Butterfly Tenergy 05 vs. Butterfly Bryce Speed FX

tzunny

cadet
Scor reacție
0
Vârstă
40
Locație
Constanța
Salutare!
Am combinatia din semnatura:
Lemn: Tibhar Smash
FH: Butterfly Sriver FX
BH: Butterfly Sriver FX
Vreau sa imi schimb FH cu ceva mai rapid, mai ofensiv fiindca simt ca deja m-am obisnuit cu Sriver-ul si as putea sa trec la un alt nivel. Si ma gandeam sa incerc una din versus-ul din titlu, fiindca am vazut destul de multi cu cel putin una din ele.
Pe care mi-o recomandati tinand cont de lemnul meu, de faptul ca actuala combinatie a fost si prima paleta profi.
Cam care este diferenta intre Sriver FX si fiecare din ele?

Re: Butterfly Tenergy 05 vs. Butterfly Bryce Speed FX

eu joc cu sriver fx pe rever si pe forhand cu bryce.E foarte puternic forhandu cu fata asta.Cu tenergy nu am jucat :)

Despre lemnul tau nu stiu foarte multe dar din cate am inteles este un lemn ceva de genul All+. Dupa parerea mea T05 are spinul mai bun decat Bryce Speed Fx, depinde insa si ce stil de joc ai si ce vrei sa faci...Cu Bryce Speed Fx nu am jucat insa inainte am jucat cu Bryce Fx cu speed glue. Daca e sa le compari pe cele doua cred ca si la capitolul control T05 este mai usor de stapinit. Tehnica de lovire a mingii e cu totul alta, cu T05 si cand dai topspin trebuie sa "ingropi" mingea destul de mult in fata ca sa intre bine lovitura. T05 e mai sensibila la efectul dat de adversar, in special din serva si nu se preteza pe orice fel de lemn. Din cate am incercat merge foarte bine pe lemne compozite. Eu unul le prefer pe cele cu un feeling ceva mai soft, ca de ex. arylate-carbon. Bryce Speed Fx cred ca merge pe o gama mai larga de lemne, inclusiv lemn simplu; merge bine si pe lemne compozite insa cred ca face pereche mai reusita cu cele cu feelingul ceva mai hard, datorita buretelui ceva mai moale. Ca alegere personala, fara sa pui in balanta lemnul tau, T05. Toate cele bune.

Din cate am vazut lemnul meu este ALL sau ALL-. Am gasit ambele incadrari. Multumesc pt pareri. Mai astept si alte pareri.

Intre timp am mai gasit un alt topic despre acelasi versus, insa alt lemn, alt jucator: viewtopic.php?f=2&t=2254&st=0&sk=t&sd=a
In mare am inteles despre ce se vorbeste, dar am alta intrebare: ce este un tensor?
Astept in continuare pareri despre acest versus de la expertii acestui forum.

Astazi fac eu primul antrenament cu Tenergy 05 si 64 dupa ce am jucat citiva ani cu Bryce, Bryce FX, Sriver FX si combinatii intre ele. O sa postez ceva impresii/rezultate dupa.

tzunny a spus:
In mare am inteles despre ce se vorbeste, dar am alta intrebare: ce este un tensor?
"Tensor" este denumirea data de un fabricant german (ESN) unei categorii de fete despre care el spune ca au calitatile apropiate de ale fetelor "clasice", proaspat relipite cu speed glue. Alti fabricanti (de exemplu Japonezi), atribuie aceleasi calitati produselor lor, pe care le-au denumit "High Tension". Aceste denumiri sunt marci inregistrate (R).

Tensor de obicei se refera la fețe cu efect speed glue fiind kiar contraindicata lipirea lor cu SG. Denumirea de tensor e patent de la ESN.
Fetele "high-tension" clasice de la BTY (Bryce , Sriver G2 , Cermet etc )presupun lipire cu SG pt a le exploata la maxim.

Tenergy si Sriver G3 sunt "High Tension". Se lipesc cu SG?

Vali are dreptate. High Tension NU presupune efect d SG incorporat. High Tension este o caracteristica a topsheet'ului.

exact . Tenergy pe langa "high-tension"(care probabil e doar o lipire tensionata a cauciucului pe burete) asta poseda si "spring sponge".

manyaku88 a spus:
Vali are dreptate. High Tension NU presupune efect d SG incorporat. High Tension este o caracteristica a topsheet'ului.
Da , asa e, dar tensiunea din topsheet (high tension) este teoretic tot acea caracteristica pe care o aduce direct sau indirect efectul "speed glue".
Stiu ca "tensor" se refera la tensiunea din burete mai mult, dar tot tensiune, adica elasticitate presupun amandoua.

vali a spus:
exact . Tenergy pe langa "high-tension"(care probabil e doar o lipire tensionata a cauciucului pe burete) asta poseda si "spring sponge".
Nu cred ca "lipire tensionata" este termenul potrivit pt ca daca ar fi vorba de intindere mecanica si lipire, s-ar deforma fetele (reverse dome), asa cum se intampla de multe ori la cele chinezesti iar daca ar fi o tensiune indusa de adeziv, aceasta nu ar putea fi decat temporara.

nici eu nu cred ca este o lipire tensionata, insa nu aceasta tensionare aduce efectul de SG, pana la urma o fața lipita cu SG, dupa 4 ore are topsheetul la fel de tensionat insa acel efect a disparut...
"tensor" TM ESN presupune o tratare a buretelui, relativ permanenta prealabila lipirii de cauciuc, de aceea nu vedem acel reverse dome si caciucul este mult mai sensibil pentru ca se afla in permanenta in contact cu acea substanta

FlorinBN a spus:
Astazi fac eu primul antrenament cu Tenergy 05 si 64 dupa ce am jucat citiva ani cu Bryce, Bryce FX, Sriver FX si combinatii intre ele. O sa postez ceva impresii/rezultate dupa.
Florin, ceva impresii? Ma intereseaza in special diferentele intre Sriver FX si Tenergy 05 pe un lemn ALL.

din cate stiu, la tenergy 05 e de recomandat lipirea fetei pe suprafata lemnului cu folie adeziva pentru a nu distruge efectul buretelui

Cine a facut recomandarea aceasta revolutionara?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Back
Sus