Salut,
Interesul pentru turneu a crescut foarte mult in 2019, iar cand facusem regulamentul nu anticipasem acest fapt. Obiectivul meu numarul 1 e sa cresc valoarea turneului cat de mult pot, iar regulamentul trebuie sa contribuie la atingerea lui. Cand nu se intampla asta, ajustez regulamentul.
Ultima modificare e in algoritmul pentru stabilirea pozitiei in lista inscrisilor, bazat acum pe media punctelor obtinute in februarie si martie. Gasiti pe site explicatii si un exemplu de calcul. Copiez si aici informatiile de acolo, ca sa fie cat se poate de clar si transparent totul.
- De Joi pana Luni dimineata la ora 9:00 se acorda prioritate conform valorii reale a participantilor, stabilite de organizator in baza mediei punctelor pentru luna anterioara si saptamanile anterioare turneului din luna curenta, clasarii in Amatur si a evaluarii sale subiective. Exemplu: pentru turneul din 27 Martie, un jucator care a obtinut maximum de puncte la singura participare din Februarie si saptamanile anterioare turneului din luna Martie, va avea media de 30, iar unul care a participat de 4 ori si a acumulat 40 de puncte doar 10. Cel cu 30 va avea prioritate la inscriere.
- De Luni dimineata de la ora 9:01 pana Miercuri la ora 17:00 va fi primul venit, primul servit.
Punctajul total cumulat pe o luna calendaristica nu indica neaparat valoarea reala. De aceea tin cont si de rezultatele din luna curenta.
Regula nescrisa e sa acord maxim un loc pe saptamana noilor veniti, pentru a defavoriza cat mai putini participanti regulati. Saptamana trecuta l-a luat Tibi Camarasiu. Ovidiu a intrat in turneu pentru ca s-a retras Zoli si nu exista rezerva. Pentru saptamana asta l-am introdus pe Paul Oltean, care are nivel de Open. Tibi si-a pierdut locul datorita punctajului mic obtinut miercuri.
Clasamentul pe februarie si martie pentru cei din jumatatea a 2-a a plutonului e urmatorul:
- Tudor - 11.5 (69 puncte / 6 participari)
- Irinel - 11 (33 de puncte / 3 participari)
- Adi - 8.8 (44 de puncte / 5 participari)
- Razvan - 2 (12 puncte / 6 participari)
- Liviu - 2 (8 puncte / 4 participari)
Razvan si Liviu fiind la egalitate de puncte, am facut departajarea pe baza rezultatelor directe (3-2 la vitorii in favoarea lui Liviu).
Sper ca e limpede acum algoritmul de calcul al pozitiei pe lista principala.
Celor ce nu prind loc saptamana de saptamana le recomand sa se antreneze pentru a creste in joc si a obtine puncte multe cand prind lista. O data ce ai prins-o si ai obtinut punctaj bun nu vei mai putea fi scos de pe ea. Ai nevoie de o medie a punctelor de minim 4 (adica locul 5 cand sunt 8 participanti) pentru a nu-ti putea pierde locul.
Stiti foarte bine ca exista retrageri saptamana de saptamana. E aproape sigur ca una sau chiar doua rezerve vor prinde loc maine.
O zi placuta.
Tudor
Tudor dacă ești corect și te iei după clasamentul și regulile care le ai făcut am prioritate fata de irinel tolescu, uita te la mp meu din Amatur
Sent from my iPhone using Tapatalk