Am impresia ca nu am fost bine inteles (motiv pt care si evit sa imi dau cu parerea pe forum). In general nu se ajunge la nici o concluzie. O sa incerc sa clarific niste treburi.
Organizarea a fost foarte ok turneul s-a desfasurat cursiv si s-a incheiat la o ora decenta (ma refer aici la elite).
Sala a fost fara dubii mult peste media din Amatur. Lumina a fost f buna. Desigur eu sunt unul dintre cei care a spus ca parchetul nu este cea mai buna suprafata pt tenis de masă. Cred in continuare asta dar cel din aceasta sala a fost f bun - nu se misca si nu aluneca. Consider ca adaptarea la saritura mingii nu ar trebui sa fie o problemă in cazul de fata. Deci sala este dpmdv un bun candidat pt turneul final.
Si am ajuns la problema.... Mingile. Cred in continuare ca au fost proaste. Sunt destule meciuri filmate. Cine are ochi si vrea sa vada va observa ce interesant sareau. Eu personal am cautat o minge rotunda dar am renuntat dupa ce am verificat vreo 10 bucati. Am prins la 2 meciuri minge rezonabila (in sensul ca a sarit rau destul de rar). Motivul pt care bat toba cu mingile este pt ca aceasta e una din problemele cel mai usor de evitat cred eu. Problemele legate de sala (lumina, suprafata de joc, condens etc) sunt in general necontrolabile de catre organizatori (sala fiind inchiriata de cele mai multe ori). In schimb mingile... nu vad de ce am folosi mingi proaste (aici ma refer in primul rand la ovale in general). Cred ca mingile din ABS sunt net superioare calitativ generatiei anterioare. Subscriu la parerea ca Nittaku sunt de departe cele mai bune. Mai sunt foarte bune mingile TSP. Si bune in general: Andro, DHS cutie rosie, Gewo cutia aurie etc. Proaste sunt practic toate celelalte din generatia veche: Joola, Tibhar, Donic, Stiga, Gewo, Butterfly etc - nu conteaza marca - majoritatea sunt oua. Deci sugestia mea ar fi sa se incerce folosirea mingilor din ABS la turnee din 2 motive: calitate superioara si in plus sunt relativ asemanatoare unele cu celelalte.
E pacat sa vina oameni de la diverse distante si dea pe langa mingi pt ca sunt proaste. In acelasi timp e pacat de munca organizatorilor ca din cauze perfect controlabile (cred eu) aceasta sa ajunga sa nu fie apreciata (de unii).
Am jucat in diverse conditii (rele de multe ori) dar nu am comentat sau criticat pt ca am fost constient ca nu prea se putea face nimic.
Acestea fiind zise... multumiri organizatorilor
PS: Toata povestea de mai sus nu provine de la faptul ca am pierdut sau ca nu am performat cum ma asteptam. Eu joc pt ca imi place sa joc. La un moment dat... mi-a pierit efectiv cheful de joc. Ma intrebam pt ce sa ma chinui cu mingile astea. Pt ca ma chinuiam sa le nimeresc. Si nu ar trebui sa fie asa. Gata.