AmaTur: Turneu B Concurs B=>Brăila, duminica 9 august

Re: Concurs B=>Brăila, duminica 9 august

Sorin, jocul de GO este unul din cele 3 jocuri logice de categorie superioara (alaturi de sah si bridge, de ele ai auzit, sper :-)) si este vechi de vreo 4000 de ani. Prin studii matematice pe care nici eu nu le inteleg deplin s-a stabilit ca are de vreo 100 de ori mai multe variante decat sahul, desi asta se intampla la un nivel atat de inalt, incat pt noi, muritorii de rand, chiar ca nu conteaza... Ceea ce conteaza este ca se adreseaza intelectului, ca elimina aproape complet influenta intamplarii si ca este inca insuficient cunoscut in Europa.
Sistemul de joc dublu knock-out (daca vrei, il spun cu litere separate, ca sa nu fie prea greu de pronuntat :-)) NU a fost inventat special pentru concursurile de GO, nici pe departe. Repet, sistemul de joc pt tabloul de 16 jucatori, de ex, l-am descarcat de pe site-ul FIFA (ala pt fotbal, ca sa nu fie dubii) si faptul ca l-am folosit pt finalele de la campionatele nationale de juniori la GO anul acesta este cu totul alta problema. Sa nu amestecam merele cu perele, ca iese marmelalda :-)
Totusi, gresesti profund daca crezi ca acest sistem favorizeaza pe cei mai slabi sau pe cineva, in general. Pur si simplu, elimina partial rolul intamplarii (hai, sa-i zicem sansa, sa sune mai frumos) intr-un concurs. Dar si aici, cine castiga, castiga si gata, merge mai departe...
Problema este ca exista multi altii (nu numai tu, fii linistit...) care, imediat ce apare ceva deosebit de ceea ce stiau ei, fac ochii mici si aplica citatul "ASA SE FACE" de parca ar citi din BIBLIE... Indiferent daca ei sunt de acord sau nu, am o veste proasta: lumea evolueaza, toate lucrurile se schimba (sper ca in bine...) Altfel, jucam si acum cu palete cu fețe din pluta sau piele si serveam cate 5 mingii la rand, pana la 21 de puncte. NU crezi?
PS- Cat despre jocul de tenis de masă si sistemele de joc, hai sa nu le amestecam... Intamplator, joc relativ bine tenis de masă si, tot intamplator, am fost timp de 8 ani preedinte al Federatiei de GO din Romania. NU neaparat intamplator, sunt si arbitru, inclusiv international, deci ma pricep ceva mai bine decat altii la sisteme de concurs. Asta este tot...

jony a spus:
ce va face sa credeti caci miar place jocul ala cum ai spune GO parca.Problema e bere dau dar nu vreau sa invat sistemul ala cum ai spune de mi se incurca limba in gura dublu..........,In loc sa jucam tenis stam si facem calcule peste calcule numai poate poate unii vor avea mai multe sanse,hai sa jucam cum a fost pina acuma si sa nu mai inventam sisteme de joc
Sorine, nu prea ai dreptate.
La GO in general jucatorul cu cea mai mare forta de joc castiga, la tenis mai depinde si de stil (la cata lume se plange de ierbari .... nu tre sa ma chinui sa caut alt exemplu).
Sistemul reprezinta o sansa in plus pentru cei care au "norocul" sa se intalneasca cu un adversar foarte incomod in primele tururi.
Problema este ca e dificil de implementat ..... sistemul eliminatoriu de 32 clasic pe care il folosim inseamna 31 de meciuri (32 daca se joaca si finala mica). Un sistem dublu-knockout de 32 implica minim 48 de meciuri, iar daca se joaca toate meciurile de clasament se ajunge la 63 de meciuri (sper ca am calculat bine). Avnd in vedere ca turneele deja se termina tarziu sau foarte tarziu nu stiu cata lume e dispusa sa mai stea inca 1.5 ore ... minim.

rflash a spus:
jony a spus:
ce va face sa credeti caci miar place jocul ala cum ai spune GO parca.Problema e bere dau dar nu vreau sa invat sistemul ala cum ai spune de mi se incurca limba in gura dublu..........,In loc sa jucam tenis stam si facem calcule peste calcule numai poate poate unii vor avea mai multe sanse,hai sa jucam cum a fost pina acuma si sa nu mai inventam sisteme de joc
Sorine, nu prea ai dreptate.
La GO in general jucatorul cu cea mai mare forta de joc castiga, la tenis mai depinde si de stil (la cata lume se plange de ierbari .... nu tre sa ma chinui sa caut alt exemplu).
Sistemul reprezinta o sansa in plus pentru cei care au "norocul" sa se intalneasca cu un adversar foarte incomod in primele tururi.
Problema este ca e dificil de implementat ..... sistemul eliminatoriu de 32 clasic pe care il folosim inseamna 31 de meciuri (32 daca se joaca si finala mica). Un sistem dublu-knockout de 32 implica minim 48 de meciuri, iar daca se joaca toate meciurile de clasament se ajunge la 63 de meciuri (sper ca am calculat bine). Avnd in vedere ca turneele deja se termina tarziu sau foarte tarziu nu stiu cata lume e dispusa sa mai stea inca 1.5 ore ... minim.
Tocmai de aceea am preferat sa incep cu demonstrarea sistemului, in cadrul unor concursuri B de care sa ma ocup personal (si care sper ca au convins ca sistemul asta nu doare :-)) si cred ca am putea sa incercam la un turneu (probabil tot de B) pentru un tablou de 16 jucatori. In acest mod, reusim sa vedem si daca acest sistem chiar se preteaza la ce vrem noi si abia dupa aceea ne putem gandi la un tablou de 32. Ca o parere personala, daca la un tablou de 8 meciurile de clasament (7-8, respectiv 5-6) chiar sunt binevenite (ar asigura o pauza de odihna pt meciurile pt locurile superioare) la un tablou mai mare ele pot fi eliminate, ca sa nu incurce prea tare sistemul, mai ales ca nu mai ies din concurs cate 2, ci 4 dintr-o data. Ma bucura faptul ca s-a trecut de la respingerea sistemului cu ochii mici si gura punga la discutia acestui sistem si, sper eu, chiar la utilizarea acestuia...
Sper ca s-a inteles ca discutiile referitoare la acest sistem nu reprezinta o lupta de orgolii marunte sau cautarea unor avantaje (care?...) iluzorii, ci doar o incercare de a perfectiona un sistem care, fara a fi perfect, nu este neaparat rau... Am ceva experienta in privinta sistemelor de concurs si continui sa astept idei noi. Nimeni si nimic nu e perfect, doar perfectibil...

eu nu am nimic cu sistemul dvs dar la 100 de insi cam la cit sar termina concursul.Daca stiti mai multe sisteme cea ce nu contest ginditiva la unu care sa fie si avantajos si sa se termine repede.Eu unu stiu unul fac :mrgreen: : :mrgreen: :D :D
poate pe viitor se va adopta si sistemul dv :) :)

dupa parerea mea, sistemul de 5 serve si jocul pana la 21 insemna TENIS DE MASA! Trebuia sa ai strategie, era altfel jocul...Dar banul a facut sa se strice o mare parte a frumusetii acestui joc! Parerea mea!

jony a spus:
eu nu am nimic cu sistemul dvs dar la 100 de insi cam la cit sar termina concursul.Daca stiti mai multe sisteme cea ce nu contest ginditiva la unu care sa fie si avantajos si sa se termine repede.Eu unu stiu unul fac :mrgreen: : :mrgreen: :D :D
poate pe viitor se va adopta si sistemul dv :) :)
Nu este mare deosebire fata de ce se joaca acum in AmaTUR. Sistemul dublu knock-out se referea NUMAI la partea finala a concursului. In rest, nu sunt mari diferente. Deci, nu am propus ca toti cei 100 de jucatori sa joace dublu knock-out (desi, vazand ce spui tu, incep sa-mi vina idei :-))
Cat despre sistem, nu vezi ca deja s-a adoptat? S-au jucat deja 2 concursuri in acest sistem :-)

unu sigur la braila si altul???
chiar ma bucur caci se mai joaca si numai sa nu fie mai obositor .Din partea mea sa se joace orice sistem cind nu mai putem ne oprim si gata.

Pentru o omogenizare a Amatourului nu ar fi bine sa fie un singur sistem de concurs?
Adica sa nu joci rugby la Reghin si fotbal la Galați?
Orice noutate ca sa treaca proba timpului nu ajunge sa fie o noutate, trebuie sa aiva si ceva nou mai bun decat norma veche, daca nu e doar ceva nou dar nu mai bun! Ce are nou acest sistem, si mai ales ce are mai bun?

Dado.daniel a spus:
Pentru o omogenizare a Amatourului nu ar fi bine sa fie un singur sistem de concurs?
Adica sa nu joci rugby la Reghin si fotbal la Galați?
Orice noutate ca sa treaca proba timpului nu ajunge sa fie o noutate, trebuie sa aiva si ceva nou mai bun decat norma veche, daca nu e doar ceva nou dar nu mai bun! Ce are nou acest sistem, si mai ales ce are mai bun?
Tu te-ai obosit sa citesti restul mesajelor :shock: :?:

:lol: acuma da! sincer credeam ca primele pagini erau cu inscrierile la concurs si eu am citit numai ultima pagina si credeam ca se discuta despre sistem fara sa se fi explicat in ce consta, si de aceea eram curios si eu! E mai mult decat clar explicat, am inteles, scuze, o sa fiu mai atent!

Aha, te-am prins! :-)
Bun, data viitoare te iau frumos de aripioara, iti pun in bratze toata documentatia de arbitraj (bine, hai ca te iert, numai partea referitoare la sistemele dublu knock-out :-)) te incui intr-o camarutza si nu iesi de acolo pana cand nu vei lua o nota corespunzatoare la testarea finala :-)...
PS- Sa nu uit, te incui in camarutza respectiva numai DUPA ce scoatem bax-urile de bere de acolo :-)
- L-as incuia acolo si pe Sorin, dar nu sunt chiar atat de sadic :-) Nu inca...

Scuze daca readuc acest topic in atentie, dar am remarcat azi ca unul dintre cei de pe forumul AMATUR mi-a dat un like la unul dintre mesajele din acest topic, referitor la un concurs "B" din Brăila de care, sincer sa fiu, cam uitasem... S-a dorit ca acest concurs sa fie un exemplu referitor la sistemul dublu knock-out si a devenit un loc de controverse legat de acest sistem si de inerenta reactie de respingere bazata pe inertie.

Oricum, intre timp lucrurile au mai evoluat, mai multi organizatori si chiar simpli participanti au reusit sa adune si sa inteleaga informatia legata de acest sistem, s-a initiat si un topic pe forum legat de sistemul in cauza si chiar au mai fost cateva concursuri desfasurate utilizand acest sistem.

Sincer, cred ca un punct de discutie, intre 2 beri, referitor la utilizarea sistemului dublu knock-out ar putea fi indicat la intalnirea organizatorilor din AMATUR de la Sf.Gheorghe. Voi veni si eu acolo, pentru o bere rece va invatz pe toti :-) cum se face. Continui sa afirm cu toata responsabilitatea ca este un sistem categoric mai bun decat cel cu eliminare simpla, pe care inca il folosim.

Back
Sus