Întreabă-l pe Durdun (www.pingpongshop.ro)

buna ziua, si felicitari pentru initiativa de a ajuta pe cei mai putin familiarizati cu echipamentele de tenis de masă. As vrea sa fac un upgrade de la paleta din semnatura cu care joc de mai bine de un an si jumate, si ma gandesc la un lemn levi off-, cu bluefire m3 pe rever, iar pentru drive nu stiu ce sa aleg intre bluefire m2 si xiom sigma euro. Cu M2 am dat, mi-a placut foarte mult controlul din apropierea mesei in special la blocuri si contre, dar si la topspin de un pic mai in spate. oricum era pe un lemn waldner control si de la 2-3 metri simteam ca trebuie sa ma chinui un pic sa o aduc pe masa, asa ca intreb cum se compara sigma euro cu bluefire? nu pierde din controlul de deasupra mesei pentru ca are buretele de 47.5 grade? si daca da, cat de mult compenseaza cand esti in semidistanta?multumesc anticipat!
Incercati de la dl. Levi un lemn cu 2 straturi de hinoki, sigur o sa va placa, iar fetele sunt alese bine Donic Blueifre M3 pe BH si una din cele doua mentionate (Xiom Sigma Euro si Donic Bluefire M2) pe FH.
Fetele Xiom Sigma sunt un pic mai moi decat Donic Bluefire M2, ajutand mai mult la jocul de langa masa, dar merg mai incet la semi-distanta, Donic Bluefire M2 sunt mai rapide de langa masa, dar mai bune la semi-distanta.
multumesc! asta chiar raspunde la intrebarile pe care le aveam, si pana la urma o sa le iau ambele M2 si Sigma Euro, cred ca de 1.8... Imi place mult cum se compleaza una pe alta, plus ca am dat cu M2 si mi-a placut extrem de mult. Cat despre lemn am toata increderea in maestrul Levi:)toate bune!

Ca sa iti poti satisface dorinta de a avea cel mai bun echipament care deja te incearca serios eu zic sa iti cumperi un T80 dar si un T05, caci daca iti iei numai T80 o sa ramai cu niste intrebari in subconstient vis-a-vis de T05. Asa le ai pe amandoua le pui pe acelasi lemn, poti face o comparatie directa plus ca iti hranesti si spiritul de EJ-ul si afli cu certitudine care e mai buna pentru tine. Atentie si la factorul grosime care ma ales la tenergy e foarte serios de pus in balanta...

(at)dario: Probabil trebuie sa incerci si mai multe grosimi sa vezi care-ti place mai mult. :D

Paletele mici/medii ajuta pentru a-ti dezvolta precizia?
Multumesc.
Cred ca ajuta la distractie mai mult. Cel mai mult ajuta antrenamentul cu propria ta paleta pana devine parte din mana si inca mai mult ajuta antrenamentul fizic pentru viteza picioarelor. Degeaba simti paleta daca nu ajungi la minge.

mda, pai pana la urma m-am hotarat...si azi mi-a ajuns paleta gata asamblata. o simt un pic grea, dar stiam de dinainte ca nu o sa fie la fel de usoara ca cele din comert...dar ma invat eu si cu greutatea...luni am antrenament si o bag la lucru, chiar is foarte curios de ea.

- - - Actualizat - - -
Salut !
Vreau sa imi cumpar o paleta de tenis profesionala , dar nu pe bucati , asa ca te rog sa-mi spui un tip de paleta potrivit mie !
Eu joc asa :
Ofensiv si defensiv , cateodata langa masa alteori mai inspate si joc si forehand si cu rever-ul !
Merci !

- - - Actualizat - - -
Salut !
Vreau sa imi cumpar o paleta de tenis profesionala , dar nu pe bucati , asa ca te rog sa-mi spui un tip de paleta potrivit mie !
Eu joc asa :
Ofensiv si defensiv , cateodata langa masa alteori mai inspate si joc si forehand si cu rever-ul !
Merci !
Cand joci defensiv tai mingea sau blochezi? La distanta tai sau dai lob (cu reverul)? Cu FH lovesti drept sau topspin?

buna ziua. am intrat pe acest forum ieri si de atunci am citit cateva ore bune.. sunt incepator.pana acum am jucat doar de placere dar am prins gustul tenisului cand am fost la etapa pe sector2 a campionatului liceelor unde bineinteles ca am pierdut in al 2-lea meci...

1)as dori sa joc ofensiv dar deocamdata nu am un stil clar conturat. imi place sa trag cu FH dar daca am un adversar bun atunci stau mai in defensiva. pe scurt cred ca as raspunde mixt.
2)joc mai mult cu FH pentru ca joc in general pe topspin si nu prea imi iese topspinul pe BH.. pe BH ma descurc doar sa tai sau sa scap de minge.
3)joc momentan cu o paleta din comert, este vorba de joola C 4you..
as dori un setup bun pentru a invata tenis cat mai bine. sunt incepator am 15ani.
daca credeti ca merita diferenta mi-as permite si un setup mai scump(500-700 lei).
stiu ca mesajul meu nu prezinta cam nimic concret legat de jocul meu si de aceea alegerea unui setup mi se pare foarte grea..

Cand joci defensiv tai mingea sau blochezi? La distanta tai sau dai lob (cu reverul)? Cu FH lovesti drept sau topspin?
Imi place mult sa le tai , adica sa aiba mult efect , dar totodata imi place si sa le shut cu rever-ul , Cu FH dau topspin mai mult si la distanta de mai multe ori le tau , mie imi place sa joc in toate modurile , nu joc numai defensiv depinde de situatie !
P.S Prefer sa nu trb sa iau paleta pe bucati , dar daca credeti ca asa ar fi mai bine ...
Merci !

Imi place mult sa le tai , adica sa aiba mult efect , dar totodata imi place si sa le shut cu rever-ul , Cu FH dau topspin mai mult si la distanta de mai multe ori le tau , mie imi place sa joc in toate modurile , nu joc numai defensiv depinde de situatie !
P.S Prefer sa nu trb sa iau paleta pe bucati , dar daca credeti ca asa ar fi mai bine ...
Merci !
Iti recomand o paleta cu un lemn cu viteza All+ pana la Off-, de exemplu Yasaka Sweden Classic, Yasaka Allround Plus, Stiga Allround NCT, Donic Waldner Allround, sau asemanator, cu fete Yasaka Rakza 7 Soft de 2.0 sau Joola X-plode Sensitive 2.0. Paleta va avea control bun si va avea putere destula langa masa. Totusi, de la distanta, nu favorizeaza un joc ofensiv - cred ca are putere limitata. In orice caz, va fi toleranta la greseli.
Sunt sigur ca, daca vei cumpara toate echipamentele dintr-un singur magazin online, iti vor asambla paleta gratuit si nu va trebui sa lipesti tu fetele.

buna ziua. am intrat pe acest forum ieri si de atunci am citit cateva ore bune.. sunt incepator.pana acum am jucat doar de placere dar am prins gustul tenisului cand am fost la etapa pe sector2 a campionatului liceelor unde bineinteles ca am pierdut in al 2-lea meci...
1)as dori sa joc ofensiv dar deocamdata nu am un stil clar conturat. imi place sa trag cu FH dar daca am un adversar bun atunci stau mai in defensiva. pe scurt cred ca as raspunde mixt.
2)joc mai mult cu FH pentru ca joc in general pe topspin si nu prea imi iese topspinul pe BH.. pe BH ma descurc doar sa tai sau sa scap de minge.
3)joc momentan cu o paleta din comert, este vorba de joola C 4you..
as dori un setup bun pentru a invata tenis cat mai bine. sunt incepator am 15ani.
daca credeti ca merita diferenta mi-as permite si un setup mai scump(500-700 lei).
stiu ca mesajul meu nu prezinta cam nimic concret legat de jocul meu si de aceea alegerea unui setup mi se pare foarte grea..
Asa cum am recomandat si altora cu un joc mixt, cred ca un lemn All+ pana la Off- sa fie ceea ce cauti. Yasaka Sweden Classic, Yasaka Allround Plus, Stiga Allround NCT, Donic Waldner Allround, Yasaka Silverline All Wood, sunt lemne allround foarte bune. Daca vrei Off-, atunci Butterfly Primorac Off- este etalonul, dar sunt multe altele foarte bune, cum ar fi Yasaka Ma Lin Soft Carbon. Pentru o trecere mai usoara de la o paleta hobby la una profesionala, iti recomand niste fete destul de rapide, dar cu control bun: Yasaka Rakza 7 Soft sau Joola X-plode Sensitive, grosime 2.0. Asta daca iei in considerare posibilitatea sa inveti sa si ataci cu BH. Daca vrei ceva mai controlabil la BH, atunci probabil ca Donic Slice de 1,5 mm este o optiune mai buna. Iti va permite si atac de langa masa si e foarte buna la taiat - face spin mare.
Legat de buget - cele propuse de mine ajung in total pe la 400 de lei sau mai putin. Nu trebuie sa dai toti banii pe fete scumpe acum, ai tot timpul sa o faci mai tarziu :)

Paletele mici/medii ajuta pentru a-ti dezvolta precizia?
Multumesc.

Te referi la palete normale , dar ulterior micsorate ? din cate am inteles, unii le modifica pentru a reduce vibratiile si in felul asta de a castiga precizie in lovituri, alt avantaj (pt unii) ar fi acela ca scade considerabil greutatea totala a paletei(lemn mai mic ---> fete mai mici).
Cunosc in Germania un copil de 12-13 ani care in Landesliga (NRW) bate cam tot ce prinde cu un Innerforce AL micsorat de el ridicol de mult, la 14,3 x 14,8 sau ceva in genul. Ultima oara cand am vb cu el imi zicea ca ar mai slefui putin pe margini lemnul, dar i-a recomandat antrenorul sa se potoleasca pana nu ramane doar cu manerul :D . Lemnul fiind deja unul destul de usor, cu fețe de 1,9 fac din paleta lui o "jucarie" de 157grame :) . Cred ca o astfel de modificare a paletei se potriveste mai degraba jucatorilor foarte rapizi care folosesc frecvent in joc flip si care joaca foarte aproape de masa, bazandu-se pe viteza/plasament dar neavand forta in lovituri.

Te referi la palete normale , dar ulterior micsorate ? din cate am inteles, unii le modifica pentru a reduce vibratiile si in felul asta de a castiga precizie in lovituri, alt avantaj (pt unii) ar fi acela ca scade considerabil greutatea totala a paletei(lemn mai mic ---> fete mai mici).
Cunosc in Germania un copil de 12-13 ani care in Landesliga (NRW) bate cam tot ce prinde cu un Innerforce AL micsorat de el ridicol de mult, la 14,3 x 14,8 sau ceva in genul. Ultima oara cand am vb cu el imi zicea ca ar mai slefui putin pe margini lemnul, dar i-a recomandat antrenorul sa se potoleasca pana nu ramane doar cu manerul :D . Lemnul fiind deja unul destul de usor, cu fețe de 1,9 fac din paleta lui o "jucarie" de 157grame :) . Cred ca o astfel de modificare a paletei se potriveste mai degraba jucatorilor foarte rapizi care folosesc frecvent in joc flip si care joaca foarte aproape de masa, bazandu-se pe viteza/plasament dar neavand forta in lovituri.
Cred ca se refera la palete sub 10x10 cm - eu asa am inteles.

Asa cum am recomandat si altora cu un joc mixt, cred ca un lemn All+ pana la Off- sa fie ceea ce cauti. Yasaka Sweden Classic, Yasaka Allround Plus, Stiga Allround NCT, Donic Waldner Allround, Yasaka Silverline All Wood, sunt lemne allround foarte bune. Daca vrei Off-, atunci Butterfly Primorac Off- este etalonul, dar sunt multe altele foarte bune, cum ar fi Yasaka Ma Lin Soft Carbon. Pentru o trecere mai usoara de la o paleta hobby la una profesionala, iti recomand niste fete destul de rapide, dar cu control bun: Yasaka Rakza 7 Soft sau Joola X-plode Sensitive, grosime 2.0. Asta daca iei in considerare posibilitatea sa inveti sa si ataci cu BH. Daca vrei ceva mai controlabil la BH, atunci probabil ca Donic Slice de 1,5 mm este o optiune mai buna. Iti va permite si atac de langa masa si e foarte buna la taiat - face spin mare.
Legat de buget - cele propuse de mine ajung in total pe la 400 de lei sau mai putin. Nu trebuie sa dai toti banii pe fete scumpe acum, ai tot timpul sa o faci mai tarziu

mersi mult pentru sfaturi. lemnul stiga allround NCT mi-a mai fost recomandat dar mi-au fost recomandate fete tenergy. stiu diferenta de pret intre ele dar nu crezi ca alea ar fi mai bune? ma gandeam la 05 sau 80 pe FH si 05 fx pe BH.

dl. Tudor500 sper sa nu deranjez daca vin si eu cu un sfat: pentru un joc mixt cred ca singura tenergy la care ar trebui sa va ganditi este T05fx grosime maxim 1,9 mm. Celelalte cum sunt T05 simplu si T80 sunt pentru joc clar offensive si oricum nu prea se potrivesc pe lemne lente (all all+ off-) si asta indiferent daca e vorba de forehand sau backhand. Stiu ca tentatia tenergy e mare dar nu intodeauna face bine si oricum tenergy nu se foloseste pentru a deprinde tehnici de baza ci pentru a valorifica la maxim tehnici deja bine formate.... Spor la alegeri!

dl. Tudor500 sper sa nu deranjez daca vin si eu cu un sfat: pentru un joc mixt cred ca singura tenergy la care ar trebui sa va ganditi este T05fx grosime maxim 1,9 mm. Celelalte cum sunt T05 simplu si T80 sunt pentru joc clar offensive si oricum nu prea se potrivesc pe lemne lente (all all+ off-) si asta indiferent daca e vorba de forehand sau backhand. Stiu ca tentatia tenergy e mare dar nu intodeauna face bine si oricum tenergy nu se foloseste pentru a deprinde tehnici de baza ci pentru a valorifica la maxim tehnici deja bine formate.... Spor la alegeri!

mersi mult pentru sfaturi. eu cand am intrat pe acest forum nu intelegeam nimic din aceste denumiri si nu stiam absolut nimic despre ele. nu am avut ocazia sa testez nicio paleta profi si de aceea intreb aici pentru a primii mai multe raspunsuri. la un lemn all mi s-a spus ca e ok fete ofensive.

Back
Sus