Agnita - sala de antrenament tenis de masa

Cupa Mos Craciun"
Vestea sosirii lui "Mos Craciun" a reunit aseara la sala toate cele patru grupe(generatii) de ping-pongisti si o asistenta pe masura,reprezentata de parinti,rude si prieteni,sustinatori inflacarati ai celor dragi.Am fost martorii unor adevarate momente de "magie" realizate de catre toti protagonistii,dar cei mai mici dintre ei,Yanis si Andreea,de 3 anisori,ne-au emotionat pana la lacrimi jucand pe masa,sub masa si la masa cu o dezinvoltura demna de adevarati campioni!!!
La grupa mijlocie(pana la 14 ani) podiumul a fost ocupat de Arpad Kondort,Valentin Toader,Razvan Malancravean si Casian Crisan.
Grupa mare a jucat amestecat cu grupa "old-boys" ,castigatorii fiind George Toader,Eftimie Adrian,Paul Oancea si Josef Puiulet.
Mos Craciun nu a ramas indiferent la "performantele" lor si i-a premiat pe toti copiii cu medalii,diplome si multe,multe dulciuri!Surprizele pentru copii nu s-au terminat aici,la robotul de acum o luna adaugandu-se acum si o masa noua Joola 2000S,palete,lemne,fete,huse si mingi!!!!!Mos Craciun a fost foarte darnic cu noi in acest an,rasplatindu-ne pe fiecare pentru munca si rezultatele obtinute!
Multumind pentru cadouri,copiii au insotit plecarea Mosului interpretand o frumoasa colinda,cu sperante mari intr-un Craciun cat mai fericit pentru toti copii!

drept mulțumire pentru dărnicia lui Moș Crăciun, anunț clubul unde m-am „călit” că m-am înscris primul la tabăra de la Sibiu... nici nu se știe încă programul :D

ar fi fain dacă aș mai avea un coleg agnițean în tabără. știu că Răzvan a venit cu multe lecții bine ?nvățate de la Brașov.... i-ar prinde bine o „aprofundare”

...sau vă e cam frică să nu vă bată din ce în ce mai des, pe cei mai „avansați” de pe acolo? :D

Nothins is impossible!!

Se crapa iar de ziua...e pace si liniste-mprejur,
Dumineca speciala,se simte alt'aroma....
Pe masa,langa paleta,se vede o DIPLOMA
Pe care scrie.....exact ca-n vise........Campion Amatur!!!!

.........Au trecut mai bine de sase ani de cand mi-am redescoperit pasiunea pentru ping-pong..
.........au trecut mai bine de cinci ani de cand am descoperit Amaturul!!!!
.........au trecut mai bine de trei ani de cand am inaugurat sala"noastra"

.........iar pentru mine,in anul acesta,un vis a devenit realitate!!!!!!!
A visa nu este interzis,indiferent de varsta,si se intampla uneori ca visele sa se transpuna in realitatea cotidiana.Nu stiu cum,dar pur si simplu se intampla.....iar daca ti se intampla inseamna ca traiesti cu adevarat!
Va urez tuturor,colegi si prieteni din Amatur,sa nu incetati sa visati niciodata caci,altfel,nu veti trai satisfactia frumoasa a unui vis implinit!

"Craciun fericit"

Ultima editare:
Din pacate visele au fost intodeauna in vremurile grele ,singurul refugiu ,pentru multi, in fata realitatii crude,dar au ramas speranta vie a tuturora celor ce cred in mai bine si bineinteles in viitorul lor.

A visa un "Craciun Fericit" si a nu avea parte de asa ceva, este f trist,de aceea nu imi ramane decat sa va urez "Un Craciun Fericit" pe care sa-l traiti din plin.

EMI

Oracolul din Agnita"
Rememorand inceputurile "tenisului de masa" in Agnita,in garajul de la lucru sau la "sala" noastra de la Prut,multe dintre amintirile noastre sunt strans legate de prezenta lui Alin,Maestrul Adimucu de azi!
Sedintele noastre de "antrenamente" nu au fost niciodata plictisitoare,chiar daca "talentul" nu l-a dat niciodata afara din casa!In schim ambitia,perseverenta si mai ales disponibilitatea au constituit dintotdeauna "armele" lui de baza iar umorul fin(sec,englezesc!!) si talentul literar innascut scoteau la iveala adevarate franturi de "geniu".Reparcurgand multe dintre intalnirile nostre nu pot sa nu remarc,de atunci si pana in prezent,veridicitatea(implinirea) prezicerilor sale!!!!
A fost primul care a prezis ca la Agnita va "poposi" in 2014 un trofeu Amatur!!!....si eu am visat,ca multi altii dintre noi,dar punand in balanta factorii pro si contra nu aveam motive intemeiate sa cred ca se poate si materializa!!!
Am fost martor in cel putin doua situatii cand,la turnee,pronosticurile sale privind castigatorul se adevereau in totalitate(si asta in ciuda unei "indrazneli" exagerate,la limita aberatiei!!!)
Dar pentru mine,cel mai elocvent exemplu de prezicator cu acte in regula a fost acum mai bine de patru ani trecuti.......
Intotdeauna dupa o "miscare" buna de vreo doua ceasuri obisnuiam sa stam la taclale in fata unei beri,el ascultand fascinat "aventurile" mele din Amatur.Nu am exagerat niciodata cu nimic lucrurile care le-am vazut sau cele care le-am trait pe viu la turnee,nici victoriile putine pe-atunci,ce-i drept, dar nici infrangerile foarte multe,mai ales ca "personajele" mele erau cat se poate de vii,dar niciodata nu ma gandeam ca cei in cauza vor deveni "eroii" unei poezii........
pana cand,intr-o seara,mi-a marturisit ca este foarte tentat,chiar si numai din povestile mele,sa scrie o carte despre tenis de masă si Amatur!Dupa cum stiti cu totii anul trecut,dupa "lupte seculare" (care au durat aproape doi ani,ha,ha),cartea despre Amatur si amaturisti exista!!!
"Oracolul din Balcesti" (Mitica Dragomir) se baza in toate prezicerile sale pe "relatiile" stranse pe care le avea cu conducatori si jucatori,personaje dubioase din lumea fotbalului si mafia pariurilor,liga,etc......si tot avea farmec!
Adimucu se bazeaza pe flerul sau deosebit si poate pe norocul pe care il confera acea farama de geniu neinteles(de unii)ce seamana cateodata mai mult a penibil sau absurd!Dar,cel putin pana in prezent,prezicerile sale s-au adeverit in totalitate,si asta in ciuda "scepticismului" mai mult sau mai putin "voalat"a multora dintre amaturisti,personaje cu nume si fara nume a creatiilor sale "literare".
Sa ne traiesti Adimucu,"Oracolul de pe Hartibaci"!

maestre, din păcate la Loto n-am succes :D

căci eu visez acum la ceva frumos și... adevărat care să se întâmple la Agnita.
iar pentru asta numa bine ar pica un jackpot :D

Antrenamentele continua cu aceeasi intensitate si in 2015,caldura si lumina adecvate facand conditiile fiind f bune pentru aceasta iarna geroasa.Saptamana aceasta vom definitiva "lotul" de jucatori participanti la tabara de la Sibiu din februarie si,chiar daca ar fi sa facem naveta cu o masina in fiecare zi,tot o sa avem cativa reprezentanti.Numele "grele" ale antrenorilor prezenti sunt o garantie a seriozitatii cu care organizatorii trateaza acest eveniment.Mult succes!

Primul antrenament al copiilor dupa "tabara" de la ARIA a constituit un (alt)moment de satisfactie pentru mine.De la cel mai mic(Andrei) pana la cel mai mare(Alex si George),la toti am remarcat o imbunatatire substantiala in pregatire,gandire si exprimare in joc.
Lucrul care m-a frapat si mai tare a fost prezenta altor 4 copii(3 fete si un baiat) care au venit pentru prima oara la sala noastra impulsionati de povestile si "aventurile" din tabara a colegilor de scoala!
Nu-mi ramane decat sa le multumesc inca o data organizatorilor si antrenorilor din tabara pentru rabdarea si disponibilitatea de care au dat dovada,pentru profesionalismul cu care au tratat pe toti participantii.Sincere multumiri!
PS Un simplu gest,ca cel facut de Emi cu oferirea de tricouri tuturor participantilor,a insemnat foarte mult pentru niste copii care acum incep sa priceapa tenisul si pe cei din jurul fenomenului!CHAPEAU!

A fost cu adevarat un week end de vis al "tenisului" romanesc!
Locul I la tenis de camp prin Simona!
locul I la tenis de masă prin Berni si Eli!
Locul I la tenis cu piciorul prin Papy(subsemnatul) si Yanis(nepotelul) in proba de dublu la "mondialele" de la mine de acasa(sic!!ha,ha)
Hai Romaniaaaaaa!

Pe langa martisorii obisnuiti,inceputul lui martie ne propune si aniversarea zilei de nastere a colegului nostru Alin,alias Adimucu.Aniversarea celor 44 de ani coincide,in seara asta,cu intalnirea de ramas bun inaintea acceptarii unei noi provocari pe taramuri straine,in Germania.Pe langa sanatate si fericire,ii uram sa aiba parte de multe impliniri si satisfactii de toate felurile.Un sincer "La multi ani",Aline!

CAMPION JUDETEAN
Campionatul judetean rezervat elevilor si scolarilor s-a desfasurat si in acest an in cocheta sala de tenis de masă a clubului sportiv Romgaz Mediaș.Competitia a fost dominata de sportivii de la Romgaz,cum era de asteptat,insa am avut si noi un prilej de bucurie si mandrie prin colegul nostru de club Toader George,elev in cl a XI a la Liceul "AT Laurian" care a ocupat locul I la sectiunea IX-XII si ne va reprezenta judetul la faza pe tara!BRAVO George!Felicitari si mult success la faza pe tara care va avea loc week endul acesta la Odorhei!!!
La aceeasi sectiune Alex Nechita,liderul copiilor de la Agnita si unul dintre favoritii competitiei,a obtinut locul III.
La sectiunea elevi cl V-VIII,copii nostrii au obtinut locurile III si IV prin Toader Valentin si Kondort Arpad!
Rezultatele obtinute de copiii din Agnita sunt remarcabile si,cu un pic de sansa,puteau fi chiar inbunatatite.Le adresam felicitarile nostre si indemnul "spor la antrenamente" pentru ca numai cu munca asidua se pot inbunatati aceste rezultate si se pot obtine performante frumoase!
Hai Agnita!

Ultima editare:
Bravo, George!!! Da cu un ochi parca nu pot sa rad, ca de Alex n-ai scris ca merge si el la faza pe tara... mare pacat.

Asadar avem deja doua titluri de campion judetean acolo. Geo si... George :D Csaby, nu crezi ca ai putea folosi chestia asta intr-o discutie serioasa cu autoritatile locale? Asta legat de directia cam trista spre care se indreapta situatia sportului agnitean si implicit a firavei sectii de tenis de masă...

Profitand de cele cateva ore libere din programul incarcat al taberei,baietii din Victoria condusi de Emi (Muri,Cristi,Liviu si Sile) au poposit aseara la sala noastra.Incarcati cu multe lemne,fete si palete de testare,care mai de care,Emi si Muri au predat copiilor si celorlalti colegi prezenti teme de antrenament si strategii de joc cu diverse materiale.Cu un chef teribil de "joaca",cei 17 prezenti am pus-o de un "B",la care victorienii au presarat panica printre noi prin Jhang-"Zico"-Mu-ri-an,castigator meritat al "finalei"mari in fata colegului nostru Adrian,si prin Emi-"Mau -Lung" cu Cho urile lui inconfundabile in fata lui George jr in finala mica."Binecuvantati" de colegul nostru,parintele Endre,ne-am "repozitionat" apoi la standul materialelor "interzise" si ne-am tratat cu totii (paletele) cu "boostere" din gama "beers&vine" admise de regulamentul amatur in vigoare!!
Multumim pentru vizita si va mai asteptam si cu alte ocazii!

...iar cine-și mai oprește telefonul ca să doarmă, ca mine să pățească :P

Antrenamentele au capatat o alta dimensiune in ultima vreme,copiii pregatindu-se serios pentru turneul din 13 iunie de la "sala mare".Cei mai "vechi" dintre ei incearca sa impartaseasca si celor mai noi sositi ceva din "tainele" tenisului de masa si din "Cho"urile victorioase.Vestea turneului s-a raspandit cu repeziciune in oras,bunici si parinti fiind deja "somati" de catre "actorii principali"sa vina la sala sambata viitoare in numar cat mai mare.Cel mai mic dintre toti,Yanis,nepotelul meu de 3 ani jumate,asteapta cu nerabdare sa participe la primul sau turneu adevarat si,mai mult de-atat,sa dea prima serva pe masa.Pana atunci,dupa fiecare minge lovita puternic cu forhandul,in sala se distinge clar strigatul sau plin de bucurie si .....Cho,cho,cho!!!!!

Nenumarate sunt exemplele din lumea sportului,cand cel "mic" ii calca pe urme celui "mare"!
Antrenamentele de la sala din anul asta au evidentiat tot mai mult dorinta de afirmare a fratilor Toader,George(17 ani) si Valentin(13 ani).Motivat de "rivalitatea" cu Alex Nechita,"liderul" generatiei '97,George a inteles ca numai prin munca se poate afirma si "a strans din dinti la antrenamente" mai mult ca oricare,si-a imbunatatit jocul si intarit mentalul,iar dupa tabara de la Sibiu si-a consolidat stilul de joc.Jucator ofensiv prin excelenta,cu un topspin ucigator de fh,George a confirmat progresele din acest an realizand cateva performante remarcabile,incepand cu locul I la faza judeteana a ONSS din aceasta primavara dar si cateva clasari frumoase la turneele din Amatur,devenind cel mai bun junior al judetului nostru si un reprezentant de frunte al tenisului de masa din Agnita in Amatur!
Motivat de realizarile fratelui sau mai mare,Valentin a inceput tot mai mult sa-i calce pe urme si,dotat cu un talent inascut,ambitios si serios la antrenamente,motivat la maxim,a reusit sa se impuna in aceasta vara ca lider al noii generatii de tenismeni din Agnita,generatia de dupa "2000",ocupand locul I la turneul de copii(cl V-VIII) recent desfasurat la Agnita.
Mentinand stacheta pregatirilor inalta,performantele vor aparea ca o consecinta fireasca a lucrurilor bine facute,iar "rivalitatea"dintre ei va creea emulatie printre toti ceilalti elevi de la sala,dornici sa le ameninte "coroanele".Pentru noi,cei mai in varsta,pentru activitatea de la sala,nu poate fi decat un lucru pozitiv,as spune chiar firesc pentru evolutia noastra,pentru ca,iata,viitorul tenisului de masa din Agnita este pe maini bune!

Alex Nechita și George Toader sunt doi băietzi de ispravă. Herr Zedler, ai făcut aici o cronică foarte faină despre ei. Citind ce ai scris aici n-am putut să ignor stilul folosit. Pe vremuri, când eu încă eram elev, același stil folosea regretatul domn Copilău când scria cronicile la meciurile micutzei echipe de fotbal din oraș. îmi amintesc acum cu plăcere acea foaie dublă pe care o primeam odată cu biletul de intrare și unde domnul Copilău scria doar cuvinte frumoase despre dumneata, maestre. Tzin minte că ajunseseși la apogeul carierei fotbalistice și erai liderul echipei atât în teren, cât și în sufletul nostru, al micilor microbiști. N-am harul gazetăresc al domnului Copilău, dar zic așa cum mă pricep eu că și acum faci o treabă care te cinstește cu hobbyul ăsta al nostru.

Acum închid paranteza și mă ?ntorc la băietzii ăia doi. Voiam să zic că acum vreo 5 ani mă antrenam cu ei și mereu r?deam zicând că ei nu mă vor bate niciodată.
Băietzi, vă felicit din toată inima!
Csaby, tzine-o tot așa, că faci bine ce faci!

- - - Actualizat - - -

După cum am văzut azi de dimineatză pe feisbuc, George Toader se simte pregătit la Tg Mureș. :-) Să-i urăm succes!

E lucru bine stiut ca performantele in sport sunt rezultatul talentului,al muncii si al hazardului,combinate miraculos si,la un moment dat,eclatand.
Asa ca azi,la aflarea vestii ca Georgica al nostru a castigat turneul de Amatori de la Tg Mureș,intr-o companie foarte "selecta",ma determina sa afirm ca este un lucru aproape normal pentru unul care "mananca tenisul pe paine " de dimineata pana seara de un an incoace!Ambitionat de performantele anterioare ale lui Alex(Nechita),"gelos" pe statutul lui de lider al copiilor de la sala noastra,Georgica a inteles in sfarsit ca "rivalitatea" dintre ei doi este cel mai bun lucru care I s-a intamplat pentru ca l-a motivat si mai tare in pregatire.Rezultatul de ieri nu este intamplator,desi surprinzator pentru unii, si ne demonstreaza tuturor ca munca bine facuta se plateste intotdeauna!Ramane sa vedem cat a inteles Georgica din aceasta victorie,daca a inteles,ca munca trebuie dusa pana la capat!De maine,vom primi cu satisfactie (inca)un campion Amatur printre noi la sala,iar numele lui este Geor-Gica!(Zhang-Jike)!

Georgică a realizat ieri o mișcare de tipul "veni, vidi, vici". Eu nu cred că se va opri aici cu cuceririle. :-)

Iar colegii lui de antrenament, muritori de rând în domeniu, ar trebui să-l ?ntâmpine acum când mai vine cu bicicleta de la Ruja cam așa: "Ave, Toader! Muritori te salutant."

Back
Sus