da si nu dl. Emil.
ideea e ca unele legi ( din tara ) sunt total absurde ( vezi porcaria aia cu taxa de prima inmatriculare , eu 1 nu sunt deacord cu ea, e prea mare pentru amarasteanul de rand ) .
alte legi sunt acolo pentru a ingradi intentionat cetateanul ( vezi ACTA ) .
insa, cele mai multe legi sunt cu "scopul" de a "ne proteja" , de genul circularea cu viteza peste limita legala este periculoasa. si, atunci , respecta aceasta lege si Ion care are Logan , si Gheorghe care are Mercedes ( ma cam indoiesc ) si Maria cu Tico. si, cine e prins ca trece peste , ia puncte de penalizare si amenda . ( ideea si scopul analogie este ca nu toata lumea isi permite masina de 30.000 euro cu diferite optiuni de siguranta , deci se scade baremul de viteza la o viteza sigura de "croaziera" pentru toti conducatorii auto )
ideea e , ca sa nu ma lungesc foarte mult , nu e indeajuns ca doar o parte sa se alinieze la normele ITTF ( si aici ma refer la dorinta neierbarilor care vor ca ierbarii sa-si ia gume ITTF ).
per total dl. Radu, cred ca nu este o ideea prea rea, chiar si daca ati fi ierbar , din simplu motiv ca va luati o guma noua , adica e NOU produsul ( fluturi in stomac pana vine curieru cu produsul, la lipit fata pe lemn , poate are specificatii mai bune etc ).
dar ar trebui atunci si ca utilizatorii de palete cu fete lise ( pimples in ) sa se alinieze normelor ITTF , altfel nu ar fi corect nici fata de ierbari, nici de ceilalti utilizatori.
eu sunt de parere ca doar o intelegere mutuala intre cele doua parti , si o eventuala aliniere ( de preferat ) ar incheia acest subiect.
sunt si eu curios : prin afara, in tari ceva mai "vestice" , oare exista discutii de genul asta intre parti sau s-au incheiat de prin 1800 toamna , trecand peste ?
---------- Post added 06.04.2012 at 22:01 ----------
ar mai fi o chestie de adaugat la mesajul meu, la care eventual sa va ganditi si voi, colegi de forum, si sa-mi ziceti daca gresesc sau nu :
tuturor ne place place sa jucam pe mese ITTF . sunt frumoase, sunt de calitate, nu am vazut niciodata una cu crepaturi/fisuri prin tablia mesei care sa influenteze spinul sau traiectoria mesei.
sunt sigur ca , atat jucatorii cu fete lise cat si cei cu iarba sunt de acord cu mine
si cred , ca nu ma insel, ca tuturor le place sa joace cu mingi de 3 stele , aprobate ITTF , si nu sa joace cu mingiile acelea de tenis transparente , de-ti vedei degetele cu ele.
vine intrebarea : de ce ? de ce ne place sa jucam cu filee bune, pe mese bune, cu mingi de calitate gen Donic ,Stiga, Btfly, Nitaku , DHS etc ? pentru ca tuturor ne place calitatea !
si sunt sigur, ca atat ierbarilor cat si jucatorilor cu fete lise le place sa vada un meci gen Zike vs Boll, sau Ma Long vs Dima Ovtcharov.
pai daca ne place calitatea, haideti sa jucam calitativ , sa folosim materiale de calitate TOTI , si ierbarii si cei cu fete lise.
haideti sa folosim incaltaminte de calitate, ca sa nu stricam pardoseala ( cum citisem acum ceva timp ca cineva venise la concurs cu bocanci in sala si a vrut sa joace ... LOL )
haideti sa nu mai tragem de timp cu spalari de paleta in timpul jocului.
haideti sa stergem cum putem mingea inainte de a servi , ca sa nu fie discutii ca ea a fost uda, sau macar sa suflam pe ea pana se usuca.
haideti sa folosim toti palete cu fete de culoare rosie si neagra pe fiecare parte, nu cum am mai vazut pe undeva cu ambele fete rosii.
haideti sa nu mai venim cu tricouri albe la competitii , sa tipam cand castigam un amarat de punct ( caci nu suntem in Prima Liga Chineza ) , sa nu mai batem din picior cand servim, sa zicem "multumesc" cand adversarul greseste serva ( gasesc aceasta practica asemanatoare cu tipatul inalt al cuvantului CHO , fiind evident ca adversarul nu are nici-un interes sa iti dea un punct nici macar de-a mocca, decat la 10-0 cand se da un punct pentru fairplay , si multumire care are mai mult scop de a descuraja sau enerva adversarul ) .
haideti sa jucam in juc. regulile sunt pentru ABSOLUT TOTI participantii, nu doar Ion si Gheorghe, ca Marin e mai cu mot !
eu asa privesc lucrurile, caci nu ii putem obliga doar pe ierbari sa fie drepti si cinstiti, iar restul , cei cu fetele lise , sa jucam cu fete antispin sau frictionless sau mai stiu eu ce idei/metode se vor gasi.
ori toti, ori nici nimeni !
personal, as fi deacord cu folosirea doar de fete aprobate ITTF, inclusiv de fete care au fost aprobate acum 4 ani dar nu s-au mai reinnoit. dar acest lucru , ar trebui sa se aplice pentru TOTI jucatorii , fara a face exceptii.