Ce tip de maner preferati ?

• Autor subiect Autor subiect vali
  • Dată creare Dată creare

Ce tip de maner preferati ?

• Total voters
    159
Re: Ce tip de maner preferati ?

Prefer manerul st deoarece mi se pare cel mai verastil, prmitand atat loviturile de fh/bh cu aceiasi intensitate cat si returul corect al mingilor rapide care vin atat pe partea de rever cat si pe cea de fh. E adevarat ca pe partea de fh trebuie sa ai o tehnica de lovire destul de buna dar se compenseaza cu avantajele pe care le capeti la topspinul de rever, care astfel poate fi executat corect si in forta.

Hai, ca daca tot ati scos topicul asta de la naftalina, am zis ca sa scriu si eu ceva.
Prefer manerul concav sau FL, fie el FL-M sau FL-L (vezi prima pagina). Totusi, am jucat si cu un maner ST si mi-a placut. Am si unul anatomic care imi place. Nu am incercat niciodata PH pentru ca nu am avut nici o tentativa de a juca PH.
As zice ca e mai important cum se simte paleta ca un tot si nu conteaza prea mult manerul. Daca ai un maner FL si vrei AN, poti sa-i pui un grip in partea de sus. Daca ai AN si vrei FL, pui grip jos. Pentru trecerea la AN, pui un grip mic si sus. Practic, cu un grip poti sa schimbi de la o forma la alta foarte usor.
Cu grip, apare problema greutatii acestuia, care poate dezechilibra lemnul suficient de mult incat sa apara disconfort.
Acum am un lemn FL cu manerul foarte subtire si cam plat. E cam mic pentru mana mea. Am pus un grip pe el si luni ma duc sa-i fac o proba.
Sunt curios daca o sa ma deranjeze greutatea gripului asa cum am mai patit cu un lemn acum vreo 3 luni care mi s-a parut complet dezechilibrat cu gripul pe maner, in timp ce avea un echilibru perfect fara grip.
In orice caz, cu grip aveam o priza mult mai buna si nu imi transpira mana aproape deloc.

Eu prefer lemnele cu maner drept pentru a putea intoarce paleta in mana cu usurinta 😉

Hehe, ce subiect antic !
Acu pot spune sigur : prefer FL Master, e suficient de evazat pt a nu scapa priza (cu cele drepte am inceput sa am dureri de degete de la cum strangeam de maner) si e mai comod decat cel Legend care e prea evazat si impieteaza la flexibilitatea incheieturii

Priza AN este f rar facuta bine, din motive estetice. Daca tineti o paleta in pozitia corecta si va uitati unde pica centrul palmei, acolo ar trebui sa fie maxim de grosime. Asa cum gresit le fac majoritatea fabricantilor, grosimea maxima se afla in zona degetelor inelar si mic. Pana acum nu am vazut AN corect, decat la Xiom!
Priza ST este foarte comoda dar cand transpira mana exista pericolul la anumite lovituri sa scapam paleta. Mie mi-a scapat de doua ori la smash de BH, incat am fost la un pas sa accidentez grav oponentul :oops: .
La FL nu se poate intampla acest lucru datorita conicitatii inverse care "impinge" mana catre in fata. Daca manerul nu este mai lung decat trebuie, nu sunt probleme nici la loviturile care necesita indoirea articulatiei pumnului. Un alt avantaj este faptul ca acest tip de priza, trage centrul de greutate putin mai in spate, ceea ce este bine la paletele mai grele.

Cel mai frumos si mai bun maner AN, ANDRO J.M.Saive KINETIC!!! Candva am crezut ca nu voi putea juca cu altceva. dar iata ca de vreo doi ani joc si cu ST si cu FL, si nu e nici un bai! Te obisnuiesti...

Ups! Am zbarcit-o cu mai mult de o luna de zile !Sorry pentru oportunitate!!

Manerul anatomic de la Donic Cayman sta foarte bine in mana... cel putin pentru mine :) Combinat cu un overgrip subtire (cel mai subtire pe care l-am gasit) de la o racheta de tenis de camp.

Pentru cei care au zis ca penholdul nu are viitor in tenisul de masa, va rog sa va uitati la Xu Xin, intr-un an, doi, va deveni numaru 1 😉

Mihai_Banu a spus:
Pentru cei care au zis ca penholdul nu are viitor in tenisul de masa, va rog sa va uitati la Xu Xin, intr-un an, doi, va deveni numaru 1 😉
Intr-un an, doi Ma Long va fi nr 1.

rflash a spus:
Mihai_Banu a spus:
Intr-un an, doi Ma Long va fi nr 1.
Ma long are cea mai frumoasa tehnica si probabil unul din cele mai puternice topspinuri!
La anu va fi locul 1 clar

ST - e singurul lemn care nu-mi provoaca bataturi la ultimele doua degete
FL - doar cu grip subtire (ofera si o priza mult mai buna)
strang cam tare lemnul in mana :(

De multe ori, manerele ST sunt mai rectangulare in sectiune si asta ofera prin senzatie, o ideie mai buna despre unghiul de inclinare al paletei, fara sa trebuiasca sa te uiti des la ea pt eventuale corectii. Xiom face prize ST excelente. Mai nou mi-am comandat un Bty M. Maze ST, tocmai datorita prizei extrem de confortabile dupa parerea mea. Unii fabricanti, aplica tesirea "dorso-ventrala" de la ST si la priza FL ceea ce este f bine. Un exemplu este Bty Gergely sau Nittaku Rutis (unul vazut recent, nu din seriile vechi).

De un an joc cu AN si eu cred ca este un maner foarte comod!

Prefer manerul AN. Din pacate nu am gasit un lemn AN de viteza cand am cautat, asa ca am cumparat lemnul din semnatura cu maner ST. Am fost nevoit sa-i pun un grip (care ajuta si la transpiratie mai ales acum vara), aplicat astfel incat sa "imite" manerul AN.
Curiozitate: desi sondajul arata ca practic manerul AN este aprox.II-lea in sondaj ca preferinta (22% cu 24% pt FL), f.rar am vazut in ultimele 8 luni un lemn cu maner AN la vanzare (exceptie anuntul de cateva zile de BTY Primorac Carbon OF++).

Se pare ca cei ce si-au cumparat lemne cu astfel de maner au fost foarte multumiti, neputandu-se desparti de ele ! Gama ANDRO J.M.Saive Kinetic are cele mai ergonomice manere anatomice din cate am vazut pana acum.

Back
Sus