Fete interzise de ITTF

mie mi-au placut filmuletele...pe mine ma plictisesc cele in care joaca topspinari ce dau topspin dupa topspin ca niste placi stricate...hardbat-istii se aseamana cu ierbarii prin modul de a juca punctul...plasament,variatia vitezei,schimbari bruste de directie,de spin ( atat cat se poate )...chiar daca am iarba, partenerul meu preferat este tot un ierbar cu care tot joc de un an si ceva...fiindca jocul e mai imprevizibil,simt ca devin mai inteligent in joc iar mingile castigate astfel is mai valoroase decat topspinurile trase in fileu...cunosc cativa jucatori buni care cauta si le le face placere sa joace cu ierbari...

disputa dintre topspinisti si ierbari are corespondent in meciul barcelona-chelsea...chelsea a jucat aparare ( unii zic urat ) dar in limita regulamentului...si asta nu-nseamna ca chelsea de-acum tre sa joace in "campionatul celor ce joaca urat" ca a stricat vezi doamne jocul muncit si fabulos al spaniolilor...unde este atac tre sa fie aparare, unde este tensor ar prinde bine un ox...

ierbarii sunt in minoritate,si ca orice minoritate care mai castiga ( niste drepturi,meciuri ),derajeaza patura inferioara si frustrata a majoritatii...daca softistii ar fi in minoritate fiti siguri ca s-ar trezi niste ierbari ofuscati care sa-i condamne pe softisti...ca au fete cu viteza mare si de ce nu isi folosesc explozia bratului, ca au fete cu spin prea mare si de ce nu se antreneaza mai mult sa dea spinul din incheietura, ca pot lovi cu putere departe de masa...ierbarii nu vor depasi insa nr.tensoristilor fiindca omul inca are instict de vanator,de pradator...ii place sa se simta puternic,si sentimentul de forta il are atunci cand ataca si nu atunci cand se apara...

nu pot sa vad linkul din primul post.am si eu o intrebare.KOKUTAKU 911 OX este o fata interzisa?

Este permisa: Tuple 911 Long.
Daca are burete sau nu, nu se specifica in lista, doar topsheeturile sunt aprobate.
Este treaba ta daca vrei burete sau nu si cat de gros, ei (la concursurile ITTF) vor verifica doar sa nu depasesti grosimea permisa de 4 mm pentru sandwich.

Dupa cum afirmati d-voastra dati impresia ca stiti foarte bine acea lista cu fețe interzise si nu vreti sa spuneti.Famializarea cu termenii specifici nu este grea,problema este alta , ca desi se stie ce anume este interzis si ce nu , masurile care s-au luat pana acum au fost nule.Ati fost in sala la FOCSANI si sper ca ati vazut cum au reactionat cei doi ierbari cand au jucat in grupele inferioare(nu le cunosc numele).M-am uitat fara sa vreau la acel meci si nu s-a inteles nimic,radeau si acei spectatori din afara concursului care se aflau in tribune.Asa ar trebui procedat cu acei ierbari cu fete interzise ,pusi la doua trei mese si sa joace singuri intre ei.Va spun ca se lasa de tenis majoritatea, iar ceilalti care vor sa joace vor juca cu alte fete normale.Dar asta nu se v-a rezolva niciodata, ptr.-ca vorbele trec faptele raman.Discutia asta a mai fost,va mai fi si nimeni si nimic nu va schimba ceva.Sa jucam totusi tenis asa cum stim si REGULAMENTUL nu este facut sa se respecte ci ptr.a fi incalcat cu buna stiinta si tupeu.A afirmat un coleg ca in AMATUR nu se aplica reg.ITTF. As vrea sa intreb de ce? suntem noi mai destepti de cat acest for si am scos un regulament pe care inca nu-l stie nimeni si facem totul dupa ureche.Zau nu asi crede asta.

In primul rand vreau sa va intreb pe d-vs daca stiti care este scopul acestu-i AMATUR? Aici este marea problema! Amatur sa infiintat de un grup de oameni care doreau sa joace tenis de masă, sa se simta bine, sa se bucure de acest joc. Si au venit altii si incet, incet, de dragul orgoliilor, al banilor, vor sa confiste spiritul AMATUR. Introduc tot felul de reguli care le convine doar lor. Ce amator este acela care este legitimat si joaca la amatori? Ce amator este acela care urmareste doar sa castige? Castigul ar trebui sa fie pe ultimul loc. Eu cred ca ori ce om care are o paleta, veche sau noua, in stare de "functionare" are dreptul sa joace in AMATUR. Iar cei care doresc sa joace in concursuri oficiale ITTF, sa se inscrie acolo.
Sunteti o mana de oameni, care in loc sa invatati sa jucati tenis de masă, impotriva ori cui, cautati mai bine sa-i eliminati. Si ce este mai grav este ca ii tot acuzati ca nu respecta regulamentul AMATUR. Prima oara cititi-l, si apoi dati cu presupusul stimate dl. Marcu. Eu niciodata nu o sa mai joc cu d-vs vreun meci de tenis de masă. Sper ca sunteti multumit.

In primul rand vreau sa va intreb pe d-vs daca stiti care este scopul acestu-i AMATUR? Aici este marea problema! Amatur sa infiintat de un grup de oameni care doreau sa joace tenis de masă, sa se simta bine, sa se bucure de acest joc. Si au venit altii si incet, incet, de dragul orgoliilor, al banilor, vor sa confiste spiritul AMATUR. Introduc tot felul de reguli care le convine doar lor. Ce amator este acela care este legitimat si joaca la amatori? Ce amator este acela care urmareste doar sa castige? Castigul ar trebui sa fie pe ultimul loc. Eu cred ca ori ce om care are o paleta, veche sau noua, in stare de "functionare" are dreptul sa joace in AMATUR. Iar cei care doresc sa joace in concursuri oficiale ITTF, sa se inscrie acolo.
Sunteti o mana de oameni, care in loc sa invatati sa jucati tenis de masă, impotriva ori cui, cautati mai bine sa-i eliminati. Si ce este mai grav este ca ii tot acuzati ca nu respecta regulamentul AMATUR. Prima oara cititi-l, si apoi dati cu presupusul stimate dl. Marcu. Eu niciodata nu o sa mai joc cu d-vs vreun meci de tenis de masă. Sper ca sunteti multumit.
De fiecare data cand softistii au cartit contra folosirii ierbii in concursurile amatur am fost pusi la colt de ierbari cu aceleasi argumente ca in postarea de mai sus, puneti mana si invatati sa jucati contra ierbarilor si nu va mai plangeti. Iata ca acum a venit si randul softistilor sa foloseasca aceleasi argumente: in loc sa va plangeti ca va trebui sa va schimbati buruiana cu o alta iarba dar mai de bun simt mai bine va mai duceti cateva ore la sala in plus si va luati ca partener de antrenament pe cineva care are soft ca sa va obisnuiti cu noul set-up. Este adevarat ca veti castiga mai putine meciuri decat inainte dar in cateva luni sau ani de antrenament veti atinge din nou succesul de odinioara.

De fiecare data cand softistii au cartit contra folosirii ierbii in concursurile amatur am fost pusi la colt de ierbari cu aceleasi argumente ca in postarea de mai sus, puneti mana si invatati sa jucati contra ierbarilor si nu va mai plangeti. Iata ca acum a venit si randul softistilor sa foloseasca aceleasi argumente: in loc sa va plangeti ca va trebui sa va schimbati buruiana cu o alta iarba dar mai de bun simt mai bine va mai duceti cateva ore la sala in plus si va luati ca partener de antrenament pe cineva care are soft ca sa va obisnuiti cu noul set-up. Este adevarat ca veti castiga mai putine meciuri decat inainte dar in cateva luni sau ani de antrenament veti atinge din nou succesul de odinioara.
- - - Actualizat - - -
probabil dvs nu ati jucat nici un minut cu asa zisa iarba !! va asigur ca nu e deloc usor !! echiar mai greu decat cu soft !! oricine poate cumpara o paleta soft si cu putin talent poate juca chiar f bine dar daca ar fi sa dea cu o fata de aparare va asigur ca nici dupa un an de antrenament nu ati putea juca cu o astfel de fata !!

As vrea sa te vad daca mai ai aceleasi argumente cind te dor toate oasele si articulatiile , din cauza bolilor si a batrinetii.
Nu va faceti iluzii ca scapa cineva de batrinete. As vrea sa mai stam de vorba atunci.
La toti softistii le doresc batrinete fara dureri .

Diferenta este ca eu nu am obligat pe nimeni cu ce sa joace. Daca am dat peste cineva care a avut anti sau iarba nu m-am plans ca este interzisa sau nu este interzisa. Am jucat si daca am pierdut m-am gandit ce sa fac sa reusesc sa-i fac fata data viitoare. Dar a gandi, a te antrena, a face strategii necesita efort. Aici este problema. Este mai usor a elimina! A da din gura.
De ce nu se plang niciodata cei de la OPEN?
Apropo. Daca nu ar fi nici un material interzis ce ati inventa? Si chiar stiti ce este interzis? Sunt o gramada de softuri care nu se mai fabrica si nu sunt pe lista celor aprobate de ITTF. Cu ele ce facem?

din pacate, observ ca acest post se reia ... si din nou "se mitraliaza fara mila".
( fratilor : nu mai trageti ! )

nu cred ca exista un asa numit " stil " de tenis de masă care , dus pana aproape de asa-numita perfectiune sa fie USOR

poate sunt GICA-CONTRA , insa eu sunt de parere ca, si stilul "defensiv" cu iarba/buruieni/frictionless etc este greu, si necesita fara doar si poate o flexibilitate mai mare decat stillul ALL sau Ofensiv.
de ce flexiblitate ? eu zic ca este indeajuns sa ne uitam la un meci de-al lui Joo Se-Hyuk cand tranteste un shpagat si mai reuseste sa si fuga dupa aia ( eu 1 , poate as reusi sa fac la un spagat cu chiu cu vai , dar dupa aia ar trebui sa sun la SMURD ... no comment ) . evident, dupa aceea se pune accentul pe viteza , rezistenta etc.

stilul Ofensiv agresiv si super agresiv gen Waldner sau Ma Long necesita in primul rand stamina , rezistenta fizica crescuta, dupa care apoi se pune accentul pe viteza si restul.

probabil si doar probabil, in parerea mea, cei mai castigati ar fi jucatorii ALL, care imbina sau incearca sa imbine 2 stiluri total diferite pentru a face fata in diferite situatii. deci, folosesc un stil HIBRID , care are avantaje PARTIALE si nu TOTALE !
ca si in NATURA , un asa numit HIBRID are anumite avantaje fata de speciile din care provine, fiind mai bun decat aceste doua, insa nu inseamna ca este cel mai bun !

si atunci , concluzionez dragi coleg : de ce sa ne certam si sa ne dam in cap , cand este clar : nu toti avem acelasi bagaj genetic care ne determina masa musculara , impulsurile electo-neuronale, viteza de perceptie, miscarea etc ; nu avem toti aceleasi palete, cum nu toti avem aceeasi varsta, si mai ales cand nu avem acelasi bagaj de " cunostinte sportive " ( unii jucatori antrenandu-se de ani de zile, altii de saptamani-luni , unii s-au antrenat de cand e haul contra ierbarilor ,altii au experienta impotriva jucatorilor ofensivi etc ) ?

acest topic, zic eu , este fara sens, noima si vlaga intelectuala !
ce-ar fi sa ii cerem lui Clau , sa faca un topic nou in care sa ne certam in urmatoarele : de ce e mai bine sa jucam tenis de masă ca dreptaci si nu ca stangaci ? sau de ce e mai bine sa folosim pozitia mainii pe paleta tip Shakehand versus Penhold Chinezesc versus Penhold Japonez ? sau de ce au unii jucatori manere rotunde si ar trebui banati pentru ca intorc paleta mai repede decat cei cu un maner flared ?

dragi colegi !
putem sa ne gasim defecte cate vrem , cu sau fara argumente !
insa pierdem ideea de baza : toti avem ceva in comun : tenisul de masa ( si eventual berea rece :D ) . sa nu pierdem din vizor acest mic-mare detaliu , care ne face sa ne intalnim , saptamanal sau lunar , din toate colturile tarii , in diferite locatii , si , care ne binedispune , ne relaxeaza , ne mai descreteste fruntile !

- - - Actualizat - - -

domnu' Radu !
aveti si nu aveti dreptate ! dar aveti !

se poate argumenta foarte frumos fiecare parte : si cea cu fetele interzise , si cea cu fetele de toate tipurile.
dati-mi voie sa va dau un scurt exemplu :
puterea financiara a romanului este scazuta , deci este clar " te joci cu ce ai " . evident, mai este si argumentul " ma joc si cu ce-mi place " . si nici nu sunt prea multe magazine specializate peste tot, comunitatea sportiva este mica , lucru care face destul de greu alegerea unui produs nou. deci se poate concluziona usor ca , neavand fondurile necesare, X-ulescu nu-si ia fete noi pentru ca fie nu-si permite, fie nu se poate documenta suficient pentru a-si cumpara ce-i trebuie, fie nu se poate deplasa , si poate nici-un produs din ceea ce gaseste pe piata nu-i vine prea bine.
PERFECT DEACORD !

insa , se poate merge si pe varianta total opusa : in Vest , se joaca , inclusiv in Liga a 3a Germana cu echipamente omologate ITTF pentru a nu exista " probleme / conflucte / discutii " .
ai jucaria omologata, inseamna ca exista mai putine sanse ca un adversar sa se planga ca X inseala la un meci.
pe de alta parte, sustinatorii acestei variante pot argumenta foarte usor ca produsele chinezesti de genul DHS , 361, 729 , LKT etc sunt suficient de ieftine si accesibile pentru toti pentru a putea fi achizitionate de toti jucatorii.
si de aici , incepe o noua rasturnare de situatie ...

ideea este ca, va doresc sincer, tuturor , sa aveti numai XIOM GUILLOTINE sau care este mai scumpa si fitzoasa ( pt ierbari ) si Tenergyuri 05 pentru ceilalti jucatori , ca sa nu mai fie discutie.
sincer, chiar va doresc acest lucru.

insa , nici guvernul acesta, nici urmatorul, nici urmatoarele 5 nu o sa creasca nivelul de trai in asa fel incat Dl. Radu, Dl. Alehandro, Clau sau eu sa ne putem cumpara echipamente de tenis de masă de top !

legat de varianta cu jucatorii de la OPEN, nu am auzit pe nimeni , inca , pe cineva de la OPEN sa aiba echipamente care nu sunt omologate ITTF.
s-ar putea sa ma insel, insa dupa cum am spus, nu am auzit pe nimeni inca sa comenteze ca X joaca cu echipamente de pe vremea lui Lenin ...

Ultima editare:
Diferenta este ca eu nu am obligat pe nimeni cu ce sa joace. Daca am dat peste cineva care a avut anti sau iarba nu m-am plans ca este interzisa sau nu este interzisa. Am jucat si daca am pierdut m-am gandit ce sa fac sa reusesc sa-i fac fata data viitoare. Dar a gandi, a te antrena, a face strategii necesita efort. Aici este problema. Este mai usor a elimina! A da din gura.
De ce nu se plang niciodata cei de la OPEN?
Apropo. Daca nu ar fi nici un material interzis ce ati inventa? Si chiar stiti ce este interzis? Sunt o gramada de softuri care nu se mai fabrica si nu sunt pe lista celor aprobate de ITTF. Cu ele ce facem?

Domnul Radu, eu am inteles ca trebuie sa ma pregatesc contra celor care joaca cu iarba si sincer chiar am trecut la treaba asa cum am fost sfatuit, am parteneri de antrenament care au iarba pe o parte a paletei, problema mea este ca toti partenerii mei au ierburi omologate pe paleta. OK, deci ma pregatesc de vreo 6 luni sa pot castiga si contra ierbii omologate. Acum d-voastra, cand eu tocmai credeam ca am cam terminat cu munca si incep sa culeg roadele, ma trimiteti din nou la munca de jos sa invat sa joc si contra fetelor neomologate?
Si cei de la open nu se plang pentru ca acolo se joaca cu fețe aprobate ITTF nu ca ar fi ei buni la suflet, foarte multi prefera sa joace la open, chiar daca ca valoare nu ar corespunde, tocmai din motivul ca acolo nu se utilizeaza aceste fețe. Sunt convins ca daca iarba ar patrunde si acolo in proportie de aproximativ 50 la suta cum este la amatori ar tipa si ei ca din gura de sarpe, ba chiar mai rau ca noi. Chiar am observat pe cineva care joaca la open (nu spun cine, persoana importanta) ca ne da sfaturi sa ne apucam de treaba constiincios si sa ne luam parteneri cu iarba, desi el nu are aceiasi problema pe care o avem noi. Toate cele bune va urez.

Ultima editare:
Back
Sus