Întreabă-l pe Durdun (www.pingpongshop.ro)

Buna ziua.sunt incepator(6 luni) si folosesc lemn xiom solo VITEZA 7- CONTROL 9 si ambele fete xiom musa Speed 90 Spin 100 Control 99 .deocamdata paleta este mult peste mine.probabil peste unu-doi ani voi reusi sa o muncesc la 100%.am citit mult pe net si nu reusesc sa inteleg cum aleg urmatoarea paleta?care sunt principiile in alegerea paletei?va multumesc

Buna ziua,

Paleta pe care o aveti pare a fi buna potrivita unui incepator din caracteristici.
Incercati ceva mai lent. Fete de grosime 2.0mm (obligatoriu gama soft, mai moi) iar ca lemn mergeti maxim pe un ALL.
Eu sincer v-as recomanda Yasaka 2040 cu Yasaka Original Extra HG 2.1mm sau Donic Waldner Exclusive AR cu Donic Liga Plus

Toate bune !

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti care lemn este mai rapid dintre Stiga carbonado 45 si Timo Boll Tamca 5000 ?
Va multumesc.

Nu stiu ce sa va spun de BTY Timo Boll Tamca 5000, dar cred ca e mai rapid decat STIGA Carbonado 45.
Care stiu sigur ca e mai rapid ca BTY TB T5000 e STIGA Rosewood XO

Toate bune

Buna ziua ,
Joc tenis de masă la nivel hobby de peste 30 de ani dar cu multe pauze de-a lungul timpului,datorita unui program foarte incarcat.De aproximativ o luna mi-am cumparat masa de tenis si o paleta noua si am jucat aproximativ 2 ore pe zi , de 3...4 ori pe saptamana.
Stilul meu este unul de genul atac-aparare 60/40% in functie de adversar,in special pe FH cu lovituri mai mult drepte...cu efect,cu schimbari de intensitate a loviturilor si alternarea directiei,la maxim 1,5 m de masa. Pana de curand jucam fara sa ma intereseze aspectele tehnice dar multumita acestui forum am aflat o gramada de informatii noi pe care le pun in aplicare,la inceput e mai greu de corectat miscari pe care le-am facut gresit de-a lungul a multor ani.Am exersat mult pe BH, topspinul pe FH,serviciile si cresterea controlata a vitezei de joc iar rezultatele au inceput sa se vada.Sunt constient ca mai am multe de invatat dar pana nu ating un nivel de joc satisfacator, nu ma las.Am cumparat si vreo 150 de mingi si exersez permanent.Pana acum am folosit multe palete din comert la nivelul maxim de pret dar acum am achizitionat un BTY Timo Boll ZLC cu fata Joola Samba 19 pe FH si BTY Flextra pe BH.Am vrut un ALC dar din ce am citit pe net ZLC are un control mai bun iar aceste fete mi-au fost recomandate pentru limitarea vitezei lemnului si majorarea controlului.Prefer sa pastrez acest lemn si sa limitez/cresc viteza de joc prin schimbarea fetelor in timp.
La inceput paleta mi s-a parut foarte rapida pentru stilul meu de joc dar acum cu putina concentrare, cred ca ne impacam din ce in ce mai bine.Am incercat putin sa joc si cu vechile palete dar acum mi se par foarte lente.
Mai pot da detalii dar cred ca plictisesc lumea ! Intrebarea e ce fete ar urma in viitorul apropiat si daca Tenergy 05 FX pe FH ar fi mult prea rapida pentru mine.
Va multumesc anticipat pentru sprijin si pentru suportul oferit cu generozitate de cei care poseda experienta si cunostinte avansate.
Cu stima,

Ultima editare:
Buna ziua ,
Joc tenis de masă la nivel hobby de peste 30 de ani dar cu multe pauze de-a lungul timpului,datorita unui program foarte incarcat.De aproximativ o luna mi-am cumparat masa de tenis si o paleta noua si am jucat aproximativ 2 ore pe zi , de 3...4 ori pe saptamana.
Stilul meu este unul de genul atac-aparare 60/40% in functie de adversar,in special pe FH cu lovituri mai mult drepte...cu efect,cu schimbari de intensitate a loviturilor si alternarea directiei,la maxim 1,5 m de masa. Pana de curand jucam fara sa ma intereseze aspectele tehnice dar multumita acestui forum am aflat o gramada de informatii noi pe care le pun in aplicare,la inceput e mai greu de corectat miscari pe care le-am facut gresit de-a lungul a multor ani.Am exersat mult pe BH, topspinul pe FH,serviciile si cresterea controlata a vitezei de joc iar rezultatele au inceput sa se vada.Sunt constient ca mai am multe de invatat dar pana nu ating un nivel de joc satisfacator, nu ma las.Am cumparat si vreo 150 de mingi si exersez permanent.Pana acum am folosit multe palete din comert la nivelul maxim de pret dar acum am achizitionat un BTY Timo Boll ZLC cu fata Joola Samba 19 pe FH si BTY Flextra pe BH.Am vrut un ALC dar din ce am citit pe net ZLC are un control mai bun iar aceste fete mi-au fost recomandate pentru limitarea vitezei lemnului si majorarea controlului.Prefer sa pastrez acest lemn si sa limitez/cresc viteza de joc prin schimbarea fetelor in timp.
La inceput paleta mi s-a parut foarte rapida pentru stilul meu de joc dar acum cu putina concentrare, cred ca ne impacam din ce in ce mai bine.Am incercat putin sa joc si cu vechile palete dar acum mi se par foarte lente.
Mai pot da detalii dar cred ca plictisesc lumea ! Intrebarea e ce fete ar urma in viitorul apropiat si daca Tenergy 05 FX pe FH ar fi mult prea rapida pentru mine.
Va multumesc anticipat pentru sprijin si pentru suportul oferit cu generozitate de cei care poseda experienta si cunostinte avansate.
Cu stima,

Buna ziua,

Puterea unui setup pleaca din lemn si nicidecum din fete. Se poate ajusta din fete, dar cam putin. (nu ma refer la extreme)
Orice paleta e buna dupa un anumit timp facand antrenament/jucand cu ea pentru ca mana incepe se obisnuiasca cu acel simt. Ideea e sa fie pe langa dvs cineva avizat cat de cat sa va dirijeze loviturile pentru ca automatismul ce va urma sa vina, sa fie cat mai corect.

Puteti sa treceti pe la Viva Sport (JAZZ PONG) ma gasiti de L-V intre 10:00 - 17:00
Eventual poate dam si 2-3 mingi !

Toate bune si spor la antrenamente !

Stimate Domn,
Eu va multumesc pentru raspuns dar tocmai aici e problema , la capitolul timp disponibil,din aceasta cauza am ales varianta comunicarii pe forum.Programul meu este de la 9 dimineata pana...cand se termina:p , de obicei minim pana la ora 19,de multe ori si in weekend.Ca sa ajung la dvs. imi trebuie minim 3 ore pentru dus-intors+timpul de discutii.Altfel era simplu si veneam direct.In plus nu se pot invata miscarile corecte la o singura vizita :p ! Va rog sa-mi recomandati niste fete pentru urmatoarea configurare fata de ce am pe moment si sa-mi spuneti in mod concret daca Tenergy 05 FX sunt o varianta avantajoasa pentru un control bun ! Oricum nu am de gand sa particip la competitii:)!
Cu stima,

Stimate Domn,
Eu va multumesc pentru raspuns dar tocmai aici e problema , la capitolul timp disponibil,din aceasta cauza am ales varianta comunicarii pe forum.Programul meu este de la 9 dimineata pana...cand se termina:p , de obicei minim pana la ora 19,de multe ori si in weekend.Ca sa ajung la dvs. imi trebuie minim 3 ore pentru dus-intors+timpul de discutii.Altfel era simplu si veneam direct.In plus nu se pot invata miscarile corecte la o singura vizita ! Va rog sa-mi recomandati niste fete pentru urmatoarea configurare fata de ce am pe moment si sa-mi spuneti in mod concret daca Tenergy 05 FX sunt o varianta avantajoasa pentru un control bun ! Oricum nu am de gand sa particip la competitii:)!
Cu stima,
Nu cred ca ati inteles. Eu va invitam la sala sa dam 2-3 mingi sa vedem cam ce ati avea nevoie NU sa va invat lovituri. Nici in cateva luni nu as putea sa va invat sa nu zic ani (automatism); eu ma refeream strict la echipament si v-am raspuns in postul anterior.
Sfatul meu e sa ramaneti pe BTY Flextra cel putin 6 luni iar dupa puteti trece pe BTY Tenergy 05FX.
Cat despre program .. nu stiu ce sa zic, dar fata de mine sa stiti ca aveti un program lejer si destul de flexibil

Toate bune,

Trimis de pe al meu SM-G928F folosind Tapatalk

Buna ziua, am si eu o intrebare. Am intrat pe site-ul magazinelor Butterfly de la noi si am vazut ca au o oferta cu 4 palete preasamblate (lipite cu chalk, nu cu lipici permanent).
Setupul este lemn allround + Flextra 2.1 mm sau Sriver FX 2.1 mm
sau Roundell Soft 2.1 mm.
Eu joc la nivel mediu ( am 47 de ani si jocul meu de atac din tinerete s-a cam transformat in aparare controlata cu atacuri pe contre dar destul de rare), iar in acest context v-as intreba daca mi se potriveste vre-unul din setupurile de mai sus.

Buna ziua . as avea cateva intrebari daca ati avea timp. Legat de ce ati intrebat dvs, stilul meu este mixt... Un priete mi-a dat cateva palete(butterfly gurubba pro all- ,andro blax ,stiga nfc, stiga allaround evolution) sunt decat lemnul. Ce ar trebiu sa aleg si ce fete sa folosesc? Multumesc

Buna ziua, am si eu o intrebare. Am intrat pe site-ul magazinelor Butterfly de la noi si am vazut ca au o oferta cu 4 palete preasamblate (lipite cu chalk, nu cu lipici permanent).
Setupul este lemn allround + Flextra 2.1 mm sau Sriver FX 2.1 mm
sau Roundell Soft 2.1 mm.
Eu joc la nivel mediu ( am 47 de ani si jocul meu de atac din tinerete s-a cam transformat in aparare controlata cu atacuri pe contre dar destul de rare), iar in acest context v-as intreba daca mi se potriveste vre-unul din setupurile de mai sus.

Buna ziua,

Daca sunteti la prima paleta profesionala (asa imi pare) puteti merge cu incredere pe oricare din cele 4.
Jucati 6 luni cu una din cele 4 dupa care schimbati fetele cu unele ceva mai rapide.

Toate bune,

Buna ziua . as avea cateva intrebari daca ati avea timp. Legat de ce ati intrebat dvs, stilul meu este mixt... Un priete mi-a dat cateva palete(butterfly gurubba pro all- ,andro blax ,stiga nfc, stiga allaround evolution) sunt decat lemnul. Ce ar trebiu sa aleg si ce fete sa folosesc? Multumesc

Buna ziua,

Dintre toate lemnele mentionate de dvs, BTY Grubba Pro ALL-, andro BLAX nu stiu ce tip este, stiga nfc nu am auzit de el, iar STIGA Allround Evolution este un model mai vechi, dar cred ca este bun pentru ce aveti dvs nevoie.
In principiu oricare din lemnele de mai sus sunt lemne de control, cu viteza mica care va permite sa evoluati relativ corect, in sensul ca va obliga sa loviti.
Ca fete puteti merge pe orice din gama soft (moi) in grosime nu mai mare de 2.0mm.

Toate bune,

Multumesc frumos pentru timpul dvs. Si ma scuzati,stiga wood nct defensive classic,iar andro este cross ply superlite off.

Bună ziua am un lemn Timo Boll w 7 și a-și schimba cu un lemn mai bun.
- - - Actualizat - - -
pe bh am tg 05 si fh tg 05fx a-si vrea sa schimb lemnul ce ati putea recomanda.

W7 daca nu ma insel sare cam ca SK7 doar ca e un pic mai dur. Puteti merge pe ceva mai incet, fetele din gama Tenergy arunca destul de tare.
Incercati pe un ALL+ sa puneti fetele si va garantez ca o sa va placa foarte mult.
De la BTY aveti ca optiuni Grubba ALL+ si de ce nu chiar Primorac OFF-, de la Yasaka aveti optiuni Sweden Extra, Sweden Classic, de la STIGA aveti Allround Wood NCT, Celero (mai premium) s.a.m.d.

Toate bune!

W7 daca nu ma insel sare cam ca SK7 doar ca e un pic mai dur. Puteti merge pe ceva mai incet, fetele din gama Tenergy arunca destul de tare.
Incercati pe un ALL+ sa puneti fetele si va garantez ca o sa va placa foarte mult.
De la BTY aveti ca optiuni Grubba ALL+ si de ce nu chiar Primorac OFF-, de la Yasaka aveti optiuni Sweden Extra, Sweden Classic, de la STIGA aveti Allround Wood NCT, Celero (mai premium) s.a.m.d.

Toate bune!
Eu a-și fi vrut TB spirit, ce ați putea spune.

Buna ziua! Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. :D Tatal meu are un lemn Yasaka Ma Lin EXTRA OFFENSIVE si niste fete TIBHAR NIMBUS pe care ar vrea sa si le schimbe. Stilul lui de joc este simplu, de pe backhand taie adanc iar mingile inalte le "plesneste", iar forehand-ul il are slab in sensul ca nici mingile inalte nu le ataca. Topspin nu stie de pe nicio parte. Imi puteti recomanda va rog niste fete? Multumesc anticipat!

Am si eu o întrebare: Am o paletă formată din lemn Butterfly Gruba All+,Fh Butterfly Bryce speed,iar pe Bh Butterfly Takinnes chop 2.Ideea este ca nu prea ma ?mpac cu paleta,in ideea că scap jocul de sub control.As vrea să păstrez lemnul,ce fete recomandați pentru acesta .Eventual un anti power ceva sau ce credeți?

Ultima editare:
Salut,

Puteti sa recomandati o configuratie pentru un incepator? Joc de aproximativ 5 luni, iar de doua luni fac antrenament si cu un antrenor. In mare parte joc ofensiv si nu astept sa fiu atacat.
In momentul de fata folosesc o paleta de 80 ron cumparata din decathlon, care surprinzator prinde destul de bine. Nu am folosit vreo alta paleta pana acum.

1. Ce joc practicati
- Ofensiv

2.Cu ce jucati mai mult
- Forehand

3. Care este setup-ul actual cu care jucati
- Folosesc o paleta de 80 RON: Artengo FR950
- Pe lemn scrie Artengo FR 950
- Pe fete scrie: Artengo 05-014 893 O

Recomandati alta paleta? E mai bine sa raman cu aceasta?

As fi postat si un video cu paleta dar sunt inregistrat de doar 1 zi si nu pot pune link-uri in mesaj :(

Salut,

Puteti sa-mi dati o recomandare?
Joc de 1 an si acum am:
Lemn Xiom Allround
Fete Xiom Vega Japan 1.8 pe FH si BH.
As dori ceva cu mai multa viteza si ma gandeam la: Yasaka Ma Lin Extra ofensive cu fete Yasaka Rakza7 pe FH si Rakza7 Soft pe BH.
Credeti ca este buna combinatia sau Rakza 7 este prea rapida si ar trebui sa pun Rakza 7Soft pe ambele fete?
Va multumesc.

Salut George!

te rog sa ma ajuti cu o recomandare de set-up pentru un prieten. El n-are cont aici si m-am gandit sa-i dau o mana de ajutor...ca stil de joc e all-arround, sta mai mult langa masa, ca e cam grasut si lenes :D, dar are ceva simt al mingii si isi doreste sa invete mai mult. E mai bun pe FH, loveste binisor drept (dar e loc si de mai bine), iar cu reverul mai mult taie si incearca sa puna pe masa. In trecut a jucat cu un BTY Grubba (nu mai stiu ce fete avea), pe care l-a rupt, dar acum ar vrea ceva mai "de buget". Multumesc!

Ultima editare:
Salut,

Ce combinatie intre lem si fetele de mai jos considerati ca ar fi mai potrivita pentru a oferi un feedback/ feeling mai bun, control si spin?
Lemn:
Tibhar Samsonov Force Pro Black Edition
sau
Stiga Infinity VPS V

fete:
Xiom Vega Japan
Xiom Vega Pro
Tibhar Evolution MX-P
dhs-hurricane-3-neo

Stil joc All+

Buna ziua! Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. :D Tatal meu are un lemn Yasaka Ma Lin EXTRA OFFENSIVE si niste fete TIBHAR NIMBUS pe care ar vrea sa si le schimbe. Stilul lui de joc este simplu, de pe backhand taie adanc iar mingile inalte le "plesneste", iar forehand-ul il are slab in sensul ca nici mingile inalte nu le ataca. Topspin nu stie de pe nicio parte. Imi puteti recomanda va rog niste fete? Multumesc anticipat!

Salut,

Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat, dar am intampinat niste probleme si nu am mai putut scrie.
La paleta in cauza problema principala este lemnul. Ma Lin Extra Offensive este un lemn foarte bun, dar trebuie sa ai ceva cunostinte pentru a-l pune in valoare.
Iti recomand sa mergi pe un lemn all- / all+ si sa ramai pe fetele actuale, eventual poti incerca ceva chiar mai moi.

Spor !

---------- Post added 05.03.2017 at 10:23 ----------

Am si eu o întrebare: Am o paletă formată din lemn Butterfly Gruba All+,Fh Butterfly Bryce speed,iar pe Bh Butterfly Takinnes chop 2.Ideea este ca nu prea ma ?mpac cu paleta,in ideea că scap jocul de sub control.As vrea să păstrez lemnul,ce fete recomandați pentru acesta .Eventual un anti power ceva sau ce credeți?

Intradevar nu lemnul este problema ci fetele. Takinnes Chop e o fata care prinde efect si poti face atat joc defensiv cat si ofensiv, in timp ce Anti-Power e o fata care nu prinde efect si mai mult trebuie incerci la greseala adversarului.
Incercati sa puneti niste fete din gama celor soft (mai moi) si va garantez ca o sa fiti multumit. Daca vreti tot BTY incercatati T05FX 1.9mm.
Spor !

---------- Post added 05.03.2017 at 10:27 ----------

Salut,

Puteti sa recomandati o configuratie pentru un incepator? Joc de aproximativ 5 luni, iar de doua luni fac antrenament si cu un antrenor. In mare parte joc ofensiv si nu astept sa fiu atacat.
In momentul de fata folosesc o paleta de 80 ron cumparata din decathlon, care surprinzator prinde destul de bine. Nu am folosit vreo alta paleta pana acum.

1. Ce joc practicati
- Ofensiv

2.Cu ce jucati mai mult
- Forehand

3. Care este setup-ul actual cu care jucati
- Folosesc o paleta de 80 RON: Artengo FR950
- Pe lemn scrie Artengo FR 950
- Pe fete scrie: Artengo 05-014 893 O

Recomandati alta paleta? E mai bine sa raman cu aceasta?

As fi postat si un video cu paleta dar sunt inregistrat de doar 1 zi si nu pot pune link-uri in mesaj :(

Salut,

Paleta pe care o ai este o paleta de tip hobby.
Pentru inceput poate fi benefica deoarece te forteaza sa lovesti si iti formezi niste lovituri.
Iti recomand sa mergi pe paleta asta, daca zici ca prinde ceva efect si dupa o perioada de cateva luni bune iti poti cumpara o prima paleta profesionala cu un lemn de viteza maxim all+ iar fete grosime maxim 2.0mm de tip soft.
Tentatia va fi mare sa joci cu o paleta care sare tare ca nu te forteaza sa lovesti, dar ai rabdare si mai tarziu o sa intelegi ca ai facut bine.

Spor !

Back
Sus