Întreabă-l pe Durdun (www.pingpongshop.ro)

mersi mult pentru sfaturi. eu cand am intrat pe acest forum nu intelegeam nimic din aceste denumiri si nu stiam absolut nimic despre ele. nu am avut ocazia sa testez nicio paleta profi si de aceea intreb aici pentru a primii mai multe raspunsuri. la un lemn all mi s-a spus ca e ok fete ofensive.
Da, e bine cu un lemn all si fete ofensive, dar mai bine sa fie mai ieftine la prima incercare, ca daca nu-ti plac, irosesti mai putini bani. Eu am recomandat niste fete cu duritate medie pentru control bun si pentru a netezi calea de la o paleta hobby la un profesionala, ca diferenta de viteza este mare si diferenta de control la fel (si nu in sens pozitiv de aceasta data).

Salut,
1. Ce joc practicati
- la serviciu imi place sa atac mingea a 3a daca reusesc sa pun adversarul in dificultate cu serviciul; daca nu atunci undeva la maxim 2 m de masa e locul de unde reusesc sa joc bine.
- la primire imping mingea cu BH-ul dupa care ma retrag in spate si incerc sa atac cat mai repede decisiv.
2.Cu ce jucati mai mult
ma descurc binisor pe ambele parti insa majoritatea mingilor le joc cu BH pt ca am mai mult control.
3. Care este setup-ul actual cu care jucati
Momentam folosesc un DHS Hurricane King 655 cu DHS Hurricane 3 Neo pe FH si Tenergy 25 pe BH.
PROBLEMA: Desi ma descurc bine la jocul pe contre pe ambele parti nu reusesc sa controlez bine mingea in timpul punctului. Mai exact, simt ca nu am destul control pe BH si nu reusesc sa gasesc o fata cu un control bun. Lemnul ma multumeste in mod deosebit deoarece imi da posibilitatea sa atac fara efort de la 2 m de masa insa nu reusesc sa imi pun adversarul in dificultate si majoritatea mingilor se duc ba in fileu, ba sunt prea la indemana adversarului. Ma gandesc sa trec DHS pe BH insa atunci raman cu FH descoperit, deoarece Tenergy e prea rapida acolo.
Aveti o recomandare pt stilul meu?

Salut,

1. Ce joc practicati
- la serviciu imi place sa atac mingea a 3a daca reusesc sa pun adversarul in dificultate cu serviciul; daca nu atunci undeva la maxim 2 m de masa e locul de unde reusesc sa joc bine.
- la primire imping mingea cu BH-ul dupa care ma retrag in spate si incerc sa atac cat mai repede decisiv.

2.Cu ce jucati mai mult
ma descurc binisor pe ambele parti insa majoritatea mingilor le joc cu BH pt ca am mai mult control.

Momentam folosesc un DHS Hurricane King 655 cu DHS Hurricane 3 Neo pe FH si Tenergy 25 pe BH.

PROBLEMA: Desi ma descurc bine la jocul pe contre pe ambele parti nu reusesc sa controlez bine mingea in timpul punctului. Mai exact, simt ca nu am destul control pe BH si nu reusesc sa gasesc o fata cu un control bun. Lemnul ma multumeste in mod deosebit deoarece imi da posibilitatea sa atac fara efort de la 2 m de masa insa nu reusesc sa imi pun adversarul in dificultate si majoritatea mingilor se duc ba in fileu, ba sunt prea la indemana adversarului. Ma gandesc sa trec DHS pe BH insa atunci raman cu FH descoperit, deoarece Tenergy e prea rapida acolo.
Aveti o recomandare pt stilul meu?

Salut,

Setup-ul tau este unul foarte bun, poate BH un pic cam rapid, ai putea sa incerci o fata mai moale ca Donic Bluefire M2, sau Joola Xplode Sensitive, ba chiar Yasaka Rakza 7 soft de 2.0mm.
Consider ca cea mai buna solutie ar fi sa iti iei cateva ore de antrenament sa te poata corecta cineva si cu siguranta vei fi mult mai multumit decat sa schimbi ceva la setup !

imi cer scuze pentru numarul mare de mesaje dar mai am o nelamurire. Credeti ca fetele tenergy ar fi prea greu de controlat pentru mine care sunt obisnuit cu paleta hobby? Am inteles diferenta de bani si ca daca nu o sa-mi placa voi arunca mai multi bani dar sunt destul de hotarat sa ma apuc de tenis de masă. as dori un raspuns va rog si daca credeti ca fetele tenergy nu ar fi bune atunci imi puteti recomanda va rog o fata FH si una BH?
multumesc anticipat

Fetele Tenergy sunt foarte bune. Insa daca doriti ceva mai ieftin puteti sa optati cu incredere pentru Yasaka Rakza 9 max FH, iar pe BH Yasaka Rakza 7 soft 2.0mm.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Buna ziua,
Am si eu nevoie de un sfat, de cam jumatate de an m-a prins si pe mine microbul tenisului de masa. Sunt incepator dar vreau sa progresez.
1. Ce joc practicati
- pe FH imi place sa joc mai rapid, cu o incercare de topspin, sau acopar mingea si o lovesc tare. Ma descurc OK si la efecte zic eu...
- pe BH sunt destul de slab, tot ce vreau e sa dau mingea in teren...si incet incet sa imprim si efecte.
2.Cu ce jucati mai mult
- joc mai mult cu FH
Lemn: LKT Instinct+ http://www.prospin.ro/produs/lkt-instinct-plus
Forehand: LKT Rapid Speed http://www.prospin.ro/produs/lkt-rapid-speed
Backhand: LKT Rapid Soft http://www.prospin.ro/produs/lkt-rapid-soft
Intrebari: e bun ce am, ma ajuta sau ma incurca sa progresez? Ce pot sa schimb in mai bine?
Multam anticipat.

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat, in achizitia unei palete noi. Mentionez ca sunt incepator si nu am un stil bine conturat, dar imi doresc sa progresez.
1. Ce joc practicati:
- pe FH imi place sa joc mai rapid, cu o incercare de topspin, sau acopar mingea si o lovesc tare. In aparare deocamdata prefer capacele, sau atunci cand ma pot indeparta de masa sa returnez - din pacate nu suficient de puternic. Am probleme in returnarea serviciile cu efect mare, si la anumite topsin-uri;
- pe BH imi place sa joc cu taiate, sau sa atac, dar fac greseli multe mai ales cand atac mingile inalte (nu le acopar suficient);
- in general joc de la distanta medie.
2. Cu ce jucati mai mult:
- joc un pic mai mult pe FH (sa zicem 60% vs 40% dar difera in functie de adversar)
3. Care este setup-ul actual cu care jucati:
- Lemnul este destul de lent, nu stiu exact de tip fiind homemade (cred ca facut de Pop Danut, are manerul de pluta, dar nu stiu sigur tipul, paleta am achizitionat-o SH si nu am cerut detalii);
- FH si BH fete chinezesti DHS Hurricane 3 cu burete de 2.5 mm (buretele pare destul de tare).
Simt ca aceasta paleta este cam grea, nu am control suficient mai ales la jocul din apropierea mesei si uneori la capace, si nu este suficient de rapida la atac.
Ma gandesc la un setup de genul:
Lemn: -var1 by Levi All+ sau Off-
-var2 Butterfly Primorac Off-
-var3 Yasaka Sweden Clasic All+
Fete: - var1 Jolla X-plode Senzitive 2mm
- var2 Yasaka Raska7 soft
Intrebari: stiu ca in primul rand trebuie sa-mi imbunatatesc tehnica de joc, dar o paleta contruita folosind unul din exemplele de mai sus, credeti ca m-ar ajuta sa progresez mai repede?
In cazul in care cumpar un lemn de la Levi (lemnele lui sunt foarte laudate si la preturi bune), si fete Jolla de exemplu, cum ar trebui sa procedez pentru taierea si lipirea fetelor? Prefer ca paleta sa arate bine, chiar daca platesc pentru acest serviciu (mie teama ca neavand exeprienta, daca am sa o fac eu, nu o sa iasa prea bine).
Multumesc.

Ultima editare:
Buna ziua,
Am si eu nevoie de un sfat, de cam jumatate de an m-a prins si pe mine microbul tenisului de masa. Sunt incepator dar vreau sa progresez.
1. Ce joc practicati
- pe FH imi place sa joc mai rapid, cu o incercare de topspin, sau acopar mingea si o lovesc tare. Ma descurc OK si la efecte zic eu...
- pe BH sunt destul de slab, tot ce vreau e sa dau mingea in teren...si incet incet sa imprim si efecte.
2.Cu ce jucati mai mult
- joc mai mult cu FH
Lemn: LKT Instinct+ http://www.prospin.ro/produs/lkt-instinct-plus
Forehand: LKT Rapid Speed http://www.prospin.ro/produs/lkt-rapid-speed
Backhand: LKT Rapid Soft http://www.prospin.ro/produs/lkt-rapid-soft
Intrebari: e bun ce am, ma ajuta sau ma incurca sa progresez? Ce pot sa schimb in mai bine?
Multam anticipat.
Paleta este foarte buna pentru inceput. Te va ajuta sa-ti conturezi miscarile si sa le dezvolti. Ce ti-ar trebui, probabil, este un antrenor, sa-ti explice miscarile si sa-ti corecteze postura, sa te ajute sa progresezi. Fara antrenor vei deprinde miscarile care iti cer minim de efort, si acestea sunt rareori corecte. Daca nu faci miscari corecte, un adversar experimentat va sti sa profite de diferitele neajunsuri ale miscarilor tale: repozitionare lenta pentru urmatoarea lovitura, topspin dat doar cu mana, fara transfer de greutate si fara rasucire - acestea sunt exemple de cele mai frecvente greseli.
Concluzie: pastreaza paleta inca 6 luni si cauta un antrenor.

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat, in achizitia unei palete noi. Mentionez ca sunt incepator si nu am un stil bine conturat, dar imi doresc sa progresez.
1. Ce joc practicati:
- pe FH imi place sa joc mai rapid, cu o incercare de topspin, sau acopar mingea si o lovesc tare. In aparare deocamdata prefer capacele, sau atunci cand ma pot indeparta de masa sa returnez - din pacate nu suficient de puternic. Am probleme in returnarea serviciile cu efect mare, si la anumite topsin-uri;
- pe BH imi place sa joc cu taiate, sau sa atac, dar fac greseli multe mai ales cand atac mingile inalte (nu le acopar suficient);
- in general joc de la distanta medie.
2. Cu ce jucati mai mult:
- joc un pic mai mult pe FH (sa zicem 60% vs 40% dar difera in functie de adversar)
3. Care este setup-ul actual cu care jucati:
- Lemnul este destul de lent, nu stiu exact de tip fiind homemade (cred ca facut de Pop Danut, are manerul de pluta, dar nu stiu sigur tipul, paleta am achizitionat-o SH si nu am cerut detalii);
- FH si BH fete chinezesti DHS Hurricane 3 cu burete de 2.5 mm (buretele pare destul de tare).
Simt ca aceasta paleta este cam grea, nu am control suficient mai ales la jocul din apropierea mesei si uneori la capace, si nu este suficient de rapida la atac.
Ma gandesc la un setup de genul:
Lemn: -var1 by Levi All+ sau Off-
-var2 Butterfly Primorac Off-
-var3 Yasaka Sweden Clasic All+
Fete: - var1 Jolla X-plode Senzitive 2mm
- var2 Yasaka Raska7 soft
Intrebari: stiu ca in primul rand trebuie sa-mi imbunatatesc tehnica de joc, dar o paleta contruita folosind unul din exemplele de mai sus, credeti ca m-ar ajuta sa progresez mai repede?
In cazul in care cumpar un lemn de la Levi (lemnele lui sunt foarte laudate si la preturi bune), si fete Jolla de exemplu, cum ar trebui sa procedez pentru taierea si lipirea fetelor? Prefer ca paleta sa arate bine, chiar daca platesc pentru acest serviciu (mie teama ca neavand exeprienta, daca am sa o fac eu, nu o sa iasa prea bine).
Multumesc.
Salut!
Iti recomand o paleta cu lemn Yasaka Sweden Classic, Yasaka Silverline All Wood sau Stiga Allround NCT sau alt lemn care iti place in zona All+ -> Off- (daca ai sa cauti mai sus, am recomandat o lista mai lunga de lemne bune asemanatoare cu cele de mai inainte), cu fetele specificate de tine (oricare varianta, grosime 2.0 mm - sunt foarte asemanatoare). Recomand mereu aceste lemne pentru invatare - sunt bune si au control mare si jocul cu ele este foarte placut, dar presupun ca nu ai un antrenor (daca ai, ar fi bine sa-l intrebi pe el).
Lemnele facute de dl. Levi sunt, de asemenea, o varianta foarte buna, dar trebuie fie sa stii ce lemn vrei, fie sa-l consulti pe dl. Levi pentru acest lemn (ii spui viteza pe care o doresti si cum vrei sa fie - mai elastic, mai rigid, mai tare, mai moale etc.). Calitatea este exceptionala.
Daca nu ai posibilitatea sa-ti lipesti singur paleta, atunci daca vei cumpara lemnul si fetele de la unul dintre vanzatorii de echipamente de la noi
- http://www.vivasportshop.ro - Yasaka, Donic,
- http://www.ttsport.ro Joola, Yasaka, Butterfly, TSP etc.
- http://www.tt-shop.ro - Butterfly
- http://www.tenismasa.ro - Xiom, Donic, Nittaku
- http://www.stiga-tenis.ro - Stiga
sunt sigur ca vei primi paleta asamblata perfect si gratuit.
P.S. Doar schimbarea paletei nu te va ajuta prea mult sa progresezi. Antrenamentul face asta.

buna ziua.
as dori un ajutor in alegerea unei palete, recomandare.nu m-am hotarat asupra unui setup.doresc sa il schimb pe cel cu care joc acuma.
de un an de zile joc cu o paleta formata din lemn donic blackthunder v1 senso si fete donic coppa x3. joc bine atat pe bh cat si pe fh.
practic un joc de atac,aproape de masa si la semidistanta, cu accent mare pe topspin. imi place sa atac primul, nu imi place sa joc taiat deloc. singura problema cu care ma confrunt e legata de mingile taiate puternic aproape de masa, in special la serve si la capace. acest lemn mi se pare un pic prea rigid si cu control nu prea bun. as dori sa imi schimb paleta sau sa continui cu acest lemn dar cel putin cu alte fete. mi-ar place un lemn la fel de rapid dar cu putin mai mult control. precizez ca nu am mai jucat cu alte lemne.
va multumesc mult

Salut,
Ceea ce facem noi aici sunt doar niste sfaturi, pentru unii utile, pentru altii nu. Nu putem garanta ca jocul se va imbunatatii cu ceea ce recomandam noi, neavand o sursa de informare corecta d.p.n.d.v (cum spun eu ca dau topsin, poate sa spuna si x-ulescu, aia nu inseamna ca ni s-e potrivesc aceleasi fete)
Varianta de a-ti face setup-ul cu LKT Instinct+ si Friendship 729 OEM pentru inceput e foarte buna avand in vedere setup-ul anterior.
Totusi iti recomand pe acest lemn LKT, fata Red Diamond tot de la brand-ul LKT, pe FH, iar pe BH Friendship Focus Snipe.
Toate cele bune si spor la treaba !
Sarbatori fericit si un an nou mai bun !
George Durdun
Am reușit zilele trecute sa comand paleta pentru care am cerut sfaturi aici și azi am ridicat coletul. La recomandarea lui Vlad am schimbat fața Friendship Focus Snipe III cu LKT Rapid Soft pentru a putea ?nvața mai mult topspin-ul și pe rever.
La prima impresie fața LKT Red Diamond pare cam avansata pentru mine, adica rapida și destul de lipicioasa. Sa vedem cum ma ?mpac cu ea dupa ce joc puțin cu paleta.
Mulțumesc pentru sfaturi!

buna ziua.
as dori un ajutor in alegerea unei palete, recomandare.nu m-am hotarat asupra unui setup.doresc sa il schimb pe cel cu care joc acuma.
de un an de zile joc cu o paleta formata din lemn donic blackthunder v1 senso si fete donic coppa x3. joc bine atat pe bh cat si pe fh.
practic un joc de atac,aproape de masa si la semidistanta, cu accent mare pe topspin. imi place sa atac primul, nu imi place sa joc taiat deloc. singura problema cu care ma confrunt e legata de mingile taiate puternic aproape de masa, in special la serve si la capace. acest lemn mi se pare un pic prea rigid si cu control nu prea bun. as dori sa imi schimb paleta sau sa continui cu acest lemn dar cel putin cu alte fete. mi-ar place un lemn la fel de rapid dar cu putin mai mult control. precizez ca nu am mai jucat cu alte lemne.
va multumesc mult
Salut!
Daca lemnul este rigid, atunci are control bun la capace si la smash-uri, dar pentru topspin trebuie sa muncesti mai mult. De asemenea, un lemn rapid este greu de controlat langa masa, daca nu te antrenezi (adica joci doar meciuri).
Cum stilul tau este bazat pe topspin, iti recomand Yasaka Ma Lin Extra Offensive, care are viteza foarte buna (poate nu cat lemnul tau actual, dar suficienta) si participa mult la topspin - mingile taiate vor fi usor de atacat. Controlul este bun la capace.
Paleta recomandata de mine este buna pentru un joc de topspin de langa masa si semi-distanta si exista multe alte combinatii apropiate. La Yasaka mai gasesti interesant si lemn Yasaka Extra 7 (ceva mai lent ca YEO, mai mult control), Max Wood (mai rapid, comparabil cu Stiga Clipper), Extra Special (7 straturi cu nuc - rigid - la suprafata) sau Galaxya (7 straturi). Oricum, prima mea alegere ramane YEO, care are si un pret bun. La Butterfly m-as uita la Korbel, W5, la Stiga - Ebenholz V, Rosewood V, Clipper Wood.
Totusi, Coppa X3 sunt fete foarte moi, care nu merg pe Yasaka Extra Offensive - combinatia ar fi prea moale. Iti recomand sa pui Rakza 9 2.0 pe ambele parti sau, daca ti se pare ca sunt prea tari fetele, Yasaka Rakza 7 Soft, mai ales la BH. Alternative la fete: Joola Xplode Sensitive la BH, Xiom Vega Euro, Omega IV Euro. Pentru FH: Xiom Sigma Pro sau Euro, Donic Bluefire M1 sau M2 (aceasta din urma e ceva mai moale, cu mai mult control).
Iti recomand sa probezi o paleta care este compusa macar cu una dintre componente inainte de a cumpara. Daca vrei, poti proba ceva palete la Viva Sport, dar sunt convins ca si ceilalti vanzatori consacrati te vor ajuta sa probezi si sa gasesti o combinatie foarte buna.

De asemenea, un lemn rapid este greu de controlat langa masa, daca nu te antrenezi (adica joci doar meciuri).

Mai sunt si exceptii la regula asta, cum ar fi de exemplu Innerforce AL. Extrem de bun control in jocul scurt, la preluare parca pui mingiile cu mana langa fileu iar la serve se poate genera enorm de mult spin cu el :) dar si rapid, uneori parca prea rapid ... din cauza/datorita Arylatului din el, este foarte elastic deci ar putea fi si el o alternativa la ce cauta andi_mirel ("ridica" foarte usor mingiile taiate puternic,rapid,control bun). Eu l-am luat pt ca vroiam ceva identic ca si constructie cu Boll Spark (din pacate nu se mai fabrica) si l-am ales foarte usor in speranta ca va fi mai lent ... apoi am comparat Innerforce AL(82g)+Vega Pro 1,8 cu un Spark(88g)+Omega Pro max si tot e cu 2 numere mai rapid Innerforce AL :(

Mai sunt si exceptii la regula asta, cum ar fi de exemplu Innerforce AL. Extrem de bun control in jocul scurt, la preluare parca pui mingiile cu mana langa fileu iar la serve se poate genera enorm de mult spin cu el :) dar si rapid, uneori parca prea rapid ... din cauza/datorita Arylatului din el, este foarte elastic deci ar putea fi si el o alternativa la ce cauta andi_mirel ("ridica" foarte usor mingiile taiate puternic,rapid,control bun). Eu l-am luat pt ca vroiam ceva identic ca si constructie cu Boll Spark (din pacate nu se mai fabrica) si l-am ales foarte usor in speranta ca va fi mai lent ... apoi am comparat Innerforce AL(82g)+Vega Pro 1,8 cu un Spark(88g)+Omega Pro max si tot e cu 2 numere mai rapid Innerforce AL :(
Pana la urma esti multumit de Innerforce AL sau nu? :) Eu nu am incercat lemnul, doar am dat cu mingea pe el, nu stiu ce poate la masa, insa mi-a facut o impresie buna. Totusi, mie nu-mi place simtul de arylate pur, de altfel nici cel de arylate-carbon, dar acesta din urma e mai "comestibil". Arylate pur s-ar traduce in sweet-spot mare si elasticitate, dar simtul e cam ciudat, cand dai tare zici ca s-a spart mingea. Innerforce AL mi s-a parut diferit.

Pana la urma esti multumit de Innerforce AL sau nu? :) Eu nu am incercat lemnul, doar am dat cu mingea pe el, nu stiu ce poate la masa, insa mi-a facut o impresie buna. Totusi, mie nu-mi place simtul de arylate pur, de altfel nici cel de arylate-carbon, dar acesta din urma e mai "comestibil". Arylate pur s-ar traduce in sweet-spot mare si elasticitate, dar simtul e cam ciudat, cand dai tare zici ca s-a spart mingea. Innerforce AL mi s-a parut diferit.

Innerforce AL e unul din acele lemne (sigur ai intalnit si tu cel putin o duzina in categoria asta) cu care face o mare placere sa joci, cu care reusesti lovituri ce nu iti ies cu niciun alt lemn, care e lucrat perfect (manerul concav e totusi foarte subtire) si sta perfect in mana dar care are un handicap si in final il arunci in dulap :) . Eu mai tot trag de mine sa il mai pun la treaba, dar ma deranjeaza ca e cam rapid... Fiind si extrem de elastic (Arylate fara carbon , cum ai zis si tu = elasticitate) si cu un feeling foarte moale, trebuie neaparat jucat cu fețe tari, care arunca mingea nu foarte sus, altfel devine prea imprecis si "catapulteaza" prea mult mingea. Vega Pro ar trebui sa fie fața ideala pt lemne din familionul "Arylate" gen Spark, Bazelart, Keyshot Light, Innerforce AL, Yinhe Stock dar, cum am zis, pana si cu Vega Pro 1.8 e destul de racheta. Ai vreo alta sugestie de fața sa probez pe el ?
Ce imi place in mod deosebit la el este ca genereaza un spin urias la serva si fiind moale poti da usor serve scurte si cu extrem de mult spin. La topspin tot asa, daca mingea e lovita corect are o traiectorie foarte arcuita si adversarul poate foarte greu sa faca block sau contra. In schimb cu Innerforce AL flip/contre si alte lovituri drepte nu merg asa de bine cum ar merge cu un Spirit/ALC si alte lemne cu carbon.

Fete tari care arunca mingea mai putin cand dai drept, dar care arunca tare in spin sunt Vega Pro sau Donic Bluefire M1 si M2. Probabil ca M2 sunt ceea ce cauti tu, pentru ca au burete mai moale, iar simtul este de fata tare (topsheetul este tare), dar grosimea macar de 2.0, nu de 1,8, ca ajungi la lemn si lemnul elastic n-o sa-ti ofere siguranta pentru lovitura.

va multumesc foarte mult de sfaturi. va multumesc si pentru multitudinea de solutii la cererea facuta. cred ca cel mai bine e sa incerc produsele propuse de dumneavoastra. cam asta aveam in gand dar nu stiam nici ce sa probez mai ales ca nu sunt la un nivel avansat de cunoastere a acestui sport

Salut !
Setup-ul curent :
lemn gambler black whirlwind http://www.tabletennisdb.com/blade/gambler-black-whirlwind.html
fete : 729 cream transcend http://www.tabletennisdb.com/rubber/729-cream-transcend.html
Cand am luat-o cautam o paleta de beginner, si prima impresie a fost dezamagitoare : mi s-a parut prea rapida si imprevizibila. Cu timpul am invatat s-o stapanesc mai bine, dar tot ma deranjeaza viteza(in mod deosebit la serve si lovituri scurte) si ca sa am control la apropiere trebuie s-o tin mult prea moale si tot nu "simt" mingea (nu am destula experienta sa stiu daca e de la lemn sau de la mine). Insa problema de care nu pot sa scap la paleta asta e priza : zona de tranzitie dintre maner si restul paletei e prea mare si nu pot sa o cuprind cum trebuie :(
Imi place sa joc mingii scurte alternand efectul si directia pina cand adversarul imi returneaza ceva "atacabil". Nu ma deranjeaza nici cand adversarul serveste lung si pot sa "rup" dar nu e fun cand se termina repede :D . Cand am ocazia sa atac prefer topspin-ul pe backhand, si cam 70% din loviurile mele sunt cu backhand-ul (inclusiv servele).
Am incercat aceasta paleta http://www.ttsport.ro/palete-asamblate/joola-carbon-pro-787.html , si mi s-a parut mai lenta si cu ceva mai mult efect, iar priza e mult mai comoda (paleta aceasta e putin mai mica decat cea pe care o am), dar n-am avut cum sa petrec suficient timp cu ea ca sa-mi dau seama daca e ce vreau.
Am bagat nasul prin forumuri si review-uri si cred ca variantele de mai jos ar fi ok pt un beginner cu buget mic , dar vreau sa aflu parerea voastra inainte sa fiu din nou dezamagit de ce cumpar :D
lemn : YASAKA Sweden Classic sau BUTTERFLY Timo Boll All
fete : joola 4 all
va multumesc anticipat

Salut baieti,
Zic sa profit de experienta si amabilitatea voastra si sa va stresez un pic.
Am un joc ofensiv, mixt (in sensul ca folosesc in egala masura FH si BH) si urmatorul setup: lemn Vladone si fete Acuda S2.
M-am apucat de antrenamente cam de 1 am si acum vreau sa schimb fetele. Ma gandesc sa pun Joola x-plode sensitive. Cum credeti ca s-ar comporta paleta mea in caz ca ma hotarasc la schimbarea asta? Ce diferente ar fi? Desigur sunt deschis si la alte sugestii din partea voastra.
Merci mult si bafta,
Gelcu
ps. ma intereseaza ca fetele recomandate (daca e cazul) sa fie usoare - lemnul are deja 95 gr.

Ultima editare:
Salut.
Mai intai cateva cuvinte despre mine:
Am jucat mult cand eram copil, cam prin liceu am abandonat insa mi-as dori sa ma reapuc pentru ca imi place. Probabil ca as putea sa ajung la o sala cel mult de 2 ori pe saptamana.
Ce joc practicati
Defensiv (aparare): acum pentru ca nu mai am deprinderile necesare. Cand jucam de obicei atacam la a 3-4-a minge...si se duceau acolo unde vroiam eu. In general incerc sa returnez cat mai rapid, scurt si plasat serva primita fara sa imprim efect mingiei insa situatia se schimba si folosesc efect daca schimbul de mingii se prelungeste. Cand mingea trece de o anumita inaltime incerc sa atac Fh / Bh in functie de pozitie.
- langa masa
2.Cu ce jucati mai mult
Mixt
N-am, asta e si problema mea acum...
Ca preferinte m-am impacat bine cu fete cu aspect lucios insa care imprimau efect mingei. Nu mi-au placut niciodata paletele moi preferand mai totdeauna pe cele cu duritate de la medie in sus. Cea mai buna experienta avuta in tinerete a fost cu palete "Individual", spin + viteza, mai erau de gasit si Butterfly-uri insa precum am scris erau prea moi pentru stilul meu. Cand n-am avut "Individual" jucam si eu cat tot omul cu "Meteor"...cu care ma impacam suficient de bine cat erau noi si imprimau efect.
In zilele noastre am mai jucat cu un Timo Boll Platin(imprumutat, evident) si mi-a placut duritatea spin-ul si controlul.
O cunostinta mi-a recomandat sa imi fac o paleta din Yasaka All + Yasaka Mark V insa omul merge la competitii iar bugetul necesar este peste posibilitati...
Ca buget, dat fiind frecventa destul de redusa cu care pot merge la sala, as prefera sa nu platesc mai mult de 200 Lei.
A, inca ceva destul de enervant, ideal ar fi sa pot testa "obiectul muncii" inainte sa il cumpar...asta insemnand ca nu elimin posibilitatea unei palate SH.
Multumesc anticipat pentru sugestii.
Respecte!
Ma puteti ajuta?

Ultima editare:
Back
Sus