectoare. Fa o fanta longitudinala in teava, in care se va roti discul colector(prevazut cu 1,2,3 sau 4 locasuri)in plan vertical, transportand mingile la discul de antrenare.Am vazut solutia asta pe un filmulet pe Youtube, dar nu-l mai gasesc!Trebuia facuta o mecanica de alimentare mai smechera ptr 2 mingi pe secunda.
Deocamdata nu am gasit secretul robotelului japonez din filmuletele de pe youtube, care desi are alimentare tot cu disc din asta cu gaura, totusi mingile sunt impinse pe teava in sir indian ca sa spunem.
Cred ca tine de precizia discului si de forma decupajului din disc, adica acest decupaj trebuie sa fie mai mic decat mingea si sa forteze mingile sa intre pe gaura si sa impinga si mingea dinainte...
Din pacate eu n-am reusit asta deocamdata, la mine mingea cade pe teava deocamdata. Trebuie sa caut un recipient cu pereti mai duri ptr alimentare cu mingi, petul de plastic este enervant deoarece peretii se deformeaza. Cred ca o sa caut tot teava de PVC de diametru cat un PET si o sa fac diferite incercari poate reusesc sa conving mingile alea sa urce pe teava.
Pnetru cine are posibilitatea de un mic strung sau CNC cred ca partea mecanica ar fi o joaca, ar fi fain sa colaboram adica cineva priceput sa faca partea mecanica, iar la partea de control a motoarelor si soft ma ocup eu ptr ca asta e si jobul meu.
O sa mai lucrez la el cat se poate, dar nah cu o bormasina si un fierastrau pendular e mai greu sa iasa ceva profi...
Am mai vazut pe net tot asa un robotel la care mecanismul de aruncare este un polizor de ala de ascutit cutite de turatie foarte mare si montat pe ax tot asa o roata.
Ar mai putea si folosite si alte motorase de viteza mare gen de la flex, sau ceva freze ...