Va salut !
Macri Florin ma numesc , am 44 de ani si sunt din Sacele Brașov (adoptat ). Am jucat in tinerete foarte mult si ajunsesem la o performanta de loc III la cupa UTC cum era pe vremea lui `impuscatu`. Din pacate timpul si alte multe motive m-au tinut departe de acest sport care imi place enorm de mult. De curand s-a deschis un balon in apropiere si are in dotare 8 mese de tenis Joola si Donic. Mi-am gasit si un partener , coleg de servici , cu care am jucat in 2 randuri pina acum. Adica m-am reapucat de jucat acum 2 saptamini . Am jucat la prima intalnire cu o paleta Artengo de cativa lei(le-am luat la set de 2 )...cumparate initial pentru copii sa vad daca le place ...insa s-au plictisit repede. Am luat eu o paleta la primul meu joc dupa multa vreme si m-am facut de ras. Am luat colegului doar un singur set , dupa ce cred ca se plictisise de mine. Am mai luat o bataie asa crunta doar de la 2 oameni care unul din ei era antrenor iar altul este un unchi care joaca extraordinar de bine. Ieri am dat o fuga in Dechatlon si am luat un Tibhar care pe eticheta scria 99 de lei iar la casa am platit 59 de lei. Colegul meu joaca cu un Butterfly care o are de cativa ani si am facut si eu un set cu ea. Am observat ceva diferenta insa cred ca am nevoie de mai multe antrenamente si mai apoi si de o paleta buna. Sau poate gresesc , sunt gata sa-mi achizitionez o paleta buna iar ca si buget ar fi undeva la 4-500 de lei.
Voi atasa un filmulet de la jocul de azi , unde iar am luat bataie rau !
Cateva sfaturi de la voi mi-ar prinde bine !
Am uitat sa specific ca eu sunt cel in tricou alb.
NUMAI BINE !
Salut!
Stilul tau te pune in dezavantaj fata de adversar: lovesti mingea prea mult cu reverul si prea putin cu drive-ul. Tii picioarele intr-o pozitie care iti faciliteaza jocul actual (de rever). Jocul tau este pasiv, te bazezi pe greseala adversarului, dar tu nu ai siguranta si controlul de a tine mingea pe masa mai mult ca el. Nu variezi jocul: nici spinul, nici directia, nici viteza - totul este cam la fel in fiecare schimb. Probabil ca nici paleta nu te ajuta.
Daca vrei o paleta buna, cauta una formata cu un lemn ALL+ si fete de duritate medie sau moi, pentru un control bun. Aceasta paleta iti va permite sa inveti lovituri corecte si sa progresezi. Pentru asta, poti lua legatura pe forum cu userii Zosim, Gheorghe Durdun, Valigti, Tibi, Rasvan sau Rblade (nu neaparat in aceasta ordine

) sau poti vizita site-urile lor:
www.mesetenis.ro,
www.vivasportshop.ro,
www.ttsport.ro,
www.tenismasa.ro,
www.tt-shop.ro,
www.tt-mall.eu, insa iti recomand sa vorbesti la telefon inainte de a comanda. Ai nevoie de o paleta Allround.
Acum, referitor la jocul tau:
1. Joci prea pasiv - trebuie sa incerci sa ataci mingea mai mult.
2. Joci prea mult cu reverul (zis si backhand- BH) - trebuie sa joci mai mult cu drive-ul (forehand - FH). Trebuei sa tii picioarele aproape paralel cu masa, cu piciorul drept usor mai in spate. Asta iti va permite sa te intrci repede sa joci un FH, cand vne mingea de la mijlocul mesei spre dreapta.
3. Cauta un antrenor in Brașov si ia cateva ore cu el - iti va arata pozitia corecta a corpului si loviturile corecte. Chiar daca nu vei face multe ore, tot vei avea un punct de plecare.
4. Uita-te la meciuri ale jucatorilor profesionisti si incearca sa imiti unele lovituri (pe care crezi ca le poti executa).
5. Gaseste un partener cu care sa nu joci numai meciuri - incercati sa dati mingea unul spre celalalt intr-o diagonala sau in linie, facand cat mai multe schimburi.
6. Poarta un tricou de o culoare diferita de cea a mingii

7. Joaca cu adversari mai buni decat tine

(probabil ca acum nu se aplica :lol