Ce tip de maner preferati ?

• Autor subiect Autor subiect vali
  • Dată creare Dată creare

Ce tip de maner preferati ?

• Total voters
    159

Salutare.Ma numesc lucas laurentiu si sunt din Bicaz.Sper ca acest site sa evolueze cat mai mult cu trecerea timpului si sa aduca cat mai multe noutati. :P

O priza cu adevarat specializata pentru jucatorii penhold o ofera tipul japonez, cu plaselele suprainaltate numai pe o parte (de obicei cu pluta). Tipul chinezesc pare doar o adaptare a manerului tip shakehand prin scurtarea sa. De altfel, multi jucatori fara pretentii, "cocheteaza" cu stilul penhold folosind lemne "normale" shakehand.

dan comsa a scris:
asiaticii folosesc priza asta ptr. ca le este mai usor de folosit nu ptr. ca ar fi mai buna . ei mananca cu betele aproape orice, deci si priza folosita este una asemanatoare felului de a tine betele intre degete .

visco a scris
Asiaticii folosesc priza asta pt. ca au mintea "imbarligata" altfel decat noi. Provin probabil de pe alta planeta. Daca ai avut vreodata ocazia sa studiezi un mecanism mai complicat facut de ei, ai inteles probabil cum sta treaba

Acum vreo 2 ani am fost prin China , chestia cu betele ptr. mancat - priza penhold de la ei o stiu..... chiar de la cineva care facuse cateva lectii cu antrenor , am dat cateva mingi cu unii din ei , in orice caz mingea vine desul de ciudat din priza asta , mai ales daca joci ptr. prima data cu un penholder , eram tentat sa ma uit prima data la felul cum roteste paleta in mana :) decat sa ma uit dupa minge . Pe langa asta parca aveau "flubber" lipit de de talpi :) .....

Personal cred ca aceasta priza va fi si in viitor ce este si acum : o specialitate asiatica .

dan uitate pe forumurile din afara vezi cat se vorbeste despre aceasta priza este mult mai mult utilizata decat inainte.
visco priza tot penhold este chiar daca este un lemn mai putin specializat
pentru asa ceva nu??
si mai am o intrbare sunt curios si eu
care priza a aparut prima data cea jp sau cea ch??? :?:

Nu as vrea sa mai fac prea multe afirmatii legate de penhold pentru ca nu stapanesc f bine subiectul dar cred ca in acest caz ceea ce a aparut ulterior a fost o imbunatatire pt ca altfel era superfluu. Nu intotdeauna ceea ce apare prima data este cea mai buna solutie, din contra lucrurile pot fi mereu imbunatatite. :D Dar astea-s doar prezumtii. Repet, nu ma pricep, nu ma bag.

Ca si o curiozitate -am vazut in meciul Samsonov-Kreanga (2005) ca Samsonov avea maner drept , dar avea un o banda (un overgrip de tenis probabil ) pe a mijlocul manerului astfel incat manerul devenea un fel de anatomic.

vali a spus:
Ca si o curiozitate -am vazut in meciul Samsonov-Kreanga (2005) ca Samsonov avea maner drept , dar avea un o banda (un overgrip de tenis probabil ) pe a mijlocul manerului astfel incat manerul devenea un fel de anatomic.
Eu am vazut pe un link dat tot de cineva de aici de pe site, unde erau prezentate paletele foarte multor jucatori vestiti, ca un procent foarte mare din ele, cred ca mai mult de jumatate, aveau aplicat acel overgrip numai pe aprox. jumatate de maner. Am incercat si eu si este excelent. Este daca vreti, o transformare a manerului flared sau straight in unul anatomic, dar "tuningul" se poate face personalizat. Aplicand banda in spire mai dese sau mai largi acea zona se umfla mai mult sau mai putin, atat cat este nevoie pt. fiecare mana. Degetul mic ramane in contact cu lemnul iar centrul palmei, unde transpiratia este cea mai abundenta beneficiaza de confort, dispare acea senzatie ca paleta se misca in mana necontrolat!

Nu e de fapt o nou? moda chestia cu banda pe maner? Oricum mana-ti transpira, dar intre 2 mingii jucate te stergi o data pe tricou sau pe prosop, zic eu.
In plus acum manerele au porii aceia care mai absorb si nu mai aluneca chiar asa cum alunecau cele cu maner lacuit.
Pe de alta parte daca vrei un maner anatomic pur si simpu ti-l cumperi, eu am si un "flared" si ma inteleg aproape la fel de bine. Asta probabil ptr. ca n-am platfus in "talpa mainii" nu stiu.

FUN a spus:
Nu e de fapt o nou? moda chestia cu banda pe maner? Oricum mana-ti transpira, dar intre 2 mingii jucate te stergi o data pe tricou sau pe prosop, zic eu.
In plus acum manerele au porii aceia care mai absorb si nu mai aluneca chiar asa cum alunecau cele cu maner lacuit.
Pe de alta parte daca vrei un maner anatomic pur si simpu ti-l cumperi, eu am si un "flared" si ma inteleg aproape la fel de bine. Asta probabil ptr. ca n-am platfus in "talpa mainii" nu stiu.
Nu este o noua moda. Este chestie de preferinte. Daca te simti mai bine cu overgrip il pui daca nu, lasi manerul simplu. Overgripul absoarbe transpiratia mai bine decat lemnul manerului fie el chiar si poros. In privinta "anatomiei", eu am un lemn cu astfel de priza, cu care nu ma inteleg foarte bine dar cu priza flared transformata usor in anatomic cu overgrip ma simt minunat. :D

Andrei a spus:
Vii la Adjud?Poate imi faceai o demonstratie... 8)

Sorry man , nu prea imi permit sa calatoresc pe la turnee , poate daca o sa se faca mai aproape la mine in zona . Sincer as vrea tare mult sa intalnesc forumisti ... :)

Oricum combinatia asta ce o am acuma e de vis daca joci ofensiv . Gallardo Tension parca e mai rapida decat Desto desi in specificatii e invers.

ce tip de miner preferati

ce tip de miner preferati

Atunci cind s-a deschis topicul, am votat priza anatomica. De ce de la
ANDRO? . Pentru ca are o constructie unica urmarind perfect profilul palmei. Poate doar cei de la DONIC au creat ceva asemanator! In principiu minerul este mai gros, si da o impresie fantastica de finete si fluiditate a liniilor! Sunt curios daca cineva mai joaca cu asa ceva. Daca da, astept opinii pe aceasta tema.

Re: Ce tip de maner preferati ?

salut...sh eu inainte jukam stilul normal(shakehand)....pana am inceput stilul penhold......vreau sa zic k m`am mirat ......am tinut paleta in mana cu manerul in sus sh am inceput sa joc.....eu sunt amator da vreau sa zic k din orice pozitie trageam plus acuratete kt de kt.......e o problema cu reverul dar in 2 3 luni m`am invatat.....

Re: Ce tip de maner preferati ?

Mesajul de sus e in romana?

Back
Sus