PREA PUTIN, OAMENI BUNI!
Nu stiu cu ce sa incep ca sa fiu cat mai concis si ca sa dau nastere la cat mai putine polemici, pentru ca nu acesta este scopul. Scopul este corecta informare a iubitorilor acestui sport, a celor care zilnic viziteaza site-ul comunitatii, a celor care incearca, in limita posibilitatilor financiare si a obligatiilor familiale si de serviciu sa participe la concursurile din Amatur. Cei care ma cunosc stiu ca nu vorbesc decat rar si nu de dragul de a ma auzi, si cu toate acestea, nu renunt cand cand vreau sa imi expun o parere chiar daca e posibil ca aceasta sa deranjeze...
Asadar, pledoaria mea de aici va viza modul cum au fost, sau mai degraba cum nu au fost transmise comunitatii informatiile despre desfasurarea acestui concurs!Am mai atins putin acest subiect la un turneu din Arad din octombrie 2014 si au fost cativa colegi care au inteles perfect ca acea critica viza doar dezinteresul in transmiterea informatiilor privind participantii prezenti, grupele inferioare si superioare, eliminatoriile (bineinteles cu rezultatele aferentea) si alte minime informatii. Nefericita intamplare face ca si de aceasta data sa aduc critici fata de organizarea unor cunoscuti ai mei, ba chiar din locul unde merg de multe ori sa practic acest sport. Tocmai de aceea fac acest demers cu maxima responsabilitate si cu speranta ca toti cei care lectureaza acest material il iau ca pe o critica constructiva care vine de la un participant care in ultimii trei ani a adunat ceva concursuri prin tara, a observat conditiile de joc si modul profesionist in care s-au desfasurat concursurile si doreste ca in locurile unde a simtit anumite sincope, acestea sa fie indreptate... Concret, in 2008 am avut primele participari la concursueile organizate de Amatur si de atunci ma tot minunez cum anumite persoane au putut sa isi dedice efectiv o mare parte din viata lor pentru ca amatorii de tenis de masă sa ajunga sa participe la concursuri ca adevaratii profesionisti, pentru ca, macar pentru o zi, cand ne deplasam cateva sute de km, sa ne simtim ca niste sportivi de performanta. O mare parte de "vina" in treaba asta o are Maestrul Apian, care joaca, scrie, creeaza si a reusit sa adune o comunitate de cateva mii de oameni in jurul acestui sport. Concret, in cazul nostru, chiar daca nu il putem clona, ar trebuim sa ne gasim cate un coorganizator care sa preia atributiile de alimentare a forumului cu informatiile din concurs. Asta ca sa anticipez o exlicatii de genul "nu s-a putut de unul singur"...
Cu alte cuvinte, in 28.02.2014, la Timișoara s-a desfasurat un concurs B, la care au participat aprox 50 de concurenti, foarte multi, si de un nivel foarte ridicat, cel putin la categoria open au fost jucatori care concurau cu brio si dadeau o valoare medie unui turneu A. Au venit jucatori din Oravita, Arad, Oradea, Resita si, evident, localnici.Neasteptat de mare prezenta jucatorilor, in conditiile in care la ultimul concurs B organizat de Bogdan la Timișoara au fost 14 jucatori!!! Dar lucrul acesta se stia cu vreo doua zile inainte, asa ca trebuia rasplatita intr-un fel aceasta abundenta de jucatori. Modalitatea de rasplata cea mai la indemana era prezentarea pe forum a desfasurarii concursului! Au fost colegi care au plecat mai devreme de la concurs si ar fi vrut sa stie ce se mai intampla pe acolo. NICIO INFORMATIE!! La ora 22:04 se posteaza un miniclasament si atat! Adica locurile 1-4!Erau atatia alti vizitatori care ar fi dorit sa aiba informatii despre desfasurarea concursului!Stiu ca se discuta printre membri amatur despre anumite obligatii ale organizatorului... Si va sa nu fiu catalogat carcotas, sa stiti ca ma bucur ca am participat la acest concurs si nu voi cauta nod in papura ca sa aduc critici. NU. Insa, ca apartinator al acestui oras, care in 2014 a organizat un singur concurs, si acesta B si care merita mai mult, ma ridic si spun raspicat:domnilor organizatori, RIDICATI-VA LA NIVELUL NOSTRU, RESPECTATI-NE EFORTUL si RASPLATITI-L cu un supliment de o ora de munca pe calculator, fie ea si dupa ora 22:00!!! Sunt atatia oameni in toata tara care urmaresc toate concursurile prin acest forum!!