Destul de ciudat… Lumea se confruntă cu probleme majore (cu adevărat majore) și nu cred că ar fi prea ?nțelept să fie identificată și la nivel AMATUR o astfel de problemă majoră – în persoana d-lui Dena Corneliu. Prin urmare, mă adresez Comitetului Director al AMATUR cu rugămintea de a reanaliza decizia radicală pe care a luat-o.
A deranjat domnul Dena pe careva prin vreun gest nesportiv la vreun concurs la care a participat, cat sa i se interzica accesul? A avut abateri disciplinare in sala de concurs sau absente/retrageri care sa justifice o asemenea masura drastica?
Conducerea Amatur, sau mai bine zis "Comitetul", daca chiar considera ca domnul Dena a gresit cu criticile de pe grupurile de facebook si de aici de pe site, i-ar da o "palma" daca l-ar ierta, demonstrand ca ei sunt cei cu adevarat eleganti si demni in toata tarasenia asta.
Marturisesc ca sunt un pic strain de treburile lor si ca omul poate a cam exagerat cu galceava pe forum, poate o fi adresat si ceva jigniri in privat, dar nu am vazut sa fi sarit la gatul nimanui, nici macar la figurat, a facut ceva afirmatii cu un pic de tenta de ironie, afirmatii care au o oarecare logica pana la un anumit punct - vezi scosul grupelor superioare si introducerea de grupe mici, astfel incat unii pleaca acasa dupa 3-4 jocuri.
Cat despre suspendari din circuit pentru afirmatii ce par sa aiba oarecare tenta de jingire, sunt facute dupa criterii cel putin subiective si chiar si daca ar fi precise, ar trebui sa apara o steluta acolo pe site cand esti suspendat pentru asa ceva si sa scrie in josul paginii cum ca revenirea e conditionata de scuze, stergeri de postari. Apropo, asa ceva e ilegal, nu poti obliga un om sa stearga o opinie personala, fie ea si un pic calomnioasa sau poate chiar de-a dreptul rauvoitoare, decat daca ai o decizie de la o instanta. Il poti ruga, dar nu ii poti conditiona prezenta la un eveniment de stergerea unor afirmatii.
Cred ca in perioada asta de izolare si restrictii si interdictii, foarte multi nervi sunt intinsi la maximum pentru toti jucatorii, nu cred ca are rost sa exageram si noi aici in circuit cu alte interdictii. Daca omul e dispus la impacare, de ce sa nu-l primeasca?