AmaTur: Turneul Campionilor "AmaTur 2014", Sf. Gheorghe - 06.12.2014

Am impresia ca este cel mai lung turneu, a inceput pe 06.11.2014 si inca "se joaca".

In legatura cu viteza de desfasurare a turneului.
Pe de-o parte, eu zic ca mult conteaza si felul cum ne organizam noi jucatorii si mai ales capii de serie la mese. Adica daca eu vreau ca totul sa se termine repede, am grija sa ma asez undeva aproape de mesele unde se joaca grupa mea, urmaresc atent cand se termina o partida, urmaresc foaia de concurs si daca jucatorul cu care urmeaza sa joc nu mai apare (poate o fi la buda), apai daca si eu am interesul sa se termine totul mai repede, ii las pe urmatorii jucatori care urmeaza pe foaie, sau de la alta grupa - sa joace. Nu cum am auzit ca s-a intamplat in prima sala, unde la o masa un jucator a tinut-o ocupata vre-o 15 minute, nelasand pe nimeni sa joace la masa respectiva - ca urmeaza sa-i vina partenerul. Si culmea el comenteaza mai vehement - ca ce multi participanti au fost, ca ce tarziu s-a terminat concursul... Mi-e lehamite.
Deasemenea (poate unii o sa considere ilara propunerea), eu zic ca la modul serios ? cel care da foile de concurs sa le facu un instructaj rapid capilor de serie, sa-si sfatuiasca jucatorii din grupa sa stea pe-aproape, sa-i trimita la mesele la care s-au terminat grupele s.s.m.d. Pentru ca nu toti capii de serie stiu chiar foarte exact cum sta treaba.
Pe de alta parte tot mi-am pus intrebarea de ce, asa cum au spus mai multi colegi pe forum, turneul final organizat de Gelu la Brașov, tot cu mai multe grupe la 2 mese, s-a terminat cu mult mai repede. Oare de ce? Eu cred ca aici intervine rutina, pentru echipa care a facut acest lucru de mai multe ori. Nu stiu. Ar trebui sa se analizeze si aspectul acesta, daca la urmatoarele turnee se va vrea si o participare numeroasa si o mai mare viteza de desfasurare.

Ultima editare:
Pe de alta parte tot mi-am pus intrebarea de ce, asa cum au spus mai multi colegi pe forum, turneul final organizat de Gelu la Brașov, tot cu mai multe grupe la 2 mese, s-a terminat cu mult mai repede. Oare de ce? Eu cred ca aici intervine rutina, pentru echipa care a facut acest lucru de mai multe ori. Nu stiu. Ar trebui sa se analizeze si aspectul acesta, daca la urmatoarele turnee se va vrea si o participare numeroasa si o mai mare viteza de desfasurare.

La Brașov fiecare din cei implicati in organizare a avut cate o sarcina de indeplinit,pe care si-a indeplinit-o.(uni mai bine ,altii mai putin :D) ,iar problemele aparute au fost mai bine gestionate de cei implicati (nejucatori).

Dupa parerea mea comunicarea dintre organizatorul local (prins si depasit de numarul mare de participantii) si organizatorii amatur (in acelasi timp si jucatori)nu a functionat dupa asteptari ,si cred eu ca nici nu si-au impartit anumite sarcini.

La sectiunea Propuneri,chiar daca este tardiv a-si vrea sa se ia in calcul urmatoarea propunere.

TURNEUL FINAL sa fie coordonat,gestionat de un organizator AMATUR cu experienta care sa isi aleaga echipa de organizare necesara ,si sa fie responsabil de actiunile intreprinse.Este totusi TURNEUL FINAL al AMATURULUI ceea ce mi se pare normal ca ,(virgula) chieltuielile,coordonarea si incasariile sa apartina AMATURULUI.

Excelenta idee. Acolo urma sa ajung si eu. Adica normal ar fi ca de organizare sa se ocupe organizatorul local, dar care sa fie coordonat de o echipa care a mai facut treaba asta si care sa aiba continuitate, indiferent de locatie, sa li se deconteze cheltuielile, chiar sa fie renumerata - din incasari si din fondul Amatur. Macar asa nu s-ar mai putea face acuzatii de "imbogatire", a organizatorilor locali.
Deasemenea, ar trebui sa se identifice niste locatii corespunzatoare (cum a sugerat si (at)dantim), cat mai in centrul tarii, din care sa se aleaga una (care sa aiba si cazari - pensiuni cu preturi acceptabile), unde sa se desfasoare an de an turneul final. Care -in timp- sa poata sa fie imbunatatita -cu acordul primariilor- macar in legatura cu luminozitatea becurilor si cu obturarea ferestrelor corespunzator.

Ce-i draiful ala?

un mare pasionat, care ?investește? mult în tenis de masă și care obligă organizatorii să-l cheme la turnee, drept pentru care i se pare logic să primească ceva în schimbul taxei de înscriere :D nu-i în stare nici un termen din tenis să scrie corect...

te lămuresc eu cu plăcere, Laurențiu. este vorba despre DRIVE. iar marii noștri amaturiști cu experiență cât casa și cu milioane de turnee la activ, nu cu 2 ca mine :P scriu ?draif?, exact ca personajele lui Caragiale odinioară, care preluau cuvinte din limbile străine și, dintr-un snobism exagerat, le ?românizau?.
exemple: monșer în loc de MON CHER
musiu în loc de MONSIEUR
parol în loc de PAROLE

?n ultima vreme se folosește cu sensul de FOREHAND într-adevăr, dar în realitate ?nseamnă o lovitură puternică și lungă, de obicei în lung de linie.

La asta m-as baga si eu
Asta da joc cu capul! Si la propriu si la figurat. Nu mai dai bani pe fete ci la frizer! In functie de tunsoare ti-ai creat si "materialul"! Nu mai exista problema condensului, ci a transpiratiei! Aici chiar trebuie o sala mare. Daca-ti vine o minge de la vecinu ... nu e bine. Noroc ca nu se joaca cu mingii de baschet c-ar fi deranj mare sa-ti vina o minge pe varful nasului!

nu mă mai leg de comentariile altora. știu că deranjează :D

mai spun doar atât că am evitat să fac remarca asta la început tocmai din respect. până la urmă însă discuția a evoluat aproape pe nesimțite spre o concluzie clară: la mijloc sunt întotdeauna banii. oamenii încearcă prin remarci ocolitoare și bine meșteșugite să nu aducă ideea de bani în discuție, dar până la urmă cei care critică și sunt nemulțumiți după turnee sau în timpul lor la asta se gîndesc de fapt: la cei 20 sau 25 sau 30 de lei. (fără să mai amintim și costurile de deplasare, că așa nu mai ajungem chiar nicăieri)

e normal. nimeni nu scoate cu plăcere 30 de lei din buzunar ca să-i arunce sau să-i dea cerșetorilor.

dar nimeni nu vrea să țină minte nici 5 minute măcar că e vorba despre o competiție neoficială și că participanții sunt AMATORI. aici când spun AMATORI nu mă gîndesc la nivelul lor de joc, ci la scopul activității pe care o desfășoară. se urmărește petrecerea timpului liber cât mai plăcut. iar dacă în timpul ăsta liber mai practici și sportul preferat, atunci plăcerea e dublă.

vă rog să mă scuzați, dar INVESTIȚIE e un cuv?nt mult prea greu de folosit ca argument în discuția asta. eu dacă merg la un film la cinema și nu-mi place filmul, nu-i cer taxatoarei de bilete banii înapoi...

continuați să vorbiți despre AmaTur ca și cum ar fi de fapt o competiție oficială, serioasă. iar despre eforturile și „investițiile” pe care le faceți vorbiți ca și cum ar fi obligatoriu să și câștigați ceva în schimb.
....?mi pare rău, dar nu este așa deloc.

?n momentul în care dumneavoastră a început să vă placă tenisul de masă, nu exista AmaTur probabil. iar acum dacă există și dacă vreți să ajungeți la cutare sau cutare turneu, o faceți pentru că vă place ideea de competiție lărgită. v-ați săturat de aceeași 2 sau 3 adversari pe care-i aveți acasă și vreți să aveți alți 100 de adversari. iar ca să nu fiți nevoit să-i chemați pe toți cei 100 în fiecare săptăm?nă acasă la dumneavoastră, mergeți dumneavoastră acolo unde se întâlnesc ei: la turnee. din păcate, asta presupune niște costuri. dar le acceptați și le suportați pentru că vă place ceea ce faceți. așa că nu-i normal să cereți cuiva mereu ceva în schimbul banilor. taxa de înscriere și costurile de deplasare la turneele AmaTur sunt UN RISC ASUMAT pentru fiecare dintre dumneavoastră. eu dacă joc la loto și nu câștig, nu-i cer angajatei de la agenție banii pe bilet înapoi. nici după un an în care am făcut săptăm?nal bilet și n-am câștigat nimic, nu mă duc la sediul loteriei române să-i trag la răspundere pe manageri că organizează prost extragerile....

A fost foarte proasta organizare.Turneul final este pentru cei mai buni.Nu trebuie sa se gandeasca la castiguri
Da, "organizare" e de vină.
"Turneul final este pentru cei mai buni". Poate suntem de vină si pentru ca tu ai obtinut numai o victorie, sau tocmai asta s-a materializat in razbunare de afirmi la gramadă ca ne gandim numai la castiguri. Ai generalizat, ai calomniat si pentru ca suntem amatori prefer sa inchid postul.

Data viitoare ne gandim cum sa asiguram si nr de victorii, si cum sa te prezinti la masa cand iti vine randul....astea doua se bat cap in cap pt ca in mod normal ramai si fara victoria cu care ai plecat. De regula trebuie sa pleci din sala cand termini o partida, nu cand incepe, ...doar asa de dragul de a te cauta partenerul sau organizatorul.

Dupa cate stiu ai jucat toate partidele in Sala Polivalenta, ....trebuie sa vorbesc cu Oli sa refaca socotelile, si daca trebuie sa-ti dea rest te sun.

Am vreo zece posturi in care sunt de acord cu criticile, dar am si unul in care am spus clar ca atat subsemnatul cat si ceilalti coorganizatori (Catalin Cozma, Sorin Botirca si Florin Apian) nu am avut nicio legatura cu banii incasati, iar tu generalizezi si cam atat.

Cer scuze celor ce mai au de postat fotografii, filmulete, chiar si celor ce mai doresc sa posteze cate o impresie despre acest esec, si rog pe acestia (daca au ceva important) sa-mi dea un mesaj privat si se rezolva.

A fost foarte proasta organizare.Turneul final este pentru cei mai buni.Nu trebuie sa se gandeasca la castiguri
Am dat multumesc la acest mesaj ptr "curajul" de a ti exprima punctul de vedere. Sunt de acord si cu mesajul, mai putin partea cu castigul. Sunt convins ca nu castigul s a urmarit cand s a suplimentat nr de locuri
P.S. : chiar va rog sa va exprimati opiniile chiar daca deranjeaza, dar sa fim totusi obiectivi si sa analizam. Cand scriem avem avantajul fata de vorbit ca putem analiza ce am scris inainte de a da trimite mesaj :)

Domnu'Daniel "uitativa" la ce ati calomniat cu castigurile... Nu m-am referit la organizare. Vreti citatul? Il aveti mai sus de doua ori.

Am vz, aveti doua victorii, dar nu are legatura cu calomnia. Bagati-va la organizat de turnee daca exista profit. La Mangalia, unde erau cele mai frumoase turnee s-au stins de la un profit de genul acesta. Nu mai aruncati cu vorbe, spuneti adevarul, pe care noi il stim.

Toti bani care sau strans au fost colectate de mine
nu are legatura nici un organizator din amatur
cheltuielile cu concursul au fost:
2000 lei sala polivalenta (150 de lei ora trebuia dar am platit 100 de lei)
1000 de lei sala mica
1800 de lei cupele si diplome + medali+plachete
800 de lei 20 de mese chirie
900 de lei sandvich
360 de lei apa
200 de lei cafea
400 de lei motorina
150 de lei femeile de serviciu
100 de lei administratoarea de la sala mare
350 DE LEI PENTRU BAIETII CARE M-AU AJUTAT
TOTTAL:8060 LEI
S-AU COLECTAT IN TOTAL 8450 DE LEI
AU MAI RAMAS 390 DE LEI
FACETI O LISTA CU TOTI PARTICIPANTI CARE VOR BANII INAPOI
SI RETURNAMI PENTRU 13 CONCURENTI BANI DE INSCRIERE
AM FACUT O AFACERE DE MILIOANE
SCUZE AM UITAT DE BANDEROLELE PENTRU MENIU M-AU COSTAT 86 DE LEI
INSEAMNA CA AM RAMAS CU 304 LEI

Ultima editare:

Conditiile de joc sunt cu mult sub cele de la Sf Gheorghe dar cu toate acestea nimeni nu s-a plans de nimic. De ce oare?
Cred ca reusita unui turneu nu este data doar de organizatori si locatie ci si de participanti.

1000 de lei sala mica
900 de lei sandvich
360 de lei apa
200 de lei cafea
400 de lei motorina
100 de lei administratoarea de la sala mare
AU MAI RAMAS 390 DE LEI

Si chiar daca au ramas niste bani,eu cred ca organizatorii sunt indreptatiti sa fie remunerati, macar pentru dorinta lor de a organiza turneul, daca nu si pentru bobirnacele pe care le-au avut de incasat.

Multumiri si felicitari organizatorilor !!!

Dl Olah e greu sa duci la bun sfarsit un Turneu Final si sa multumesti pe toata lumea.Noi(Oravitenii ,jud Caras-Severin..multi nu au stiut unde ne aflam pe harta!!) ne-am simtit minunat si va multumim ptr buna primire!!Noi am venit de la 500 km distanta doar ptr placerea de a juca , a prietenilor si colegilor pe care i.am intalnit in decursul acestui an(Noi participam doar de 1 an de zile in Amatur!!)Felicitari Organizatorilor si colegilor de la masa de joc..Sa ne vd cu bine in anul urmator!Sarbatori Fericite tuturor si ,,La Multi Ani"!!

1000 de lei sala mica
900 de lei sandvich
360 de lei apa
200 de lei cafea
400 de lei motorina
100 de lei administratoar ea de la sala mare
AU MAI RAMAS 390 DE LEI

Au fost 110 jucatori de open plus 191 amatori, total 301 jucatori. 301x30=9030. Voi ati strans 8450 doar. Inseamna ca diferenta de 580 lei o reprezinta jucatori care nu au platit, adica 18 jucatori. La acei 580 de lei se adauga cei 304 de lei care v-au ramas, in total 884 lei care puteau ramane si cu care puteati sa faceti o petrecere binemeritata dupa turneu. Nu mai vorbesc ca de cele mai multe ori organizatorii nici nu platesc sala asa cum spun, se inteleg cu primaria sau cu cine stapaneste sala. Nu-mi place sa fac calcule la bani, nu avem nici un drept noi sa facem asta, dar daca tot ati expus cheltuielile am vrut sa evidentiez un lucru: 18 jucatori au jucat pe gratis. Nu este nici o problema, organizatorul hotaraste cine sa plateasca si cine nu dar dupa aia sa nu se planga ca a iesit de fapt in pierdere. Inca odata imi cer scuze pentru calculelele astea ale mele, va apreciez foarte mult pentru ceea ce faceti si imi doresc sa organizati cat mai multe turnee.

Ultima editare:
Complet eronate aceste constatari.Intr-adevar un turneu final trebuie sa se adreseze celor mai buni,aici ai dreptate.Dar referitor la imbogatire,tin sa-ti ”luminez capul”ca tocmai Gelu a facut anuntul ca taxa de participare la turneu SCADE de la 35 ron la 30 ron.Mai ai ceva de comentat in sensul bugetar?

..............Nu mai vorbesc ca de cele mai multe ori organizatorii nici nu platesc sala asa cum spun, se inteleg cu primaria sau cu cine stapaneste sala......

-dar daca eu iti spun ca la Brașov (nu la TF) in august am avut minus ......... lei ma crezi?
-daca-ti dau facura de 12 ore /sala/300 lei, adica 3600 lei ma crezi?
-daca-ti dau facura cu video transmisiune live de 1300 lei ma crezi?
------altele-----
- sala a doua mi-a facut reducere de 50% si am mai dat 800 lei,
-catre amatur 600 lei,
-catre Mc Donald's 1200 lei,
-catre meniu pranz 15 lei/pers adica 3900 lei,
-trepadusii de la sala 400 lei de fața cu martori,
-la mese nu am dat decat 400 lei lui Emi (de benzina),
-la mesele care le-am luat de la Mangalia am mai pierdut 350 x 20 adica 6400 lei (pe care nu-i amortizez in acest calcul, ci ii adaug la imbogatire fara just temei)
-am avut si placerea sa dau cazare unor persoane invitate, te deranjeaza?
-apa 520 lei (260 buc)
-cupe medalii si diplome 1100 lei
-daca-ti spun ca unora nu le-am luat taxa tocmai sa nu ma imbogatesc (plus copii, dizabilitati, cei care au carat mese), ma crezi?
-habar n-am cate cheltuieli indirecte au fost,...am scris de ce mi-am adus aminte, dar erau in jur de 9000 lei pierdere.
..... Inseamna ca diferenta de 580 lei o reprezinta jucatori care nu au platit, adica 18 jucatori. ....
Esti penibil cu astfel de afirmatii, asa cum penibil ar fii fost sa-i iei banii la baietii ce te ajuta, sau la cei cu dizabilitati....

Back
Sus