Buna ziua!
Daca par putin nehotarat cu siguranta nu va inselati, caci chiar asa sunt. Nehotararea mea, sigur vine de la nivelul mediu de joc pe care il am in momentul acesta.
Detin un setup format din lemn Stiga Clipper CR cu bluefire turbo pe FH si blufire pe BH, o palte care pentru stilul meu de joc (combinat, in apropierea mesei), este mult prea rapida. Initial m+am gandit sa o vand si sa imi fac o alta paleta, insa dupa o analiza mai atenta a celor mentionate aici, inclin sa pastrez lemnul si sa imi iau niste fete mai putin rapide. Intrebarea mea este daca, cu acest lemn si alte fete mai putin rapide reusesc sa detin un control mai bun si sa pastrez oarecum explozia loviturilor plate si spin-ul pe care mi-l ofere cele doua donic-uri.
Astept cu interes un raspuns avizat si accept atat sfaturi cat si critici.
Multam
Buna ziua,
Aveti un lemn bun, dar fetele Donic Bluefire M1 sau JP01 Turbo (nu stiu exact ce aveti) sunt de vina pentru lipsa controlului sau cum in multe cazuri am vazut, miscarile incorecte.
Totusi puteti merge pe niste mai soft fara probleme, o sa vedeti si o sa simtiti o schimbare destul de mare.
Ideea e simpla, o fata mai rigida (cum aveti dvs si multe altele) are o viteza mai mare deoarece mingea sta foarte putin in fata (nu ii permite duritatea buretelui) si astfel arunca mai tare.
O fata soft (Yasaka Rakza 7 soft, Stiga Calibra LT Sound, Donic Bluefire M3, JP03, Acuda Blue P2,P3, Joola Samba+, Butterfly Tenergy gama FX, Xiom Omega IV Asia si multe altele) e ceva mai lenta deoarece mingea intra mai mult in fata (buretele este unul moale) si atunci arunca mai incet, avand control mai bun.
Simtul intotdeauna va fi mai fain la fetele moi, se va simtii mai mult control, mai mult spin si automat mai mult simt, dar cu timpul, automatizarea miscarilor, duce la urmatorul pas, unde e nevoie de mai multa viteza, putere si atunci trebuie trecut la fete mai rigide, mai tari.
Din proprie experienta pot spune ca intotdeauna mi-au placut (inca mai imi plac) fetele moi, am jucat cu sute, dar la un anumit nivel controlul pierde in detrimentul puterii, vitezei.
Ideea e, in functie de stilul pe care il ai sa incerci sa obtii o paleta bine echilibrata (raportata viteza-control)
Toate bune !