Muzica-Amatur

Adevarat, a fost un concert fantastic. L-am vazut/revazut de cateva ori si tot nu ma satur, ca de altfel de orice auditie marca PF.
Superlativul in materia muzicii de acest gen, elaborata, poarta un nume: Pink Floyd.
Auditie placuta si ... multumiri lui Gicu !

- - - Actualizat - - -

- - - Actualizat - - -

GEORGE BENSON

Cream

Cream

Pe 16 iulie 1966, cu 48 de ani in urma, lua nastere, la Londra, primul supergrup din istoria muzicii rock:
CREAM.Noua trupa ii alatura pe Eric Clapton-chitara solo, armonie, voce;Jack Bruce-chitara bass,
voce si Ginger Baker-tobe.
Iata cateva secvente inedite din filmul danez "It Was One Saturday Night", dintr-un spectacol la televiziunea
belgiana si in show-ul de varietati al fratilor Smothers, de la televiziunea americana CBS. Enjoy!

B.B. King & Friends - A Blues Session (live in L.A. 1987).
Live at Ebony Showcase Theatre in Los Angeles, April 15th 1987.

In memoriam to Paul Butterfield.

https://www.youtube.com/watch?v=yOSnUmLt5VQ&index=9&list=FLf5tIoyhLQMEsaBOlZ_U2qQ

0:00 - Why I Sing The Blues.
5:45 - Please Send Me Someone To Love (w/Gladys Knight).
11:18 - The Thrill Is Gone (w/Eric Clapton & Phil Collins).
18:15 - I'd Rather Go Blind (w/Etta James & Dr. John).
24:15 - When Something Is Wrong With My Baby (w/Billy Ocean).
28:15 - The Sky Is Crying (w/Stevie Ray Vaughan & Albert King).
25:13 - Somebody's Got A Hold On Me (w/Etta James).
39:00 - In The Midnight Hour (w/Etta James).
43:03 - Ain't Nobody's Business (w/Gladys Knight & Etta James).
48:10 - Let The Good Times Roll.
51:25 - Take My Hand, Precious Lord.
54:40 - Finale.

Johnny Winter - Dust My Broom

Johnny Winter - Dust My Broom

Se duc legendele, se duc...se scutur frunzele de nuc, se-aseaza toamna peste vii...si Iarna (Winter) se duse si ea (el). (RIP: 23.02.1944-16.07.2014)

Se duc legendele, se duc...se scutur frunzele de nuc, se-aseaza toamna peste vii...si Iarna (Winter) se duse si ea (el). (RIP: 23.02.1944-16.07.2014)

Din pacate ... Dar, asta-i viata ! Unii vin si altii pleaca !
Plecaciune memoriei unui mare artist ! Scena muzicala este mai saraca acum ...

Hyde Park

Hyde Park

Sambata 18 iulie 1970, in londonezul Hyde Park a avut loc primul din cele doua concerte sustinute,
aici, in anul 1970, avandu-i ca protagonisti pe Kevin Ayers and The Whole World( unde ii intalneam pe
Mike Oldfield-chitara bass si pe Robert Wyatt, de la Soft Machine- tobe, voce), Roy Harper, The Edgar
Broughton Band
si in incheiere, Pink Floyd( la a doua aparitie, aici, prima fiind in vara lui 1968 ), cu un show
de promovare a celui mai recent album, "Atom Heart Mother".
Iata inregistrarea audio a concertului sustinut de David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters si Richard Wright.

Am dat "like" Marcele, dar nu mi-a placut deloc mesajul tau. De la tine am aflat aceasta veste trista.
L-am "cunoscut" pe Johnny Winter cind aveam vreo 17 ani si ma aflam intr-un magazin cu casete audio si citeva cd-uri, iar printre casete am vazut albumul "Hey Where's Your Brother?". Habar nu aveam cine este Johnny Winter, dar atit de mult mi-a placut coperta albumului, incit mi-am zis ca sigur trebuie sa fie ceva rithm & blues, si nu am cum sa dau gres daca-l cumpar. Si am avut mare dreptate. Ajuns acasa nu m-am dezlipit de casetofon (dat la maxim), citeva ore.

Multumim Johnny Winter!

Johnny Winter - "Hey Where's Your Brother?"

https://www.youtube.com/watch?v=sBn9gu9Ydz4&index=1&list=FLf5tIoyhLQMEsaBOlZ_U2qQ

Track listings:

1. Johnny Guitar.
2. She Likes to Boogie Real Low.
3. White Line Blues.
4. Please Come Home for Christmas.
5. Hard Way.
6. You Must Have a Twin.
7. You Keep Saying That You're Leavin'.
8. Treat Me Like You Wanta.
9. Sick and Tired.
10. Blues This Bad.
11. No More Doggin'.
12. Check Out Her Mama.
13. I Got My Brand On You.
14. One Step Forward (Two Steps Back).

Rainbow Bridge

Rainbow Bridge

Joi, 30 iulie 1970, in craterul vulcanului Haleakala(ultima eruptie-sec.17; considerat,oficial,totusi,activ! ),
a carui lava a dus la crearea a peste trei sferturi din insula Maui, arhipelagul Hawaii, a avut loc
concertul "Rainbow Bridge", sustinut de Jimi Hendrix impreuna cu colegul din The Experience-tobarul Mitch Mitchell
si bassistul Billy Cox, din Band of Gypsys. Au fost doua spectacole, artistii interpretand 19 piese ce au stat la baza
realizarii, in martie 1972, a filmului-document "Rainbow Bridge"( pe insula se desfasura un soi de "experiment de sunet
si culoare, de trezire spirituala/meditatie transcedentala" la al carui succes, rolul primordial il detinea, evident, LSD).
Iata, mai jos, cateva secvente din film-concert.

- - - Actualizat - - -

Pentru cei interesati iata filmul, integral(scuze pentru calitatea peliculei).

Bachman-Turner Overdrive: BTO's Greatest (Full Album) 54?

Bachman-Turner Overdrive: BTO's Greatest (Full Album) 54?

- - - Actualizat - - -

Ups ! Nu mai merge !

- - - Actualizat - - -

Gimme Shelter

Gimme Shelter

Pe 31 iulie 1971 se lansa in cinematografe pelicula-document "Gimme Shelter", care ii are ca
protagonisti pe membrii The Rolling Stones, dar si pe Tina Turner, The Flying Burrito Brothers
si Jefferson Airplane. Filmul prezinta ultimele saptamani ale turneului nord-american, din 1969, al lui
Mick Jagger & Co.(adica: Keith Richards, Mick Taylor, Bill Wyman si Charlie Watts) de promovare a
albumului "Let it Bleed", incheindu-se cu dezastruosul concert in aer liber de pe pista de viteza
de la Altamont, la cativa kilometri de San Francisco unde, bodyguarzii angajati cu protectia
artistilor de pe scena, membri ai clanului de motociclisti Hells Angels s-au dedat la violente
indreptate asupra publicului si chiar a unor muzicieni, totul culminand cu uciderea, prin injunghiere,
a unui tanar negru, de 18 ani.
Datorita dramatismului sau(scenele cu uciderea tanarului sunt prinse "in direct") pelicula a fost
propusa la Festivalul Filmului de la Cannes din 1971, fiind considerata ca unul din cele mai importante
documentare rock, produse vreodata.

Bob Acri - Sleep Away

Bob Acri - Sleep Away

Good night, sleep tight, don't let the bed bugs bite...

Back