Întreabă-l pe Durdun (www.pingpongshop.ro)

Vă salut. Am un lemn TBS de 92 g. și un lemn Yasaka Dinamix 17{17 straturi carbon) în greutate de 94 grame. Deasemenea am următoarele fete : BTY 05 FXneagra, Sriver G3 neagra, Yasaka Rakza 7 soft neagra, Donic Bluefire M2 roșie și Joola Energy X-tra roșie. Rugămintea mea este sa-mi oferiți o idee cât mai propice de ?mperechere a lemnelor și fetelor menționate. în prezent pe TBS am TGY 05 neagra cu Bluefire M2 roșie, Yasaka nefiind lipit. Mulțumesc.

Salut!
Ambele lemne sunt rapide. Totusi, ar trebui sa te hotarasti la unul dintre ele si sa faci o paleta cu care sa joci mai mult timp. Combinatia actuala pare foarte buna. Joola Energy X-tra este un model mai vechi de fata si spinul este mai mic - e mai potrivita pentru BH. Poti sa o combini cu Rakza 7 soft (la FH) pe Dynamix, daca vrei sa faci o proba.

Salutare ,
Putin ajutor va rog ?

Detin paleta din semnatura de ceva vreme, dar adversarii mai buni imi cer mai mult control .
De aceea m-am gandit sa schimb lemnul rapid pe un lemn mai lent si fetele moi pe unele mai tari si burete mai subtire.

Am de gand sa aleg unul din lemnele Yasaka Silverline AllWood , Butterfly Primorac, Donic Appelgren Allplay Senso V1 (Lemn ALL+ alte sugestii poate?) si la fete m-am gandit la urmatoarele :
: FH: Donic Acuda S1 / M1 / Rakza X / joola Rhyzm /...alte sugestii
BH: Donic Acuda S2 /M2/ Rakza 7 soft / rakza x soft/ ...alte sugestii

Am scris alte sugestii pentru ca nu stiu ce sa aleg , doar destinatia imi e cunoscuta : noul setup sa aiba mai putina viteza decat actualul, dar mai mult control , spin-ul daca se poate sa ramana la fel :)

Va multumesc pentru sfaturi

Salut!
Petnru conformitate, paleta din semnatura este:

Lemn: Donic Waldner Senso Ultra Carbon
FH: Donic Acuda S3 max
BH: Donic Acuda S3 max

Daca vrei o paleta cu mai mult control, oricare dintre lemnele mentionate este foarte bun. Primorac este Off- (putin mai rapid ca celelalte, cel putin la nivel declarativ). Poti incerca si Waldner Senso Carbon (fara ultra) - Off-. Pentru inceput pastreaza fetele actuale. Daca vei simti nevoia de mai multa viteza, incearca fete din ultima generatie: Bluefire JP02/03 (FH/BH) sau orice alta fata cu duritate medie, nu cele mai tari (adica nu JP01, M1, Rakza X). Trecerea de la S3 (cea mai moale) la un model de fata foarte tare va necesita o perioada mare de adaptare.

Va salut dl cristi recent am achizitionat un yasaka extra off...varianta normala nu cea J.T.T.A. Si ca fata pe care sigur o pastrez este genius sound..pe bh...am pus.o si pe fh este ok dar as vrea putin mai multa putere fara sa ingreunez paleta! Stima! ( P.S. daca stiti dvs vreo combinatie mai bn de fete pt YEO as vrea sa o aflu)

Trimis de pe al meu V1_Viper folosind Tapatalk

Va salut dl cristi recent am achizitionat un yasaka extra off...varianta normala nu cea J.T.T.A. Si ca fata pe care sigur o pastrez este genius sound..pe bh...am pus.o si pe fh este ok dar as vrea putin mai multa putere fara sa ingreunez paleta! Stima! ( P.S. daca stiti dvs vreo combinatie mai bn de fete pt YEO as vrea sa o aflu)

Trimis de pe al meu V1_Viper folosind Tapatalk

Pe Yeo merg mai bine fetele tari decât cele moi. Daca vrei fete mai usoare, Victas V01 (nu Limber sau Stiff) este o fata tare si usoara. Ar mai fi TSP Ventus Speed. In rest, toate fetele Tensor moderne sunt mai grele ca Tenergy.

Fetele actuale au deja 3,5 ani :) au cam imbatranit nitzel :) . Ma gandesc la S2 2.0 pe ambele fete pe un lemn mai sus mentionat (All+) . Multumesc

Fetele actuale au deja 3,5 ani :) au cam imbatranit nitzel :) . Ma gandesc la S2 2.0 pe ambele fete pe un lemn mai sus mentionat (All+) . Multumesc

Daca vrei sa schimbi fetele, as zice sa cauti unele dintr-o generatie noua. Poate Bluefire JP02, Rakza X Soft, Joola Maxxx-P.

Bună ziua!

Pe lemn Yasaka Extra Offensive 7 Power, am schimbat fețele Yasaka Rakza X 2,0 cu aceleași Yasaka Rakza X numai că sunt max.
Vreau să-mi spuneți dacă această construcție e corectă și dacă avantajează jocul (unui amator ca mine) rapid, ofensiv, de lângă masă.
Menționez că nu am ajuns cu această paletă la TT Arena, dar mai e puțin până duminică!.. :)

Mulțumesc!

Bună ziua!

Pe lemn Yasaka Extra Offensive 7 Power, am schimbat fețele Yasaka Rakza X 2,0 cu aceleași Yasaka Rakza X numai că sunt max.
Vreau să-mi spuneți dacă această construcție e corectă și dacă avantajează jocul (unui amator ca mine) rapid, ofensiv, de lângă masă.
Menționez că nu am ajuns cu această paletă la TT Arena, dar mai e puțin până duminică!.. :)

Mulțumesc!

Viteza va fi mai mare, spinul mai bun, dar controlul mai mic. As zice ca pentru un amator, lemnul Yasaka Extra Offensive 7 Power este prea rapid. Cu cat mai avansati adversarii, cu atat mai usor se vede ca lipsa de control face diferenta la puncte.
Daca jocul tau este de topspin, atunci nu e rau neaparat, dar vei avea probleme atunci cand esti in defensiva. Daca joci cu lovituri drepte, atunci era mai bine sa fi ramas la 2.0.

Mulțumesc!
O să verific diferențele m?ine și poate duminică. Am și vechea construcție de paletă.
Ultima e nou achiziționată.
Sincer, credeam că de la 2,0 la max, viteza va fi mai mică și controlul mai bun..
Se pare că m-am înșelat..

Toate cele bune!

Mulțumesc!
O să verific diferențele m?ine și poate duminică. Am și vechea construcție de paletă.
Ultima e nou achiziționată.
Sincer, credeam că de la 2,0 la max, viteza va fi mai mică și controlul mai bun..
Se pare că m-am înșelat..

Toate cele bune!

Logica e: cu cat e buretele mai gros, ii da o sansa mingii sa intre cat mai adanc si deci cat mai in contact cu cauciucul si atunci rezulta 2 efecte: cauciucul catapulteaza mingea inapoi cu mai multa forta si totodata avand suprafata de contact mai mare cu mingea ii poate imprima un efect potential mai mare in comparatie cu o fata cu burete mai subtire.

Desigur efectele acestea sunt in proportie diferita in functie de duritatea buretelui si a cauciucului....

Salutare!

Am si eu o intrebare. Joc de ceva timp (20+ ani) dar abia acum am posibilitatea sa ma antrenez mai intensiv. Momentan joc cu fete Butterfly Flextra si lemn Joola Impulse. Cu acest setup simt ca nu pot sa imprim nici spin, nici viteza suficienta mingii. De aceea m-am hotarat sa ma uit dupa un alt setup si aici as vrea sa va cer parerea.
Dupa multe ore de cercetare m-am stabilit la fete Tibhar Evolution MX-P (FH+BH) dar la lemn am ezitari. M-am gandit la Avalox P500 dar nu am nici o experienta cu acest lemn si nu stiu cum ar merge cu fetele MX-P. Mi-as dori sa am o paleta care imi permite un joc ofensiv eficient cu un blocaj solid. Multumesc anticipat pentru raspuns, eventual daca ati avea niste tipuri cu alte lemne as fi extrem de recunoscator.

Salutare!

Am si eu o intrebare. Joc de ceva timp (20+ ani) dar abia acum am posibilitatea sa ma antrenez mai intensiv. Momentan joc cu fete Butterfly Flextra si lemn Joola Impulse. Cu acest setup simt ca nu pot sa imprim nici spin, nici viteza suficienta mingii. De aceea m-am hotarat sa ma uit dupa un alt setup si aici as vrea sa va cer parerea.
Dupa multe ore de cercetare m-am stabilit la fete Tibhar Evolution MX-P (FH+BH) dar la lemn am ezitari. M-am gandit la Avalox P500 dar nu am nici o experienta cu acest lemn si nu stiu cum ar merge cu fetele MX-P. Mi-as dori sa am o paleta care imi permite un joc ofensiv eficient cu un blocaj solid. Multumesc anticipat pentru raspuns, eventual daca ati avea niste tipuri cu alte lemne as fi extrem de recunoscator.

Combinatia MX-P cu Avalox P500 cred ca este superba pentru un joc ofensiv. Spin cat vrei, viteza suficienta la topspin, iar capacele sunt foarte usor de pus. Avalox P500 este stabil, cu mult control.
Avalox P500 cu fete tari face una dintre cele mai bune palete pentru joc de topspin. Daca nu joci topspin si jocul tau ofensiv est ebazat pe lovituri drepte, s-ar putea sa ai nevoie de un lemn mai rigid.

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre Yasaka Rising Dragon, doresc sa schimb fata pe forhand care s-a uzat un Butterfly 05. Lemnul pe care il am este Tamca5000 iar pe bakhend folosesc Butterfly 05fx. Jocul meu este agresiv bazat pe topspin de langa masa si de la semi distanta.
Va multumesc.

Bună ziua, sunt nou pe aici și vreau sa mă ajutați cu ceva sfaturi, joc tenis de masă de cca 10 ani dar la nivel de neprofesionist, după mine joc destul de bine adică bat jucători care participă la concursuri, problema e ca joc cu o paleta gen metro mai exact SCHILDKROT și nu le convine, zic ca nu e buna paleta, ca nu e profesionala ...n motive, de aceea va rog sa mă ajutați cam ce paleta mi s-ar potrivi, am jucat și cu paletele lor dar nu pot juca, nu pot controla mingea, sare în toate părțile, as dori tot ceva de genul ăsta pe care o am, adică sa nu sară foarte tare și sa o pot controla, menționez ca îmi place sa atac dar mă și apar apar bine, dau binișor și cu reverul, joc și de lângă masa și mai la distanță, sper ca m-am făcut înțeles și mă veți sfătui intr-un fel. Vă mulțumesc.

Buna ziua. As vrea sa stiu cam cum a merge lemn A. Mazunov cu fete Tibhar Evo FX-P. Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat!

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre Yasaka Rising Dragon, doresc sa schimb fata pe forhand care s-a uzat un Butterfly 05. Lemnul pe care il am este Tamca5000 iar pe bakhend folosesc Butterfly 05fx. Jocul meu este agresiv bazat pe topspin de langa masa si de la semi distanta.
Va multumesc.

Salut!

Yasaka Rising Dragon este o fata care imbina proprietatile unei fete chinezesti cu un burete reactiv european, insa nu este lipicioasa. Este departe ca simt si performante de Tenergy 05. Un inlocuitor mai buna ar putea sa fie Rakza X sau Joola MAxxx 500.

Bună ziua, sunt nou pe aici și vreau sa mă ajutați cu ceva sfaturi, joc tenis de masă de cca 10 ani dar la nivel de neprofesionist, după mine joc destul de bine adică bat jucători care participă la concursuri, problema e ca joc cu o paleta gen metro mai exact SCHILDKROT și nu le convine, zic ca nu e buna paleta, ca nu e profesionala ...n motive, de aceea va rog sa mă ajutați cam ce paleta mi s-ar potrivi, am jucat și cu paletele lor dar nu pot juca, nu pot controla mingea, sare în toate părțile, as dori tot ceva de genul ăsta pe care o am, adică sa nu sară foarte tare și sa o pot controla, menționez ca îmi place sa atac dar mă și apar apar bine, dau binișor și cu reverul, joc și de lângă masa și mai la distanță, sper ca m-am făcut înțeles și mă veți sfătui intr-un fel. Vă mulțumesc.

Salut!
Pentru inceput ti-as recomanda o paleta pentru incepatori, care sa-ti usureze trecerea spre una profesionala. Daca paleta ta e mai veche, probabil ca manipularea spinului nu este una dintre proprietatile ei forte.
As zice ca un lemn Yasaka Allround + sau Sweden Classic cu fete Donic Twingo sau Liga ar face paleta pe care o cauti.
Alta optiune ar fi lemn JOOLA FALCON MEDIUM cu fete Joola Zack. In orice caz, incearca niste fete lise, nu cu zimti.
Ca idee, pentru o paleta profesionala, viteza mare scade controlul. Cu spinul te vei obisnui dupa o vreme, sunt sigur.

Buna ziua. As vrea sa stiu cam cum a merge lemn A. Mazunov cu fete Tibhar Evo FX-P. Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat!

Nu am probat combinatia, dar pot spune doua lucruri: lemn super-greu + fete grele = paleta de fier. Daca nu te deranjeaza, atunci cu siguranta va fi o paleta ofensiva buna, care face mult spin si cu care poti pune capace agresive. Poti juca cu ea atat langa masa, cat si la distanta.

Buna ziua,

Ce imi puteti spune despre combinatia dintre ALC si gama evolution de la tibhar? Din ce am inteles, ALC-ul fiind un lemn rigid ar trebui folosit cu fete mai putin dure - ar fi mai optim de ales varianta genius sound pe el?

Multumesc frumos.

Buna ziua,

Ce imi puteti spune despre combinatia dintre ALC si gama evolution de la tibhar? Din ce am inteles, ALC-ul fiind un lemn rigid ar trebui folosit cu fete mai putin dure - ar fi mai optim de ales varianta genius sound pe el?

Multumesc frumos.

Depinde de nivelul tau de joc. Mie imi plac fetele tari, as alege MX-P cu ochii inchisi.
Totusi, fetele tari iti ofera viteza, insa controlul este mai mic, pentru ca mingea sta mai putin timp in cauciuc.
Nu am jucat cu Genius Sound si nu stiu despre ele decat ca sunt moi (variata Sound e moale).

Va salut dl grasomega(si nu numai), daca nu cer prea mult o sa va rog sa faceti un exercitiu de imagintie pentru noi toti, pentru a concluziona zecile de exemple de setupuri recomandate.
Dati 3 exemple de setupuri pentru fiecare still de joc(def, all, off), care sa se incadreze in 3 categorii de nivel de joc incepator, intermediar, avansat.
3 exemple pentru stilul defensiv (incepator, intermediar, avansat)
3 exemple pentru all
(Incepator, intermediar, avansat)
3 exemple pentru off.
Cred ca ar fi o mini biblie pentru toti cei care vor sa se apuce de tenis. Va multumesc anticipat.

Va salut dl grasomega(si nu numai), daca nu cer prea mult o sa va rog sa faceti un exercitiu de imagintie pentru noi toti, pentru a concluziona zecile de exemple de setupuri recomandate.
Dati 3 exemple de setupuri pentru fiecare still de joc(def, all, off), care sa se incadreze in 3 categorii de nivel de joc incepator, intermediar, avansat.
3 exemple pentru stilul defensiv (incepator, intermediar, avansat)
3 exemple pentru all
3 exemple pentru off.
Cred ca ar fi o mini biblie pentru toti cei care vor sa se apuce de tenis. Va multumesc anticipat.

Salut!
Problema e complicata, cam ca la pantofi: unul are piciorul mai lat, altul mai subtire, unul e barbat, alta e femeie etc.
Nu exista o solutie universal valabila nici macar pentru inceput. Fiecare simte altfel paleta. Alegerea paletei depinde si de jucator - este un copil care face performanta, este un amator care joaca cu prietenii, este un amator ambitios care participa la concursuri...
Pentru amatori incepatori allround-ofensiv recomand lemn cu viteza all pana la off-. Fete nu mai groase de 2.0.
Pentru amatori-avansati recomand lemn off- pana la off cu fete nu mai groase de 2.0.
Pentru jucatori avansati recomand sa-si gaseasca singuri combinatia potrivita - sunt sigur ca nu au nevoie de indrumare.
Cei care au antrenor - ar fi bine sa-si consulte antrenorul.

Pentru jucatorii defensivi nu-mi permit sa fac recomandari, intrucat stilul meu este ofensiv. Totusi, pot sa recomand sa-si defineasca bine stilul de joc in jurul unui tip de material si sa nu schimbe prea des grosimea buretelui de la fata cu zimti. Ca idee, o iarba sau un short-pips cu burete gros are mult mai multe posibilitati de variatie a jocului si a spinului decat o fata fara burete si fara frictiune. Multi profesionisti aparatori folosesc fete cu zimti negre, pentru a putea varia spinul mai mult. Sigur, si controlul este mai mic. Bineinteles, buretele gros permite atacuri rapide si cu mai multe sanse de reusita. Un jucator defensiv care poate ataca este mult mai periculos.

In plus, trebuie sa mai mentionez ca materialele se schimba de la un an la altul, asa ca ce as scrie acum s-ar putea sa nu mai fie valabil peste un an sau mai putin.

Sunt constient ca treaba este complicata, eu ma gandeam la niste setupuri clasice pe care le-ati recomandat cu succes si pe care eventual mai multi useri le-au folosit. Am tot citit de yasaka sweden classic ca ar fi un lemn bun(pentru inceput), ati recomandat dv si yasaka silverline all wood. A-ti mai recomandat si pe blog JOOLA Samba+ pentru sweden classic, merge si pe silverline all wood pentru un joc allround?
Am tot schimbat o gramada de setupuri(a dat si in mine boala) si cred ca o sa ma intorc la allround, analizandu-mi jocul care nu predomina in nici una din categorii(def, all, off), ma cam chinui cu un lemn levi combo(fata rapida cu carbon) imbracat cu andro rasant powersponge neagra si butterfly tenergy 80 rosie.

Back
Sus